Pagina 1 din 1

Duke 286

MesajScris: 31 Aug 2010, 16:41
de zudo
Dimensiuni: L=145mm; H=50mm; l ext(bol)=38mm; l int(bol)=22mm
Forma: biliard, fishtail bit
Finisaj: smooth,rosu inchis, inele din alama la mariginea bolului si la imbinare mustiuc
Grain:N/A
Marcaje: Vauen, Duke, 286
Filtru: 9 mm
Defecte: tenon spart si lipit, necesita grafitare periodica

Pipa estate, am achizitionat-o din targul de vechituri din sos.Kiseleff , in primavara anului 2010, la pretul de 30 lei. A fost curatata si lustruita. Mustiucul l-am tratat cu clor concentrat, timp de 12 ore, dupa care l-am polishat. Dupa dezinfectarea cu retorta cu alcool si curatarea turtei a mai pastrat o perioada un gust neplacut, banuiesc din cauza tutunului aromat folosit. Jocul dintre tenon si mustiuc nu l-am putut elimina decat dupa ce l-am rupt si lipit cu superglue. Rezultatul a meritat tot efortul, fiind o pipa clasica si eleganta, de ocazie. Dedicata latakiilor.

Rating:
Finisaj: *****
Tiraj: *****
Incingere: ***
Condens: *****
Scor general: 4,5 din 5

Re: Duke 286

MesajScris: 01 Sep 2010, 14:49
de mrg
"Jocul dintre tenon si mustiuc nu l-am putut elimina decat dupa ce l-am rupt si lipit cu superglue" - suna interesant!! Poate dai ceva detalii cum se face asta la "Intretinere si reparare" (cred ca ar trebui un topic cu titlul - Distrugere in scopul repararii ;) ), ca, din ce scrii, reiese ca a fost un gest voluntar!

Re: Duke 286

MesajScris: 01 Sep 2010, 15:05
de zudo
mrg scrie:"Jocul dintre tenon si mustiuc nu l-am putut elimina decat dupa ce l-am rupt si lipit cu superglue" - suna interesant!! Poate dai ceva detalii cum se face asta la "Intretinere si reparare" (cred ca ar trebui un topic cu titlul - Distrugere in scopul repararii ;) ), ca, din ce scrii, reiese ca a fost un gest voluntar!


Da, m-am exprimat ambiguu - ::6) . Tenonul a plesnit longitudinal in timp ce incercam sa-l largesc prin metoda descrisa de Mrg. Plasticul era prea rigid, probabil din cauza procesului de imbatranire.

Re: Duke 286

MesajScris: 01 Sep 2010, 15:12
de mrg
Ufff, uite asa pui o intrebare bine intentionata si ti se-ntoarce impotriva! ::6) Eu chiar eram curios. Cat despre metoda ceea, la mine a functionat, dar se pare ca sunt unicat, ca nici la Manos parca nu a mers. Dar nici nu a crapat tenonul.