de cycodrom » 08 Ian 2010, 10:54
nu eram foarte sigur si a trebuit sa mai caut pentru a fi sigur 100% sigur
pipa este facuta din artar (maple) , diametru 22 mm, adancimea 35 mm
mustiucul este facut tot dintr o crenguta mai subtire, 3 mm gaura dintr un cap in alutu
camera de fum cum am specificat trece printr un nod, penru a fi mai rezistenta la baza si a nu se arde asa usor fundul pipei
dupa alegerea bucatii de lemn initial am dat gaura de fum, burghiul infipt invers pana in capat pentru a impiedica
burchiul, respectiv freza de largire a gaurii mai tarziu sa treaca mai jos de gaura de fum.
camera de ardere a fost initial facuta cu un burghiu de lemn de 4 mm pentru directie si continuata cu un burghiu de 12mm pentru
metal pana la intampinarea obstacolului. dupa a urmat largirea cu o freza de 18 mm si formarea conica a bazei vetrei.
faza finala finisatul vetrei sa nu fie aschii care sa arda in timpul pufaitului.
finalul aproximativ 22 mm diametru, din cate am citit o pipa de dimensiuni medii.
pana acu se fumeaza bine, este la a 5 sau a 6 intrebuintare si din cele 3 este cea mai reusita, momentan preferata, cat despre gustul
iute, nu pot sa fac o comparatie exacta, daca o forjez mai tare capata un cust mai aspru fumu, dar nu mai dur decat o tigara tare.
forma finala lucioasa am dat o cu un "lac" de lemn pe baza de serlac (aripi de fluture & alcol 92 garde) astfel am "invechit" putin aspectul.
cu prima ocazie o sa o puteti vedea pe viu si studia mai bine.