Pagina 1 din 1

Poul Stanwell Collection nr 182

MesajScris: 05 Iun 2010, 23:21
de tobacco_store
Buna seara!problema mea la aceasta pipa esta ca nu o pot fuma cu metoda Frank de umplere,nu am tiraj,ma chinui sa trag din ea si fumatul devine o corvoada,aceiasi metoda o folosesc si la pipele Vauen dar nu am nici o problema si fumatul din ele este o placere,chiar imi pare rau ca m-am hotarat sa mai diversific prin acest model cand vauenul imi oferea atata placere.(daca cineva are o idee astept cu nerabdare,tutunul era Amphora full aroma,incercat pt prima oara dupa 2 ani de Peterson)

Re: Poul Stanwell Collection nr 182

MesajScris: 06 Iun 2010, 02:50
de Twain
Cauzele pot fi multiple.

1. Daca - umpluta prin alte metode - fumeaza bine, este posibil sa fie doar o coincidenta: nu-i place ei de Frank si pace buna. Umple-o cu metoda 3x, cu cea a insurubarii sau cu cea care da o fumata buna.
2. Daca - indiferent de umplere - nu fumeaza bine, poate sa aiba un defect la canalul de fum din mustiuc sau din lemnul pipei. Daca nu e ceva grav se poate rezolva rapid, cu un burghiu de 3 sau 4 mm. (s-au mai vazut cazuri in care o scama de schpan, intepenita in teava pipei, a ramas neobservata de la fabrica.)
3. Verifica, de asemenea, ca nu cumva sa fie tutunul prea umed, caz in care pipa trebuie umpluta mai "rasfirat". Si eu ma mai pacalesc cateodata, mai ales cand deschid cate o cutie noua. Daca nu sunt atent la umezeala tutunului, se intampla sa il umplu prea strans, fumata nu e deloc satisfacatoare si ma vad nevoit sa arunc pipa dupa primul sfert.

Pe de alta parte, e bine ca te-ai gandit sa iti diversifici pipele, mai ales daca fumezi mai mult de una pe zi. Asa cum probabil stii deja, o pipa trebuie lasata sa se "odihneasca" cel putin 24 de ore intre doua fumate ca sa nu i se altereze calitatile gustative.
Iar Stanwell 182 e o pipa chiar buna. Am si eu una, varianta sandblast, si dupa cum fumeaza am clasat-o printre pipele mele de elita. Singurul lucru care ma deranja la ea era mustiucul prea lat, dar i l-am pilit in parti pana l-am adus la o dimensiune accceptabila pentru mine.

Re: Poul Stanwell Collection nr 182

MesajScris: 06 Iun 2010, 10:52
de tobacco_store
Multumesc de raspuns,tutunul l-am lasat ceva timp la uscat(Amhfora l-am incercat dupa ce am cazut review-ul dvs stiind ca nu sunteti fumator de aromate)si nu e umed,dar poate cum a-ti spus poate nu se impaca cu Frank,oricum pipa e un pic cam grea fata de pipele Vauen cu care sunt obisnuit si care fumeaza excelent.
Off topic:am lansat o invitatie pt dvs si alti membrii dorind sa propun spre degustare 2 tutunuri,de 1-2 ori pe saptamana in n magazin prin rotatie sa vina toti membrii.
Cu respect Adi.

Re: Poul Stanwell Collection nr 182

MesajScris: 10 Iun 2010, 01:42
de tobacco_store
Intradevar se descurca excelent cu metoda 3x.