Pagina 1 din 1

Besim Aktas - Smooth Billiard

MesajScris: 07 Mar 2009, 23:29
de Humidor
Este cea mai buna pipa din meerschaum pe care am incercat-o pana acum. Spuma este foarte usoara si cred ca se va colora destul de repede.
Fumeaza excelent virginia, sunt deja la a treia umplere pe ziua de astazi.


P1011958.JPG

P1011959.JPG

P1011960.JPG

Re: Besim Aktas - Smooth Billiard

MesajScris: 25 Feb 2014, 20:38
de Gordon
Pipa a primit un nou mustiuc realizat de David Wagner - Baff Pipes :)
Inelul din cupru era deja adaugat de mine ;)

Re: Besim Aktas - Smooth Billiard

MesajScris: 26 Feb 2014, 11:49
de Insuratelu Cristi
@humidor. Deja sunt invidios pe tine. Cum ai procurat-o si mai ales de unde. Are filtru?
Personal am incercat o pipa Capitello din briar cu vatra de spuma dar are gust iute si ciudat. La fel e si cu spuma ta?

Re: Besim Aktas - Smooth Billiard

MesajScris: 26 Feb 2014, 16:36
de Gordon
Initial nu avea filtru. Pipa este cumparata prin Alguhan de la prietenul lui, Besim Aktas. Alguhan s-a repatriat intre timp in Turcia.
Pipa a venit cu mustiucul dezaxat, axa lui nefiind paralela cu axa shankului. Gaura in mustiuc era data astfel incat sa compenseze dezaxarea.
Eu i-am adaugat inelul din cupru si un tenon pentru filtru de 9mm dar gaura pentru tenon a urmat vechea axa din shank si a iesit tot dezaxata. Dupa ce am incercat sa-i fac un mustiuc din briar cu terminatie din vulcanita (tot pe principiul compensarii dezaxarii), care nu prea mi-a iesit din punct de vedere estetic, l-am rugat pe David Wagner sa-mi faca un mustiuc nou si sa monteze corect tenonul. Se pare ca i-a luat si lui ceva sa scoata vechiul tenon pe care eu il lipisem cu adeziv epoxidic. Banuiesc ca l-a frezat, cumva, altfel nu-mi explic cum a reusit sa-l inlature fara sa sparga pipa.., si sa monteze noul tenon perfect centrat, ca sa nu mai fie nevoie sa dea gaura dezaxata si in mustiuc (lucru destul de complicat, pe care David nu l-a acceptat.)

Pipa fuma bine si fara filtru si cu filtru. Cu noul mustiuc astept sa vad, deoarece nu mi-a pus-o inca la posta, dar nu are ce sa nu fie bine.
Din cate stium Besim Aktas s-a retras si acum presteaza un nepot de-al lui, Gezgin Pena. Daca ai cont pe facebook, il poti gasi aici: https://www.facebook.com/gezgin.pena?fref=ts
Pagina oficiala o gasesti aici: http://www.aktasmeerschaumpipes.com/