! La ce bun topicul asta?!

Moderator: mrg

! La ce bun topicul asta?!

Mesajde mrg » 23 Iul 2010, 13:31

Domnilor,

In aceasta sectiune, membrii forumului pot publica recenzii la pipele lor, informatie care se doreste a fi utila pentru viitorii cumparatori (cu rezervele de subiectivitate cuvenite fiecarui recenzent).
Pt. o minima obiectivitate, consider ca un review poate fi scris numai dupa ce pipa a fost fumata indeajuns de mult ca sa se poata emite o concluzie corecta. (De aceea, se exclud din acest subforum primele impresii ref. la pipele achizitionate recent – estate sau noi.) Argumentul timp se justifica prin ideea de informatii reale, de exemplu cum se comporta pipa cu diferite tipuri de tutun, cum evolueaza crearea turtei etc.
Ideal ar fi ca, orice review, sa contina macar cateva dintre cele de mai jos:
- Date stas (gen smokingpipes): producator; model; finisaj; indicatie pipa noua/estate; data achizitie; material/material mustiuc; dimensiuni fizice (lungime, inaltime/adancime/diametru bol); dimensiune filtru; greutate (cine are cantar de precizie) etc.
- Observatii personale despre: finisaj/defecte de suprafata; priza lip; probleme ascunse; tiraj; condens; incingere; zgomote/fluierat; evolutie turta; tutunuri preferate/care se comporta cel mai bine in respectiva pipa si tot ce mai considera respectivul pipar ca ar fi util unui alt confrate.
Nu e obligatorie toata lista de mai sus, fiecare dupa posibilitati, chef, timp, rabdare etc.
Ceea ce insa nu ar trebui sa lipseasca ar fi macar o fotografie a respectivei pipe (buna si una cu telefonul mobil, nu trebuie arta!) si un rating/recomandare generic/a (de la 1 la 5) pt. respectiva pipa. (Asta daca nu un rating pe cateva elemente Finisaj/Incingere/Tiraj/Condens etc., care sa permita extragerea unor concluzii generice.)
Fum rece si spor la dat in taste! :1)
Avatar utilizator
mrg
Membru fondator PCB
 
Mesaje: 252
Membru din: 24 Oct 2008, 11:55
Localitate: Bucuresti
Fumez pipa din: 0- 0-2007

Înapoi la Review pipe

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator