Crapatura

Moderator: mrg

Crapatura

Mesajde manos » 28 Feb 2010, 00:14

In primul rand buna seara tuturor celor ce sunt parte a acestui forum si nu numai. Va citesc de ceva timp si iata ca astazi m-am facut curaj, sa creez un cont si sa incerc sa ma alatur voua, celor ce impartasesc aceeasi placuta meteahna, identica cu a mea ! Sunt un fost fumator inrait care a renuntat acum 1,5 - 2 ani la pufaiala urat mirositoare si a indraznit sa deschida cutia Pandorei din care, de necrezut, au razbit ametitor de imbietor arome diafane de care cred ca nu ma voi satura vreodata, asa am facut pasul in partea celalalta. Istoria este identica cu a voastra a tuturor, aromate, intepaturi, multa saliva, limba umflata, dupa toate aceste furci gaudine am ajuns la Peterson, am ramas cu Old Dublin, University Flake, Irish Flake, Perfect Plug si Irish Oak care din punctul meu de vedere sunt cele mai bune tutunuri ce se pot achizitiona din piata romaneasca la momentul acesta. Asta despre mine !
Spuneam ca va citesc de ceva timp, da si admir ceea ce se intampla aici, se vede munca voastra pentru pasiunea noastra comuna, am invatat o groaza de lucruri in toata aceasta perioada asta numai datorita voua celor ce postati aici si in acelasi timp formati clubul piparilor bucuresteni. Daca o tineti tot asa, odata cu trecerea timpului PCB va deveni cu siguranta un prestigios nume in panoplia cluburilor europene, cere timp dar merita cu prisosinta !
As fi deosebit de onorat daca as fi primit intre voi !
Este prima data cand postez pe forum, asa ca va rog sa-mi scuzati de la bun inceput stanjeneala. Nici locul unde postez nu sunt absolut sigur ca este cel corect, in fine sper sa nu fiu admonestat prea tare de catre privitori.
M-am legat de acest topic pentru ca am o problema pe care nu o pot rezolva decat cu sfaturile sau cu ajutorul vostru. Am cumparat cateva pipe de pe ebay de care in linii mari sunt multumit in ceea ce priveste raportul pret/calitate, insa una dintre ele, mai exact un Stanwell Diplomat 183 are o problema - prezinta o crapatura care in timpul fumatei supureaza. Nu as putea spune ca ma deranjeaza deosebit de tare tinad cont de raportul despre care vorbeam mai sus, dar imi place foarte mult si as vrea sa o repar, bineinteles in masura in care se va putea face acest lucru. Cum piata din Romania nu ofera in acest domeniu nimic, va cer o mana de ajutor !
Va multumesc in avans tuturor ! O seara cat mai buna, fumate tihnite si inca odata scuze daca nu am postat corect.
Hello there, Mars calling Earth !
manos

Re: Crapatura

Mesajde Humidor » 28 Feb 2010, 01:35

Bine ai venit pe forum!

Se poate pune un inel daca este pe shank dar pune o poza sau da mai multe explicatii, crapatura poate fi oriunde, nu avem cum sa ghicim.
It is often said that those who smoke slowly, know how to enjoy the fine art of relaxation.
http://forum.humidor.ro
Humidor
Site Admin

Images: 192

Mesajde manos » 28 Feb 2010, 02:35

Revin cu foto , daca nu sunt elocvente incerc sa fac altele mai bune !

IMAGE_111.jpg
IMAGE_111.jpg (124.15 KiB) Vizualizat de 588 ori

IMAGE_116.jpg
IMAGE_116.jpg (112.85 KiB) Vizualizat de 584 ori
manos

Mesajde Molia » 28 Feb 2010, 08:54

Bun venit! Entuziasmul tau e de inteles si de apreciat, insa vad aici multa informatie flatanta pentru noi si nu foarte relevanta problemei tale. Poate treci mai usor peste emotii si ne lamuresti mai bine daca ajungi la o adunare si intalnesti oamenii din spatele postarilor. Urmatoarea intalnire a membrilor e postata aici: viewtopic.php?f=26&t=877

Ce vad in poza nu pare a fi o crapatura in adevaratul sens al cuvantului ci un punct cu chit. Briarul rareori e perfect. Daca e vorba de un defect care ajunge aproape de capatul shankului (sau de buza vetrei, dar nu e cazul tau), acesta poate deveni un pericol dupa dilatari repetate ale lemnului, caz in care inelul are de munca sa previna tragedia. Daca e montat pe mustiuc, cum am mai vazut la pipe cu shank fatetat, e inutil si trebuie montat unul pe shank de catre vreun mester rrom priceput.
Daca in aceasta gaura intra unghia, poti inlatura eventualele resturi de chit prezente si poti plomba lemnul cu un nou chit. Din pacate, stomatologul nostru drag s-a cam lasat de pipe in ultima vreme. Pana cand revine cu sfaturi, ar trebui oricum sa avem o poza cat de cat mai clara a defectului. Vezi cum te descurci in paint sa decupezi o bucata macar de 640 pe 480 continand doar defectul, poate vei fi lamurit de catre MRG, DSM sau Humidor, caci au destula experienta in restaurare. Din considerente administrative incearca sa cedezi din calitate rezolutiei si permite arhivarea mai puternica a jpg-urilor.

