Pagina 1 din 1

Capstan Gold Navy Cut

MesajScris: 13 Aug 2010, 20:40
de dairen
Tutun : virginia
Aspect tutun : flake
Aroma : tutun natural
Tarie : peste medie
WAF : n/a
Prezentare : cutie de 50 de grame
Imagine

Multumita lui Humidor am avut ocazia sa gust un flake din acest tutun.

Tutunul vine cu aroma specifica virginiilor, umiditatea fiind optima tocmai bun de asezat in pipa. Vizual nuantele de brun variaza de la ciocolatiu inchis pana la auriu deschis, fiind implicate trei patru varietati de tutun. Metoda interesanta de impachetare descrisa de Humidor in review-ul Capstan Original Navy Cut nu am folosit-o, insa am retinut-o, pipa pe care am dedicat-o flake-urilor VA fiind suficient de adanca (46 mm). Deci fold and stuff ... ready to go.

Ca orice flake aprinderea necesita cateva incercari dar o data pornit arde constant, lent, producand un fum rece placut si uscat fara sa ciupesca la limba. Daca prima jumatate a bolului te delecteaza cu aroma avand nuante de nuca si gust moale dulce, usor astringent, in a doua parte a fumatei gustul devine mai aspru, aromele se amplifica ramanand insa in limite placute. Nicotina putin peste medie, va satisface gustul majoritatii.

Concluzii:
Amatorii de virginii vor fi cu siguranta placut surprinsi de calitatea tutunului, fumata fiind o experienta per total placuta. Este un tutun ideal a fi fumat pe timp calduros. Ca o paranteza fie spus: vara in locul tutunurilor complexe, bogate in arome puternice corpolente, prefer aromele mai plate, dar mai prietenoase ale virginiilor. Tutunul de o calitate foarte buna si fumata placuta dar nu memorabila ma conduc spre un calificativ bun.

Re: Capstan Gold Navy Cut

MesajScris: 14 Aug 2010, 12:23
de Humidor
Si mie mi-a placut mai mult Capstan Original Navy Cut decat varianta Gold. Cea de fata pare putin mai tare si isi schimba putin gustul catre final cand devine ceva mai condimentat. Rezultatele cele mai bune se obtin dupa parerea mea din meerschaum :) I-am acordat bun.

Re: Capstan Gold Navy Cut

MesajScris: 26 Apr 2014, 13:52
de TLGTLC
Esentialul despre acest tutun a fost deja spus eu as mai putea adauga ca are sau i-a fost adaugata o portie mai generoasa de perique pe care nasul meu l-a detectat imediat si cred ca niste condimente. Am fost putin racit si fumul se comporta cu nasul meu ca un nor de piper. La final mi-a parut rau ca s-a terminat cutia si cu siguranta isi va mai face loc pe raftul meu. Sincer, merita un minus foarte bun.