Rustica

Moderator: mrg

Rustica

Mesajde cycodrom » 07 Ian 2010, 15:33

dupa cum ziceam sunt nou printre voi si am inceput mai in forta, si mestesugarit si fumat,
cu aceasta ocazie prezint si eu aici una dintre primele modele facute si sper sa continui cu ceva mai sofisticat.
primele incercari pentru a fi mai usor sa experimentez am ales model rustic simplu, facut direct dintr o creanga
suficient de groasa pentru a obtine vatra si cu un nod in capat pe post de intaritura a gurii de fum
mai jos aveti o galerie de imagini cu al treilea model incercat.
vizionare placuta

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
cycodrom

Re: rustica

Mesajde Humidor » 07 Ian 2010, 19:52

Felicitari! Interesanta pipa ta, daca si fumeaza bine e OK. Nu ne-ai spus din ce lemn este facuta. De obicei, lemnul care arde ii da un gust iute si strica aroma tutunului. Sper sa nu fie asa. Putine esente se preteaza la a fi folosite la fabricarea pipelor.
In rest, daca fumeaza bine si nu crapa dupa a 10-a fumata, este o idee buna pentru cei care cauta o solutie ieftina de inceput, imbinata cu pasiunea mesteritului.

Asteptam mai multe amanunte, cum ai dat gaurile, din ce este facut mustiucul etc.
It is often said that those who smoke slowly, know how to enjoy the fine art of relaxation.
http://forum.humidor.ro
Humidor
Site Admin

Images: 203

Re: rustica

Mesajde cycodrom » 08 Ian 2010, 10:54

nu eram foarte sigur si a trebuit sa mai caut pentru a fi sigur 100% sigur
pipa este facuta din artar (maple) , diametru 22 mm, adancimea 35 mm
mustiucul este facut tot dintr o crenguta mai subtire, 3 mm gaura dintr un cap in alutu

camera de fum cum am specificat trece printr un nod, penru a fi mai rezistenta la baza si a nu se arde asa usor fundul pipei
dupa alegerea bucatii de lemn initial am dat gaura de fum, burghiul infipt invers pana in capat pentru a impiedica
burchiul, respectiv freza de largire a gaurii mai tarziu sa treaca mai jos de gaura de fum.
camera de ardere a fost initial facuta cu un burghiu de lemn de 4 mm pentru directie si continuata cu un burghiu de 12mm pentru
metal pana la intampinarea obstacolului. dupa a urmat largirea cu o freza de 18 mm si formarea conica a bazei vetrei.
faza finala finisatul vetrei sa nu fie aschii care sa arda in timpul pufaitului.
finalul aproximativ 22 mm diametru, din cate am citit o pipa de dimensiuni medii.
pana acu se fumeaza bine, este la a 5 sau a 6 intrebuintare si din cele 3 este cea mai reusita, momentan preferata, cat despre gustul
iute, nu pot sa fac o comparatie exacta, daca o forjez mai tare capata un cust mai aspru fumu, dar nu mai dur decat o tigara tare.

forma finala lucioasa am dat o cu un "lac" de lemn pe baza de serlac (aripi de fluture & alcol 92 garde) astfel am "invechit" putin aspectul.
cu prima ocazie o sa o puteti vedea pe viu si studia mai bine.
cycodrom

Înapoi la Pipe facute de noi