Pagina 1 din 1

Hearth & Home - Rolando's Own

MesajScris: 25 Mai 2012, 15:05
de zudo
Imagine
Imagine

Named for renowned pipemaker Rolando Negoita, this is a Virginia/Perique blend with Rolando's artistry in mind. A mixture of lemon, red and stoved Virginias is enlivened with a moderate dose of wonderful Perique, for a sweet and flavorful all-day smoke.


Am incercat cateva dintre noile blenduri de la H&H. Nimic deosebit, pana acum, cu doua exceptii: Black House si Rolando'Own. Lasand la o parte interesul subiectiv legat de Rolando Negoita, avand in vedere ca e cel mai important (sau mai bine zis: singurul) pipier de valoare mondiala roman, cred ca blendul acesta, dedicat de Russ Oullette lui Rolando, merita incercat.
Totul la tabacul acesta este inedit, original, multidimensional, la fel ca operele din briar si metal ale maestrului Rolando. Taietura este un mozaic de ribbon-uri de culori, textura si marimi diferite, pornind cu virginiile lemon taiate larg si terminand cu perique-ul negru taiat marunt. Mirosul izvorat din cutie este si el deosebit, parfum de tabac si poame uscate, cu un iz vintage, greu de descris - discret, ca un parfum de calitate. Nu am gasit nicio aroma, olfactiva sau gustativa, nenaturala, ne-la-locul ei.
Umiditatea am gasit-o numai buna pentru mine, dar o aerisire minima prealabila, chiar in vatra pipei, poate fi o alegere binevenita. Aprinderea este facila iar arderea lenta, usor de intretinut.
Aromele se dezvaluie incet, incepand dulci, fructate, cu slabe note citrice si terminand picante, in crescendo catre final. Sunt arome naturale, discrete, invaluite cu note tainice de lemn vechi, putred. Taria aromatica si nicotinica sunt medii sau medii spre usoare dar nu-l pot aprecia ca un tabac de toata ziua ci, mai curand, destinat momentelor de relaxare, contemplatie sau de cautare a inspiratiei. Foarte interesant !

Re: Hearth & Home - Rolando's Own

MesajScris: 25 Mai 2012, 22:35
de atzitzi
Am gustat Rolando's Own, la ultima intilnire, prin nepretuita amabilitate a lui Zudo, a carui revenire printre noi o salut si cu aceasta ocazie.

Daca Hearth & Home nu-mi spunea nimic (confundind initial cutia cu Esoterica, imaginea fiindu-mi cunoscuta de undeva - acum realizez ca aduce cu o poza facuta de mine la review-ul pentru aglinsky melaj de la A.G.Rutenberg ), numele Rolando nu m-a putut lasa indiferent. Un tutun despre care am aflat din interviul lui mrg cu Rolando Negoita.

Un mariaj fericit de virginii si perique, in care perique-ul, dubitativ, "duce tira" pina spre finalul fumatei, ca un sot obidit, impovarat, cind, "scapat din lat" isi etaleaza calitatile, fara a fi totusi deplasat, desi ar putea.

Taietura, usor ciudata, a tutunului este prima care te intriga, apoi aroma... ceva sublim, asemanator cu un chimir vechi din piele bine tabacita uitata undeva sus pe capita de fin.

O experinta interesanta intr-o companie de invidiat. Nota maxima.

Cred ca la urmatoarele intilniri voi cauta sa-mi gasesc un loc cit mai aproape de Zudo.

Re: Hearth & Home - Rolando's Own

MesajScris: 30 Mar 2014, 14:26
de Gordon
I-am acordat foarte bun. O combinatie interesanta de arome care te face sa crezi ca e si ceva latakie in compozitie. Desi nu este. Initial am crezut ca au pus din greseala alt tutun in cutie. De obicei perique da o nota iute, uneori o aroma grea de branzeturi. Cel folosit aici este sublim, aroma fiind de doaga nobila, usor afumata, iar virginia este cremoasa, dulce, voluptoasa si totusi usoara.