de Baaron » 31 Iul 2009, 13:26
[quote="Humidor"]Eu fumez pana la capat, exceptie facand situatiile in care sunt fortat sa o golesc. Am observat ca in situatia in care nu fumez pana la capat, pipa ramane umeda in fundul bolului necesitand mai mult de 24 de ore pentru uscare. Chiar si asa, zeama depusa se usuca si se formeaza acel gudron cleios, care in timp se oxideaza si prin oxidare se acreste. Canalul mai poate fi curatat, dar fundul necesita mai multa munca. Din aceste motive prefer sa fumez pipa pana la capat. Nu ma deranjeaza ultima parte deoarece fumez cu filtru astfel, cenusa nu intra in gura si nici nu am observat o mare schimbare a gustului in ultima parte.
Unul din avantajele procedeului de mai sus (de a nu fuma pana la capat) ar fi urmatorul:
-Indiferent ca fumam uscat sau umed
(tabacul), faptul ca nu permitem ca pe fundul bolului sa se depuna turta va usura vizibil remuirea unei pipe excluzand din start varianta mai mult decat posibila de a adanci bolul
(prin remuire) si astfel de a deteriora pipa
(stim cu totii ca nu este destul de usor sa refaci fundul bolului unei pipe)Un alt avantaj evident ar fi ca prin ne-obturarea canalului de fum, fumata decurge mult mai bine.
Dar ca o concluzie aspectele astea sunt discutabile, pentru ca intradevar exista tabacuri care se comporta exceptional pana la ultimul fir de tutun
(foarte rare din pacate), eu pana acum fumez pana la capat numai
Amphora si
Ashton Old London Pebble Cut.