Pagina 1 din 1

Bine v-am gasit

MesajScris: 26 Mar 2016, 16:24
de UCA
Salutare la toata lumea si multumesc admin pt accept.
Ma numesc Cristi U. am 38 de ani si sunt din Cluj-Napoca.
Cu pipa am inceput sa cochetez din anii studentiei cand am primit cadou o Stanwell Danske Club 83(pe care o am si acum) dar deoarece in acea perioada oferta tabacurilor era foarte limitata(nu m-am putut deloc impaca nici cu Tilbury, Sunday's Fantasy sau ce mai era pe atunci) am cam abandonat-o, desi din cand in cand mai trageam cate un bol cand se ivea ocazia. In toata aceasta perioada am fost un fumator inrait(doua pachete la zi) pana anul acesta prin luna februarie cand vrand, nevrand a trebuit sa renunt la tigari, dar deoarece sunt genul caruia ii place sa fumeze oriunde, oricat si aproape orice, am gasit rezolvarea in vechea mea pipa DC.
Deoarece sunt foarte perseverent din fire, si dorind sa fac un lucru ca lumea daca tot il fac(doar is ardelean :D ), am inceput sa caut informatii despre acesta nobila indeletnicire si astfel am dat peste acest minunat forum pe care recunosc ca l-am citit din scoarta in scoarta plus trimiterile la link. externe , intelegand astfel ce inseamna cu adevarat a fi fumator de pipa.
Si iata-ma astazi la aproximativ o luna de la debut fericitul posesor a opt pipe din briar, vreo trei coceni si a unei meerschaum pe drum(sper sa ajunga marti) plus un sertar plin de tutun.
Insa "marea revelatie" pt. mine a fost dorinta de a aduce din nou la viata batranele pipele gasite pe diferitele siteuri de licitatii (trei pana in prezent), si cred ca as cumpara cate una in fiecare saptamana doar pt. placerea de a o face din nou sa "straluceasca". Si astfel m-am ales cu o gramada de "chestii" noi: reamer, slefuitor de banc, masina de gaurit, menghina, discuri de pasla, sisal, bumbac, pile, paste abrazive etc., "chestii" despre care inainte nici nu prea staim bine la ce folosesc.
Inchei aici scurta mea prezentare si va multumesc ca ati avut rabdare sa cititi cele de mai sus.
Cu stima va saluta UCA, un pipar din CJ si bineinteles FUM RECE.

Re: Bine v-am gasit

MesajScris: 27 Mar 2016, 12:02
de Radu-Mihai
Bun venit pe forum...
Daca ai investit in diverse scule si materiale pentru reconditionarea pipelor "batrane"
inseamna ca ai ganduri serioase,succes in aceasta activitate!

Re: Bine v-am gasit

MesajScris: 30 Mar 2016, 01:02
de Twain
Salut şi bine ai venit.

UCA scrie:...Si astfel m-am ales cu o gramada de "chestii" noi: reamer, slefuitor de banc, masina de gaurit, menghina, discuri de pasla, sisal, bumbac, pile, paste abrazive etc., "chestii" despre care inainte nici nu prea staim bine la ce folosesc...

Cu aşa colecţie de scule, încet-încet o să poţi să şi fabrici pipe, nu doar să le recondiţionezi. Mai ştiu eu un caz sau două de aici, de pe acest forum. :2)

Re: Bine v-am gasit

MesajScris: 31 Mar 2016, 18:57
de UCA
Multumesc pentru primire.
In ceea ce priveste fabricarea recunosc ca am citit si am vizionat(in engleza ca altceva nu prea stiu) cam tot ce am gasit pe Sfantul Google si sa zicem ca procesul tehnologic l-am inteles insa acuma mai trebuie si un pic de inspiratie si poate candva... :ymblushing:
Pana atunci "fum rece" la toata lumea.
:41)

Re: Bine v-am gasit

MesajScris: 07 Apr 2016, 09:14
de TLGTLC
Bine ai venit pe forum. Tehnic nu este greu să faci o pipă. Trebuie să stai bine la capitolul migală, atenție la detalii, să faci bine legatura dintre imaginație și mâini. Și trebuie să ai timp, firește!