Pagina 1 din 1

Key Largo

MesajScris: 07 Iul 2011, 15:53
de zudo
Imagine
Deep, Earthy and Creamy. A distinguished broken flake of Red Virginia tobaccos, small leaf orientals, and a measure of Cyprus Latakia, spiced with velvety cigar wrapper leaf. Key Largo develops throughout the bowl, offering a satisfying and sturdy smoking experience, with beautifully balanced, richly textured layers of cocoa, dark roasted coffee, leather, and a lively, lingering finish.


Contine: Burley, Virginia, Latakia, Oriental, Cigar Leaf
Taietura: Broken Flake

Blendul apartine seriei Heirloom, din care mai fac parte Maltese Falcon, Bohemian Scandal si Westminster. Flakes-urile nu sunt faramitate in intregime dar nu necesita decat putina munca, fiind destul de friabile. Tutunul vine impachetat in hartie groasa, organizata in straturi in interiorul cutiei, fapt ce mentine o umiditate buna mai mult timp, cunoscut fiind faptul ca tabacurile G.L.P. se usuca destul de repede dupa desigilare. Ma gandesc ca nu contin prea multe E-uri (pentru pastrarea umiditatii), ceea ce trebuie sa fie un lucru bun.
Aprinderea, arderea si scrumul rezultat sunt optime.
Aromele sunt bine echilibrate, nu se contopesc de-a-ntregul, facand fumata interesanta de la-nceput pan-la sfarsit. Se disting bine latakia cipriota si tutunul de foi, secondate de virginie si oriental, cu urme vagi de nuca.
Taria nicotinica este medie. De preferat dupa masa de pranz sau dupa cina, alaturi de un vin sec sau o bere amaruie. Amprenta ambientala tolerabila, specifica genului. Bun spre foarte bun, ii dau "bun" (incercand sa devin mai exigent :| )

Re: Key Largo

MesajScris: 31 Iul 2011, 13:27
de Molia
Tutunul pare neterminat. Latakia domina la inceput si tinde sa anestezieze mirosul. Dupa asta tutunul PARE echilibrat si incepe sa se simta dulcele
Arderea e greoaie la inceput, asemanatoare cu a unui flake si incompleta.
Ii acord mediu.
Pentru latakia inca prefer astley sau hh iar pentru latakia si havana raman la blendul meu.