Pagina 1 din 1

Lagonda

MesajScris: 18 Sep 2011, 21:39
de zudo
Imagine
A luxurious blend comprising generous portions of Cyprus Latakia, ripe red Virginias and fine Oriental leaf, with a bit of bright added for a hint of subtle sweetness. Pressing and aging in cakes integrates the flavors and partially ferments the tobaccos. The cakes are then sliced and tumbled into ribbons, ready to for you your enjoyment.


Lagonda este o marca auto de lux britanica, companie fondata in 1906 in Staines, Middlesex de catre un fost cantaret de opera, cu radacini scotiene, pe nume Wilbur Gunn (1859-1920. El a numit compania dupa un rau de langa orasul sau natal, Springfield, Ohio. Marca este detinuta din 1947 de Aston Martin.
-(sursa: Wikipedia)

Blendul este o noutate si face parte din Old London Series. Nu am decat cuvinte de lauda pentru acest tabac, de la designul cutiei, aspectul taieturii, miros, aprindere, ardere si arome. Toate inspira eleganta si calitate desavarsita. Orientalul nu se prea simte dar asa ii sta bine unui clasic english, altfel ar fi fost un blend tip balkan. Latakia delicioasa, in proportie mare, virginiii curate si dulci, fac tabacul sa mearga la inima latakistului ca uns, la fel ca si frumoasa limuzina de epoca. Foarte bun !

Re: Lagonda

MesajScris: 18 Sep 2011, 22:31
de atzitzi
L-am gustat la intilnirea din septembrie de la terasa Burebista, oferit de Zudo. Nu cred ca am incercat o latakie mai placuta pina acum. De altfel, abia asteptam review-ul asta. Si de la mine are punctaj maxim.

Re: Lagonda

MesajScris: 13 Oct 2011, 13:30
de Radu-Mihai
Nu vreau sa par un "Gica contra", dar acest tabac m-a dezamagit...
Fiind un consumator de latakii convins, l-am incercat la ultima intalnire prin amabilitatea lui Zudo!
Miros imbietor de latakia,dar aprins in bol a fost cam "piscacios" la limba (din cauza uscaciunii ?! )
Oricum fata de alte tutunuri cu latakia,nu mi s-a parut de senzatie,asa cum a fost laudat...l-am votat ca "mediu"! :(
Daca voi mai avea ocazia am sa-l mai incerc,poate imi schimb parerea!... :-?

Re: Lagonda

MesajScris: 15 Oct 2011, 18:16
de atzitzi
Eu l-am gustat in septembrie. Daca era aceeasi cutie, explicatia cu "uscaciunea" poate fi plauzibila.