de Baxter » 09 Oct 2012, 10:14
August,nu este o regula sa lasi pipa sa stea 24h.Dupa parerea mea,cu cat sta mai mult la odihnit,cu atat mai bine.Asta va da timp pipei sa se usuce foarte bine.Nu toate pipele,cum nici toate tutunurile,nu se fumeaza la fel.Unele pipe condenseaza mai mult,altele mai putin,fiind influentate si de felul fumatei,umiditatea tutunului si de tipul de filtru folosit.Asociind cate o pipa pt. fiecare tip de tutun si creeand turta,va ramane acelasi tip de cenusa,de la acelasi fel de tutun si se va creea un gust specific fiecarei pipe,amplificand gustul tutunului.Turta,cu certitudine trebuie facuta,pentru a proteja lemnul de ardere.Chiar daca nu este uniforma,ea se va uniformiza si mentine,dupa ce o vei curata prima oara cu un reamer.Atentie,ea(turta) nu trebuie indepartata de tot.Folosind un reamer reglabil,poti lasa turta la ce dimensiune doresti(ideal,cred ca este in jur de 0.5-1 mm).Poate fi lasata si mai mare,dar daca nu este o pipa calitativa,dintr-un briar bun(de ex,platoul este mult mai tare decat ebauchonul),exista riscul fisurarii vetrei.Nu sunt adeptul creearii unei turte artificiale(miere,scrum de tigara,etc.),deoarece,dupa parerea mea,influenteaza gustul tutunului.O zi buna doresc tuturor si fum rece.