Pagina 1 din 1

Bună ziua

MesajScris: 08 Noi 2012, 12:31
de Tudor
În primul rând trebuie să spun că sunt foarte încântat de cunoștință, de faptul că acest club există pentru că m-a ajutat foarte mult să pun bazele acestei noi pasiuni.
Da, pentru mine, Tudor Georgescu, este o nouă pasiune începută în urmă cu 2 luni atunci când mergând pe stradă mi-a atras privirea un domn care ținea în colțul gurii o pipă. Acest domn nu era un oarecare trecător era și este o personalitate cu care mi-a fost dat de multe ori să mă intersectez, însă până în acel moment doar în plan profesional, în instanțele de judecată, atât eu cât și el fiind avocați. Este un maestru pentru care am o considerațiune foarte mare fiindu-mi la un moment dat, pentru o scurtă perioadă de timp și profesor, și la care pe lângă intelect întotdeauna am apreciat prezența și stilul desăvârșit. Așadar acest eveniment a fost preludiul acestei pasiuni, inițial, probabil din dorința de a imita, mai apoi adăugându-se și alte justificări personale, subiective care o țin permanent vie.
Îmi place să gust aroma tutunului dintr-o pipă, mai cu seamă seara atunci când contemplez la ziua care este pe cale să se închieie și reflectez la cea care, inevitabil, va veni mâine. În cele două luni am realizat că îmi place să fumez pipă din aceleași considerente pentru care îmi place să mă bărbieresc folosind săpun de bărbierit sau pentru care îmi place să mă plimb prin anticariate sau pentru care ador discurile din vinil și pe Hamingway, în fine pentru că îmi place ca activitățile pe care le numesc pasiuni să-mi provoace nostalgie, să mă lege oarecum cu trecutul, să presupună un anumit tabiet, caracteristici cel mai bine descrise prin expresia joie de vivre.
Prima pipă aleasă, după ce am consultat pe acest forum secțiunile consacrate acestui subiect, este o pipă Stanwell Naval Captain, iar tutunul care îmi place cel mai mult, cu toate că nu am degustat din foarte multe sortimente, este Rattray's 7 Reserve.

Acestea fiind spuse, închei cu speranța că voi avea plăcerea să vă cunosc la întâlnirile bilunare.

Cu stimă,
Tudor Georgescu

Re: Bună ziua

MesajScris: 08 Noi 2012, 14:05
de atzitzi
Tudor, bine ai venit pe forumul nostru.
In ceea ce priveste intilnirile binulare, poti profita de ocazia oferita de intilnirea de miine. Cit despre alegerile facute, jos palaria, Naval Captain este o pipa "tomato" extrem de frumoasa, Stanwell fiind o firma respectabila, iar faptul ca numai dupa doua luni declari ca-ti place 7 reserve, desi slab "aromatizat" cu latakia, spune mare lucru.
La intilniri vei putea descoperi si alte tutunuri pe care, fie le vei aprecia, fie vei sti sa le eviti.

Re: Bună ziua

MesajScris: 08 Noi 2012, 16:35
de Twain
Tudor scrie:... îmi place ca activitățile pe care le numesc pasiuni să-mi provoace nostalgie, să mă lege oarecum cu trecutul, să presupună un anumit tabiet, caracteristici cel mai bine descrise prin expresia joie de vivre.

Bun venit pe forum. Îţi împărtăşesc întru totul ideile de mai sus.

Tudor scrie:Prima pipă aleasă, după ce am consultat pe acest forum secțiunile consacrate acestui subiect, este o pipă Stanwell Naval Captain, iar tutunul care îmi place cel mai mult, cu toate că nu am degustat din foarte multe sortimente, este Rattray's 7 Reserve.

Naval Captain e o gamă întreagă. Ce număr este pipa ta?
În ce priveşte tutunul ales, bravo! Latakist din prima. Ai ars nişte etape, din câte văd. Cei care abia încep să deguste pipa nu agreează, de obicei, aroma de tăciune a latakiei.

Re: Bună ziua

MesajScris: 08 Noi 2012, 17:10
de napoleon
Bine ai venit Tudor! Felicitari pentru alegerile de inceput. Te asteptam si la intalnirile membrilor clubului. Vei gasi pipari care apreciaza, in mod special, blendul si brandul mentionate de tine :1)

Re: Bună ziua

MesajScris: 08 Noi 2012, 17:23
de Tudor
Vă mulțumesc pentru urările de bunvenit și sper să pot ajunge mâine la întâlnire, iar în caz contrar pe următoarea cu siguranță nu o voi rata.

De asemenea, sunt copleșit de părerile dumneavoastră referitoare la alegerile făcute. Cu privire la pipă, forma este #242, singura formă pe care o mai aveau la JPB Victoriei în ziua în care am achiziționat-o. Așa cum am precizat alegerea am făcut-o grație informațiilor găsite pe forum și apreciind că este mult mai bine să încep cu o pipă care fumează bine, chiar dacă este ceva mai scumpă în raport cu cele recomandate începătorilor. Cu toate acestea, greșelile nu m-au ocolit, degeaba este pipa bună dacă cel care o mânuiește este un profan. Dar nu m-am lăsat bătut, îmi plac grașelile pentru că așa știu că am de învățat și-mi place să învăț.

La capitolul tutun îmi este greu să-mi justific alegerea pentru că simțurile mele nu disting încă aromele ascunse în diferitele tipuri de tutun, dar, repet, am să învăț.

Cu stimă,
Tudor

Re: Bună ziua

MesajScris: 16 Noi 2012, 01:21
de LEGIONNAIRE
Bun venit pe forum si astept sa ne cunoastem la intalnirile organizate de catre club.
Toate cele bune si FUM RECE !

Cu stima, Catalin

Re: Bună ziua

MesajScris: 20 Noi 2012, 10:03
de Tudor
De asemenea, încântat de cunoștință. Din păcate am ratat ultima înâlnire, dar la următoarea voi veni negreșit ... cel mai probabil cu ocazia concursului de fumat pipă lunându-mi un loc la peluză.

Numai bine și fum rece.