Daca nu si nu, te poti face ca nu observi defectul, caci nu e intr-o zona foarte expusa a pipei, iar perfectiunea costa sute sau chiar mii de euro.
..
Molia
Membru cotizant

Images: 0

Mesajde mrg » 28 Feb 2010, 09:12

Salut, manos!
Bine ai venit printre noi. Te asteptam insa si la intalnirile in "plan real", nu doar on-line, ca sa-ti aduci si tu contributia la ceea ce ar trebui sa devina PCB candva. :0)
Ref. la problema ta - rog, explica in detaliu unde este pozitionata crapatura, pt. ca eu unul nu mi-am putut da seama din fotografii despre ce-i vorba. Sau, mai simplu, adu pipa cu tine la intalnirea de pe 5.03, ca sa ne putem da seama pe viu despre ce-i vorba. Pana atunci, fum rece si tutun pe-ndestulate!
mrg
Moderator

Mesajde manos » 28 Feb 2010, 12:48

Buna ziua
Postul meu a vrut sa fie un mix intre intoducere/prezentare si problema crapaturii cu pricina ( cum poate sa sune ::5) ) acum daca a iesit flatant pentru voi,tot voi sunteti de vina, mai mult nu m-a dus !!!
Multumesc foarte mult Molia pentru explicatiile detaliate si interesante, deasemenea Mrg pentru primire si Humidor pentru reasezarea corecta a postului meu.
Din ce inteleg de la Molia se pare ca nu este un defect nemaipomenit si nici de nereparat, asta ma linisteste, nu am sa mai postez foto pentru ca este inutil daca am sa vin cu ea ''in plan real'' cum spune mrg.
Concluzia este ca voi lua inculpata la purtator si va voi expune-o in toata splendoarea ei la urmatoarea voastra intalnire care inteleg ca este pe 05.03.2010 ( am sa postez acolo intrebari referitoare la locatie si ora )
O zi buna !
manos

Mesajde manos » 06 Mar 2010, 12:42

Problema ''crapaturii'' lamurita !
Multumesc pentru ajutor Moliei , Humidor si in special mrg pentru explicatii/lamuriri suplimentare.
Cand ma hotaresc referitor la ''operatia pe cord deschis'' te anunt negresit mrg !
manos

Mesajde Baaron » 07 Mar 2010, 13:54

Salut

Asa cum ti-am explicat si la intalnire, problema este extrem de simpla daca ai echipamentele necesare (burghiu, spiral de dimensiuni mici, smirghel, praf de briar etc).
Crapatura nu este foarte mare, din ce am vazut a fost vorba de un punct de nisip care a obturat grainul briarului si in timp acesta s-a topit sau s-a faramitat pana a disparut de tot, asta ducand la crapatura existenta...ca sa o poti repara tot ce trebuie sa faci este sa dai o gaura exact pe crapatura cu un spiral de dimensiuni mici, patrunzand nu mai mult de 1mm - 1,2mm in carnea briarului...faci o pasta din praf de briar amestecat cu Epoxi si aplici acolo....dupa uscare smirgheluiesti un pic, aduci la nivel, dai un bait si cam asta e....varianta a doua ar fi ca poti folosi in locul Epoxi chit de lemn, dar si asta in timp se faramiteaza, asa ca tot mai bun este Epoxi.
Pipa e foarte frumoasa si merita...
Succes!

crapatura Stanwell.jpg
Baaron

Mesajde manos » 07 Mar 2010, 15:11

Este foarte clar , multumesc !
manos

Mesajde Humidor » 07 Mar 2010, 15:22

Epoxidicul se foloseste mai mult la partile din plastic si este foarte dur - se prelucreaza destul de greu si nu-l vei putea colora cu bait fiind de consistenta plasticului (baitul se va lua la urmatoarea stergere).
Nu stiu cine a promovat varianta asta cu pilitura si epoxidic, eu din cate stiu, nu a mai folosit-o nimeni pana acum (exemple va rog daca aveti?)

Eu la astuparea gaurilor am folosit cu succes amestec de pilitura de briar cu aracet. Molia poate sa confirme, are o pipa cu o gaura astupata destul de mare (2-3mm) care rezista eroic.
It is often said that those who smoke slowly, know how to enjoy the fine art of relaxation.
http://forum.humidor.ro
Humidor
Site Admin

Images: 192

Următorul

Înapoi la Întreţinere şi reparare