Pagina 1 din 1

"Edinburgh Briar"

MesajScris: 08 Oct 2009, 10:35
de asuba
Cumparata de pe okazii.ro, inainte de a citi pe aici ca nu e recomandat acel site, dar sint foarte multumit totusi de achizitie. As fi curios sa stiu care e producatorul, sau macar tara de provenienta si vechimea. Daca ajuta cu ceva, in interior avea un filtru vechi din hirtie marcat "Orlik nr. 3" si care pare sa nu se mai produca in prezent. Am urcat fotografii cu ea (inainte si dupa curatare) aici: http://tinypic.com/useralbum.php?ua=iQl ... Mi5g%3D%3D Pipa este extrem de usoara, vatra e captusita (probabil) cu spuma de mare, nu se incinge prea tare. Parti proaste: tunelul de fum e la citiva milimetri deasupra fundului vetrei, asa ca nu se poate fuma pina la capat, iar mustiucul presupun ca si-a schimbat culoarea in timp devenind maroniu in loc de negru.
Mustiucul l-am sters cu spirt medicinal si servetele umede la exterior, ambele "tratamente" ducind la matuire si deschiderea culorii. Cit timp e umed mustiucul e aproape negru, cum se usuca apare un strat albicios la suprafata, care nu dispare decit prin riciire cu unghia (nu am la indemina nici un alt instrument sau material care sa para bun pentru slefuire/lustruire), dar pare totusi sa se estompeze de la sine, in timp. Aici as avea nevoie de ceva sfaturi, daca credeti ca este posibil sa-l readuc la culoarea initiala. Vatra avea ceva turta, pe care am indepartat-o cu un bisturiu chirurgical, apoi am sters bine interiorul cu alcool; in privinta ei sint multumit de rezultat.

Re: "Edinburgh Briar"

MesajScris: 08 Oct 2009, 12:11
de Humidor
In primul rand s-o pipezi cu placere. Pozele pe care le-ai pus le vezi numai tu pe baza de autentificare, noi nu avem acces la ele.
Intradevar, pipele vechi sunt uscate, usoare si fumeaza rece In timp porii lemnului se vor umple cu uleiuri de la condens si pipa va deveni ceva mai grea, prosibil dupa doua trei saptamani de fumat. Mustiucul, daca nu ai hartie abraziva de granulatie peste 1000, il poti freca cu un burete de vase cu partea din pasla (cea verde) si cu CIF. O sa-ti ia ceva timp. O alta metoda ar fi sa cumperi de la Hornbach un kit de lustruire pentru bormasina, vezi topicul de aici: viewtopic.php?f=15&t=96&p=275&hilit=Hornbach#p275
Folosesti pasta albastra.

Re: "Edinburgh Briar"

MesajScris: 08 Oct 2009, 13:55
de mrg
Salut, asuba! Sa pipezi cu placerea noua achizitie. In completarea celor spuse de Humidor, ai si aici un link catre un topic pe tema asta: viewtopic.php?f=15&t=565. Sper sa-ti fie de folos.

Re: "Edinburgh Briar"

MesajScris: 08 Oct 2009, 14:37
de ghibortz
să îţi fumeze cum îţi place...

mam uitat prin forum şi nu am găsit nici o referire la polişul prefaricat de savinelli. eu lam cumpărat ultima oară de la băneasa mall. [paremise că prima dată am găsit pasta specială în shopul din berceni... (city mall? cred)]... nu ştiu cum îi zice la magazin... e cel de la fântâna arteziană. o cutiuţă e numai 15 ron şi e foarte eficientă pasta (numai pentru muştiuce). după clor şi frecare cu şmirghel în 5 minute cu o cârpă de bumbac se rezolvă (stră)lucirea neagră a muştiucelor. nu este necesară lustruirea cu polizoare sau alte maşinării...

în ceea ce priveşte intarsiile inelele sau semnăturile de pe muştiuce sau bol recomand acoperirea acestora cu o bucăţică de bandă adezivă. inclusiv la şmirgheluire şi polişare pentru a nu oblitera scrijeliturile... asta dacă interesează păstrarea acestor însemne.

rog moderatorul să includă pasajul cu pasta abrazivă savinelli în topicul tips and tricks întreţinere reparare etc... dacă e de folos binenţeles.

Re: "Edinburgh Briar"

MesajScris: 09 Oct 2009, 09:40
de mrg
@ghibortz - am postat mesajul. evident ca este de folos - este o varianta mai la indemana, care nu necesita o desfasurare de forte atat de ampla.

Re: "Edinburgh Briar"

MesajScris: 09 Oct 2009, 10:16
de asuba
Credeam ca se poate vedea albumul. In cazul asta incerc sa improvizez niste thumbnails, pt. ca imaginile sint prea mari ca sa le postez direct:
Inainte de curatare:


O sa incerc si metoda cu buretele si CIF. Multumesc tuturor pentru sfaturi.

Re: "Edinburgh Briar"

MesajScris: 09 Oct 2009, 11:24
de mrg
Pipa arata bine. Ar fi pacat sa nu incerci sa cureti mustiucul, care astfel ar ajunge la aceeasi culoare cu pipa. Succes la curatat.

Re: "Edinburgh Briar"

MesajScris: 09 Oct 2009, 12:11
de pari
Este o pipa interesanta si sunt convins ca daca o "intalneam" o cumparam, NUMAI pentru "vitrina"; din pacate va influenta gustul tutunului.
Eu am cateva pipe vechi(20-25ani)cu mustuc din ebonita, culoarea galbuie vine de la sulful din compozitie, lasa un gust usor acrisor in gura.
In timp aspectul galbui va reveni, se va revela...ajungi de unde ai plecat.
Asta a fost si motivul pentru care s-a renuntat la fabricarea mustucului din ebonita. :(

Re: "Edinburgh Briar"

MesajScris: 09 Oct 2009, 12:18
de Humidor
Si totusi se spune ca vulcanita/ebonita face bine la dinti, este adevarat ca se strica in timp culoarea, dar cu o ingrijire corespunzatoare se poate readuce la culoarea initiala.

Re: "Edinburgh Briar"

MesajScris: 09 Oct 2009, 13:01
de pari
da, este posibil...
eu am incercat si...m-am lasat