Pagina 1 din 1

Mauro Armellini

MesajScris: 22 Dec 2013, 18:52
de Baxter
Cea mai noua venita,o pipa relativ mica(12 cm),forma Horn (cred ca asa ii spune),platou,fara filtru,mustiuc de acril.Marcaje : Armellini/Italy.Frumoasa,taiata in cross-grain.Mi se par un pic dificil de fumat ( forma Horn),neavand vizibilitate in vatra (si la Cutty,cred ca se intampla acelasi lucru).Foarte frumos ambalata,pipa,vine in cutie,insotita de propriul suport si saculet.PS.Ca si "obiectie",se observa un decalaj de marime,in vatra.Sa fie eroare de constructie (desi cred ca putin probabil ),sau lasat intentionat,datorita formei (ramanand prea subtire in partea de jos ), sa evite o supraincalzire spre sfarsitul fumatei? (Nu am fumat inca cu ea).

Re: Mauro Armellini

MesajScris: 22 Dec 2013, 19:50
de Gordon
Interesanta pipa. S-o fumezi cu placere!

Cat ai dat pe ea?

Re: Mauro Armellini

MesajScris: 23 Dec 2013, 07:20
de Baxter
Robaina scrie:Interesanta pipa. S-o fumezi cu placere!

Cat ai dat pe ea?


Buna dimineata.Cu tot cu shipping,aprox. 50 euro.Dar am cateva neclaritati.Mai am un freehand de la el,beginnings,din anii '70 (care fumeaza impecabil),dar,batranul Mauro, nu cred ca mai face el pipele.Acum,face fii-sa,Wilma....,si nu stiu ce sa zic,despre cum fumeaza.Trebuie sa o aprind,sa-mi pot face o parere.PS.@Robaina: Ce crezi despre decalajul din vatra?

Asta e cealalta.

Re: Mauro Armellini

MesajScris: 23 Dec 2013, 13:24
de Gordon
Dupa cum banuiai si tu, cam aceeasi banuiala o am si eu. Dar cine poate sti. Poate asa a vrut s-o faca...

Re: Mauro Armellini

MesajScris: 27 Dec 2013, 16:08
de Baxter
Frumos desen explicativ.Pentru evitarea supraincalzirii,sigur,este lasata bavura.Dar tot se'ncinge spre sfarsitul fumatei(cred ca are 2 - 2,5 mm in carne).Am pus in ea,un flake de Solani - Aged Burley Flake,dar poate mai trebuia sa mai aerisesc tutunul inainte,sau nu este tutunul potrivit pt ea(poate nu'i de flake-uri).Foarte mult condens(mica pipa,vatra mare,canal de fum inclinat...),dar chiar in exces.Teoretic,daca merge bine fumata,nu trebuie sa apara niciun condens.Teoretic ;) ,dar pana formeaza turta,si dibuiesti tabacul preferat(...de ea :1) ),tot face.Convins sunt, ca o mixtura englezeasca,se preta mai bine in ea.Poate nu sunt pregatit,inca,pt pipa asta.Va mai sta in conservare o perioada,nu cred ca se strica :D