Pagina 1 din 1

hiatus67

MesajScris: 25 Oct 2010, 18:40
de hiatus67
Salut pe toata lumea,

Ma numesc Radu Grumeza, am 43 de ani si sunt timisorean. De meserie sunt medic dar nu mai am practicat de cativa ani.

M-am apucat de fumat pipa in luna mai, anul acesta, dintr-o intamplare. Mi-a placut o pipa de spuma de mare de pe eBay, am licitat pe ea si spre mirarea mea am castigat-o. Dupa ce am primit-o am zis sa si o incerc.

Am fost fumator timp de zece ani de Carpati fara filtru, din liceu pana dupa terminarea facultatii. Atunci m-am lasat, dezamagit de tigarile cu filtru ce au aparut dupa '89. Cativa ani nu am pus tigara in gura. Dupa 3 ani au aparut tigarile Bran fara filtru si intalnindu-ma cu un amic care fuma asa ceva am cerut una de dragul amintirilor. Mi-a placut dar nu m-am reapucat de fumat ci am inceput sa fumez ocazional, la intalnirile cu amicii sau chefuri. Desi am avut perioade cand fumat foarte mult nu m-am considerat niciodata dependent. Sunt in stare sa fumez un pachet intr-o seara si apoi cateva saptamani sa nu mai fumez deloc.

Tigarile Bran au disparut la scurt timp dupa aceea si atunci am descoperit mini tigarile de foi, asta pana am dat peste pipa care a fost o relevatie. Mi-am dat seama ca mie imi place de fapt gustul de tutunul si de aceea era asa bun Carpatiul, fiind tutun pur, aproape neprelucrat.

Am incercat mai multe tutunuri si am ajuns destul de repede la concluzia ca cele mai bune sunt virginiile ( in special FVF Samuel Gawith, comandat din Anglia) si tutunurile englezesti. Tutunurile aromate imi plac mai putin si nu ma prea impac cu Burley si Cavendish. Fumez doar in pipe de spuma de mare, am deja 6, cea mai buna fiind un Peterson cu sistemul propriu plus o pipa de vin din portelan, toate luate de pe eBay.

Sunt prieten cu cativa alti pipari pe care o sa incerc sa-i strang si sa ne impartasim unul altuia experientele. Va multumesc pentru cele invatate de la voi de pe forum si sper sa dialogam in continuare.

Re: hiatus67

MesajScris: 25 Oct 2010, 19:13
de Humidor
Bun venit Radule! Este binevenita initiativa ta de a aduna mai multi pipari in jurul pasiunii. Ti-l recomand pe DSM, pipar cu state vechi din Timisoara, activ pe acest forum, memberlist.php?mode=viewprofile&u=201
Te asteptam cu impresiile tale despre pipele si tutunurile incercate. Avem, cred, multe subiecte de abordat pe acest forum.

Poate, la primavara, cu ocazia Zilei internationale a piparilor, facem o reuniune la nivel national cu piparii din Constanta, Iasi, Bucuresti, Sibiu, Timisoara... :D

:1)

Re: hiatus67

MesajScris: 25 Oct 2010, 19:35
de hiatus67
Cred ca il cunosc pe DSM, am facut deja schimb de tutunuri :1)

Re: hiatus67

MesajScris: 25 Oct 2010, 19:48
de zudo
Bine ai venit ! Daca nu gresesc, in afara de DSM, mai exista un pipar banatean pe forum: asuba. Va asteptam prin Bucuresti, daca aveti drum pe aici in zilele de reuniune. Pana atunci, iti urez Fum Rece ! :2)

Re: hiatus67

MesajScris: 25 Oct 2010, 21:01
de DSM
Salut si bine venit, insa nu cred ca eu sunt cel cu care ai facut schimb de tutunuri. Insa nu m-ar deranja pe viitor o intalnire a piparilor din aceasta regiune a tarii.

Toate cele bune.

Re: hiatus67

MesajScris: 26 Oct 2010, 04:44
de hiatus67
Imi cer scuze, vazand ca esti arhitect am crezut ca esti cel cu care am fumat pipa la Socolari...