Pagina 1 din 1

Tobacco: Its History and Associations by F.W. Fairholt

MesajScris: 23 Aug 2013, 16:32
de napoleon
Lucrarea de fata, “Tobacco: Its History and Associations” Including “An account of the plant and its manufacture; with its modes of use in all ages and countries” este una dintre cele mai ample lucrari despre tutun si pipe scrise pana in adoua jumatate a sec. al XIX-lea in Regatul Marii Britanii. Rabdarea si norocul m-au facut sa intru in posesia editiei princeps aparuta in anul 1859 la Chapman And Hall, 193, Picaccadilly din Londra.
Este considerata lucrarea de capatai a scriitorului Frederick William Fairholt care a lucrat in tutungeria tatalui sau ca desenator. De altfel, cartea contine 100 de ilustratii realizate de autor.

Cartea, in limba engleza, cuprinde aspecte istorice bine documentate despre istoria tutunului si a pipelor engleze si europene si influenta lor asupra vietii sociale, economice, politice si culturale din Regat si restul Europei, de la inceputuri pana in 1859.

Exemplarul original poate fi consultat la intalnirea de astazi.

Re: Tobacco: Its History and Associations by F.W. Fairholt

MesajScris: 28 Aug 2013, 18:23
de pari
O comoara adevarata, sa o pastrezi cu atentie; poate merge sa faci copii in pdf?!?
Bravo pentru achizitie!

Re: Tobacco: Its History and Associations by F.W. Fairholt

MesajScris: 29 Aug 2013, 20:25
de napoleon
Pari, iti multumesc pentru apreciere. Este o carte veche cu 332 de pagini suficient de fragile dupa trecerea timpului.
Cea mai indicata metoda, pentru a o proteja, este fotocopierea.

Imediat ce ma eliberez de alte sarcini promit sa purced la actiune. Daca pana atunci se gaseste un coleg mai priceput la fotografii si transformare in pdf. il rog sa ma contacteze.

Re: Tobacco: Its History and Associations by F.W. Fairholt

MesajScris: 31 Aug 2013, 13:33
de Twain
Am avut norocul să răsfoiesc această carte la întâlnirea de vineri. M-au fermecat paginile tăiate inegal, totuşi păstrate atât de bine, coperta cartonată, ornamentată cu arabescuri, în stilul obişnuit acelor vremuri, şi mai ales ilustraţiile autorului, un pic naive, un pic abstracte, dar încântătoare cu aerul de vetust pe care îl degajă.
Nu am avut timp să şi citesc suficient text ca să-mi formez o părere despre conţinut, dar sunt sigur că reprezintă o lectură minunată pentru un pipar. Cele câteva pasaje pe care am reuşit să le parcurg mi-au lăsat impresia de simplitate şi accesibilitate, fără preţiozitatea şi stilul greoi găsit în majoritatea lucrărilor documentare din zilele noastre.
Felicitări pentru achiziţie!

Re: Tobacco: Its History and Associations by F.W. Fairholt

MesajScris: 01 Sep 2013, 18:54
de taciturnus
Felicitari in primul rand pentru achizitie! O copie decenta a cartii poate fi gasita aici - http://ia600404.us.archive.org/18/items ... 00fair.pdf