Pagina 1 din 1

Salut!

MesajScris: 04 Noi 2016, 21:09
de sdragoss
Salut, sunt din Sighișoara și am 36 de ani! Fumez pipa de 2 luni timp în care am citit cam tot ce se poate pe net despre aceasta minunata îndeletnicire.Fumez cam 2,3 pipe pe săptămână...relaxat , no Stres!
Am început, după o temeinica documenare, cu o pipa Capitol (în defavoarea lui Danske care are aprecieri mai bune) . E super, îmi place... sunt mulțumit de alegerea făcută. Oricum următoarea pipa va fi o danske club (prea o lauda toti) . Inare timp pentru a putea face diferența am niște corn cob Uri! Îmi place mai mult cu Capitolul! Ca și tutun am încercat W O Larsen 1864, Skandinavik vanilia, danske club și Robert McConell pure virginia! Îmi place din toate punctele de vedere Larsen uL!
Acum o întrebare... ce stiți despre pipe lorenzo?
Le-am găsit pe net la niște preturi foarte mici?

Cam atât Deocamdată!
Va Salut!

Re: Salut!

MesajScris: 05 Noi 2016, 09:41
de Gordon
Bun venit!

Lorenzo, ca orice alte pipe, sunt OK atata timp cat le gasesti fara defecte functionale cum ar fi: imbinarea mustiuc-shank, alinierea gaurii de fum la baza vetrei, lungimea tenonului (care trebuie sa inchida perfect gaura in care intra in shank - nici mai lung, nici mai scurt in cazul pipelor fara filtru), diametrul gaurii de fum din shank - care trebuie sa fie unul care sa asigure un bun tiraj - 3,5-4,5mm, canalul de fum din mustiuc - ~3-4mm evazat in V catre lip astfel incat peria sa treaca fara efort si tirajul sa fie bun.

Restul calitatilor care tin doar de aspect fac doar obiectul placerii tale vizual-tactile.

La pipele vechi(folosite) e de preferat sa le vezi inainte. De obicei vanzatorii le fotografiaza din unghiuri care ascund defectele si se fac ca n-au stiut ce caracxteristici conteaza in alegerea pipei. Daca le cumperi online e bine sa-i intrebi, sa ceri fotografii cu mustiucul scos, fundul vetrei etc.

Succes!

Re: Salut!

MesajScris: 06 Noi 2016, 02:28
de sdragoss
Mulțumesc pentru sfaturi! O sa am mare Grija! Pana atunci o sa strâng bani pt. o Danske! :D