Pipe & Cigar Club Bucureşti • Vezi subiect - Cum pot vida o cutie desfacuta?
Pagina 1 din 1

Cum pot vida o cutie desfacuta?

MesajScris: 16 Feb 2014, 15:44
de TLGTLC
Ma confrunt cu urmatoarea problema, fac comenzi, adun multe cutii dar ma roade curiozitatea si vreau sa le incerc. Cum as putea sa le videz pentru ca sa nu isi piarda din umiditate si alte proprietati? Vreau sa le desfac definitiv mai tarziu.

Re: Se poate vida o cutie desfacuta?

MesajScris: 16 Feb 2014, 15:50
de motzu
Dear

Eu folosesc un sistem de vidat vasele de bucatarie de la Zepter

Ca sa pot apasa pe capacul metalic - in timp ce videz cutia bagata in vasul de sticla - pun cateva distantiere astfel incat atunci cand inchid capacul vasului de sticla acesta sa apese putin si pe capacul cutiei metalice - putin doar

Si in acest fel cand videzi vasul de sticla se videaza si cutia

Tehnica Atzitzi ca sa fiu copyright compliant

Pt conformitate - daca e considerata reclama dati voi delete :

http://www.zepter.ro/MainMenu/Products/ ... /Sets.aspx

Succes

Re: Cum pot vida o cutie desfacuta?

MesajScris: 17 Feb 2014, 10:52
de Insuratelu Cristi
Aceeasi problema o am si eu. Sunt pofticios. Pentru pastrarea tutunului am ales o varianta mai usoara si mai ieftina-pungute zipper bag, in care indes tutunul dupa deschiderea cutiei. Pana acum nu am avut nici o problema cu tabacul desfacut. O alta ar fi pastrarea in borcanele cu capac ermetic (se gasesc pe la Carrefour) si costa cam 10 lei bucata. In ele tin tutunul pe care il rotesc mai des in pipate.

Re: Cum pot vida o cutie desfacuta?

MesajScris: 17 Feb 2014, 12:48
de mrg
Salut!
GL Pease recomanda, pentru tutunurile fumate mai lent, impachetarea tabacului in folie de aluminiu si reintroducerea in cutie. Am incercat si eu metoda - la mine a dat rezultate doar partial. Am reusit insa sa mentin umiditatea mai bine (respectiv un timp mai indelungat) bagand cutia de tutun in 2 pungi zipp-lock, pe care le tin in dulapul cu tutunuri (nimic deosebit, doar temperatura relativ constanta). Asa pastrez toate tutunurile. Sa nu uit, la cutiile cu capac detasabil fara filet (cum sunt cele de la SG), "trag" peste cutie un elastic mai puternic ca sa oblig capacul sa stea cat mai presat.
Este mai incomod si mai "neelegant" decat metoda vidarii, dar da rezultate.
Fum rece!

Re: Cum pot vida o cutie desfacuta?

MesajScris: 17 Feb 2014, 22:55
de TLGTLC
Am incercat azi cu o cutie rotunda. Am desfacut-o, am luat tutun pentru o pipa sa vad cum e, am pus-o pe calorifer cateva minute si apoi am lasat-o cateva minute in congelator. Cand a revenit la temperatura camerei am incercat sa o deschid si nu am reusit decat cu cutitul si a fasait. Deci, se videaza. Cred ca e valabil doar pentru cutii nou desfacute. Nu stiu daca merge la cele patrate/dreptunghiulare, nu am nici una de incercare.

Re: Cum pot vida o cutie desfacuta?

MesajScris: 26 Iul 2014, 13:58
de TLGTLC
Am desfacut de curand 2 cutii revidate si cea cu tutun aromatic era vidata, cea cu mixtura de virginie nu. Motivul cred ca aromaticul era mai umed pe cand celalalt era destul de uscat cand le deschisesem atunci...deci nu se revideaza o cutie cu tutun uscat ,,din fabrica".