Pagina 1 din 1

bine v'am gasit!

MesajScris: 12 Mar 2016, 13:36
de doc
Dragi Colege si Colegi,
Privilegiul de a fi admis in acest select club ma onoreaza si ma responsabilizeaza, cu atat mai mult cu cat debutez ca amator in aceasta onorabila si exclusivista pasiune.
Nu doresc sa uzez de cuvinte care sa depaseasca adevarata lor semnificatie, de aceea voi incerca sa fiu concis in aceasta naratiune, prin care ma prezint in fata voastra.‎
O incursiune pe coasta Cascais, ocazionata de un congres medical, mi-a conferit ragazul si inspiratia de a asterne cateva ganduri, care, pe undeva, sa insemne istoria mea, ca novice in clubul de pipa.
Am debutat recent, la finele lunii august, anul ce a trecut, dupa ce am avut atat convigerea cat si motivatia sa fac acest lucru. Imi amintesc exact data in care am luat aceasta hotarare, motivele tin oarecum de o legatura personala cu cel care, ulterior, mi-a fost unul din cei doi profesori. Urma sa se reintoarca Kiev si, ne-am propus sa facem impreuna acelasi lucru - inedit pentru mine, demult lasat pentru el- acelasi care sa insemne schimbarea, in egala masura, pentru fiecare dintre noi.
A doua zi am vizitat o tutungerie, insotit de cel de al doilea profesor, prieten, care sunt sigur ca citeste aceste randuri si, la un moment dat, va fi destul de critic cu afirmatiile mele (desi, prin eleganta care il caracterizeaza, spusele vor fi atenuate de politete).
Am cumparat, impreuna, prima pipa si primul tabac: o Danske Club si un 1864. Si un Clan whisky, in caz ca apar probleme. Nu cred ca a fost staruinta, ci mai mult predestinare, nefiind anterior un fumator talentat de tigarete.
A fost, imi place sa cred, o compatibilitate, un modus vivendi, o conditionare la un stil si atitudine nemaincercate, dar totodata conforme structural cu asteptarile si disponibilitatile mele.
Imi doresc sa raman cat mai mult in compania voastra, cu toata admiratia si respectul pentru ca, existand - diferiti ca personalitat si profesiii, uniti prin pasiune - aveti rabdare si ne ajutati sa ne depasim anxietatile si stangaciile integrarii.
Inchei, revenind la congresul care ma asteapta. Si care, avertizeaza pregnant asupra efectelor fumatului (emfizem, BPOC, sa): traiesc sentimente contradictorii, asemeni mersului cu motocicleta: este periculos dar placut! Si, poate, nu n-i se intampla. Dar, alegerea este a noastra, e naturala si totdeauna motivata. Cum ne place... (nu am dorit o incheiere shakespeariana, ci mai degraba, freudiana, mult mai apropiata de imaginea si simbolul pipei). 
Toate cele bune,
M

Re: bine v'am gasit!

MesajScris: 13 Mar 2016, 10:58
de Radu-Mihai
Bun venit si felicitari pentru introducere!
Daca urmaresti forumul PCB dar si Facebook-ul,afli cand ne intalnim "la
o pipa" si poti veni ...

Re: bine v'am gasit!

MesajScris: 14 Mar 2016, 20:00
de doc
Multumesc mult, Radu-Mihai!
O seara excelenta,
D

Re: bine v'am gasit!

MesajScris: 16 Mar 2016, 20:43
de TLGTLC
Bun venit! Mi-a placut mult introducerea ta! Sunt curios cum ai scrie un review.

Re: bine v'am gasit!

MesajScris: 02 Apr 2016, 15:39
de doc
Mare parte a momentelor de solitudine n'i le petrecem savurand, fie reverii, fie, proiectii ale prezentului in viitorul apropiat. Mediatia, acompaniata de savoarea unei pipe, este, deja, beatitudine. Incercam, astfel, o desavarsire a transformarilor interioare. Sa fie, oare, imapartasirea acestor trairi, o provocare? ‎Este, in esenta, o "artis vivendi," o pledoarie pentru  validarea unor veleitati elective. Sa ne lasam, purtati de o onestitate transparenta, in oceanul concordantelor, ar fi un hazard supaevaluat? Elogiul originalitatii poate fi inegrat unui context empatic,oarecum hazardand. Este, de fapt, o alegere si un stil. Concordant cu spiritul unei prietenii sau, poate, unei invitatii la dialog- nu foarte patetic, dar util increderii regasite in ceilalti. Marturisire, elocventa, ‎intelegere... starea de intrebare...

Re: bine v'am gasit!

MesajScris: 06 Iun 2016, 14:46
de doc
Pledoarie pentru contemplatie...sau, poate, pentru ... initiativa:
Jameson whiskey, tabac WO Larsen / edition 2017 si un intermezzo, https://m.youtube.com/watch?sns=fb&v=M5fd6VOekzI