Pagina 1 din 1

Meerschaum Billiard - Besim Aktas (via Algu)

MesajScris: 02 Noi 2009, 11:47
de mrg
Prin amabilitatea lui Algu, am reusit sa achizitionez primul meu meerschaum - un Billiard cu inel, facut de Besim Aktas. O pipa superba, de exceptie, dupa cum se poate vedea din fotografie, care fumeaza excelent. Am inaugurat-o duminica dimineata cu o incarcatura de Dunhill My Mixture 965 - am preferat un tutun pe care il cunosc si il fumez relativ constant in ultima perioada (sunt la a doua cutie) pentru: 1) a evita surprizele neplacute cu un tutun pe care nu-l cunosc prea bine; 2) a incerca sa observ diferentele de aroma (am fumat Dunhill-ul pana acum in briaruri si intr-o pipa captusita cu spuma). Rezultatul - absolut superb!!! Arderea a fost excelenta - cu doar 3 aprinderi am reusit o prima repriza de peste 30 min si o a doua de vreo 20-25 (nu am urmarit obtinerea unei durate cat mai mari, asa s-a intamplat, lucru care m-a mirat si bucurat si pe mine). Precizare - bolul Billiardului este foarte generos (o sa pun dimensiunile pipei pe blog, cred), l-am umplut 2/3 cu tutun. Probabil ca la durata record (pt mine) a contribuit, pe langa capacitatea mare a bolului si calitatea pipei, si faptul ca, influentat de ce am citit, am incercat sa evit pe cat posibil incingerea. Am avut un singur "punct" de condens, la inceput, generat probabil de incercarile mele de a gasi tirajul optim, condens pe care l-am eliminat rapid cu o perie (pipa are un tunel de fum perfect dat, care-i asigura un tiraj excelent). La final, vatra a ramas perfect uscata. Azi am incarcat-o cu GL Pease Maltese Falcon - diferenta de aroma fata de briar a fost mai evidenta (orientalul si virginia s-au simtit mult mai clar, inca de la inceput) decat in cazul Dunhill-ului. Per total, sunt super-incantat de noua achizitie. Multumesc din nou, Algu!

Re: Meerschaum Billiard - Besim Aktas (via Algu)

MesajScris: 02 Noi 2009, 16:31
de Humidor
Am si eu una in dotare (fara inel) asa ca-ti inteleg fericirea.
Felicitari! :1)

Re: Meerschaum Billiard - Besim Aktas (via Algu)

MesajScris: 02 Noi 2009, 16:41
de pari
frumoasa achizitie, sa o fumezi cu placere- deja observ ca putem face un grup nou in club, grupul "propietarilor de MEER...BILLIARD"

Re: Meerschaum Billiard - Besim Aktas (via Algu)

MesajScris: 02 Noi 2009, 17:08
de mrg
Multumesc de urari! Facem un sub-club si punem poze cu "odoarele" la diferite varste de afumare... :1)

Re: Meerschaum Billiard - Besim Aktas (via Algu)

MesajScris: 02 Noi 2009, 18:18
de misu
Felicitari !!!!!!
Este foarte frumoasa. Am inteles ca fumeaza foarte bine.
Iti doresc sa te bucuri de fum cat mai rece.
Sunt curios cum va arata dupa colorare. Daca poti posteaza poze cu etapele. Cred ca ar fi interesant.

Re: Meerschaum Billiard - Besim Aktas (via Algu)

MesajScris: 02 Noi 2009, 23:40
de Cinabru
Splendida. Dupa ce am vazut-o si in realitate nu pot decat sa te felicit, e o achizitie extraordinara si sunt convins ca fumeaza excelent.
Dar asa, ca nota de subsol, sotia cat stie ca a costat, hein ? :19) Sau raposatul n-a apucat s-o poarte ?

Re: Meerschaum Billiard - Besim Aktas (via Algu)

MesajScris: 03 Noi 2009, 10:59
de mrg
@misu - multumesc! intr-adevar fumeaza foarte bine. o sa incerc sa fac fotografii periodic, insa momentan e prea devreme.
@cinabru - merci de felicitari. cat despre nota de subol... eheee, e vorba de tehnica de persuasiune, tact, diplomatie, psihologie de cuplu, experienta... ce sa mai reteta proprie! ::3) de fapt, am avut noroc de un "buget extra-salarial" (o colaborare), asa ca "adoptia" a fost mai usoara! ::6)

Re: Meerschaum Billiard - Besim Aktas (via Algu)

MesajScris: 04 Noi 2009, 11:55
de cornel_badea
Superba! Gata! Am inceput sa strang bani pentru ceva asemanator. Ceva "meditatii" legate de tactici de negociere si tehnici de persuasiune vis a vis de sotie dai? M-as inscrie.
Sa o fumezi si sa o colorezi sanatos! :1)

Re: Meerschaum Billiard - Besim Aktas (via Algu)

MesajScris: 04 Noi 2009, 17:03
de mrg
@ cornel - bine faci, merita pe deplin! mai mult ca sigur ca in cazul meu este vorba si de entuziasmul primului meerschaum - nu mai fumasem din spuma pana la momentul achizitiei -, dar cred ca la impresia excelenta contribuie semnificativ si calitatea pipei. opinii mai avizate vizavi de meerschaum iti pot oferi humidor, molia, baron sau pari, care detin pipe din spuma mai de mult. cat despre meditatii, imi pare rau este "reteta proprie", nu o pot dezvalui. ::3) multumesc de urari!

Re: Meerschaum Billiard - Besim Aktas (via Algu)

MesajScris: 04 Noi 2009, 19:54
de pintilie.costin
Felicitari Mrg, sa o pipezi fericit si sanatos , si eu visez la una dar asta peste ceva timp se va concretiza .Pana atunci ramana la batranele mele .