Pagina 1 din 1

Tutun si pipe cadou din S.U.A

MesajScris: 26 Iul 2017, 15:23
de shinma
Am patit o chestie "simpatica" cu posta romana la primirea unui colet din state. In urma unui schimb cu un domn din state urma sa primesc doua pipe corn cob. Domnul a adaugat in colet si o punga cu 25 grame de tutun de pipa iar posta romana a refuzat sa imi predea pachetul datorita prezentei tutunului si pachetul a plecat spre expeditor. Aparent a aparut noi legi legate de tutun, produse din tutun. A mai primit cineva tutun de pipa din state de la persoana fizica, si daca da care e procedura? Domnul insista sa imi trimita si tutun.

Re: Tutun si pipe cadou din S.U.A

MesajScris: 07 Aug 2017, 15:26
de Gordon
Cred ca se plateste TVA si accize pur si simplu... Pe de alta parte exista o lege care interzice curierilor sa transporte tutun si care cred ca a inceput sa fie aplicata.
De exemplu la Cargus scrie clar ca nu transporta "Tutun, atat vrac cat si sub forma de tigari"
In UE exista o lege care interzice transportul prin curier a tutunului de orice fel si o alta lege care interzice plata la distanta folosinduse VISA sau Mastercard a produselor din tutun.

Cu atatea legi este suficient sa se aplice una ca sa-ti confiste coletul.

Re: Tutun si pipe cadou din S.U.A

MesajScris: 08 Aug 2017, 07:26
de shinma
Am gasit pe situl ANAF urmatoarea informatie:
https://www.customs.ro/calatori/bunuri- ... rin-colete

Re: Tutun si pipe cadou din S.U.A

MesajScris: 09 Aug 2017, 09:37
de Gordon
Legile se bat cap in cap. Daca aia la vama stabilesc anumite limite, cei de la curierat n-au voie sa transporte. In concluzie, cei de la vama nu mai au ce sa vamuiasca din moment ce e interzis transportul lor la curier.

Re: Tutun si pipe cadou din S.U.A

MesajScris: 10 Aug 2017, 07:22
de shinma
Banuiesc ca aveti dreptate. Oricum am uitat sa specific ca in cazul meu problema majora a fost prezenta tutunului intr-o pungulita pe care era scris cu pixul tipul de tutun. A fost incadrat de doamna respectiva ca posibila *****.. :( . Supararea mea era ca nu au confiscat tutunul, dar sa imi fi lasat pipele. Ca sa o citez pe doamna respectiva " asta ar reprezenta o violare a coletului dumneavoastra". La intrebarea mea ca desfacerea coletului de catre ei reprezinta un soi de preludiu am fost trimis definitiv la plimbare...
Nu vreau sa fiu inteles gresit, problema nu e legata de pipe sau tutun ci doar de ingradirea unor libertati.