The Social History of Smoking by G.L. Apperson

The Social History of Smoking by G.L. Apperson

Mesajde napoleon » 17 Sep 2013, 20:54

Zilele trecute incercam sa caut un titlu de sociologie in programul Free Books de pe IPad si norocul arheologului in spatiul virtual m-a pus in fata cartii de fata care precede titlul din 1859 scris de Fairholt.

The Social History of Smoking este considerat la data aparitiei, 1914,  un titlu valoros despre istoria fumatului si pipeLor din Anglia, de la descoperirea tutunului pana la inceputul sec. XX. (doar in acest spatiu).
Astfel, constatam cu placere ca obiceiul fumatului din pipa era supus unei atente analize socio-culturale care rezida pana in prezent (si constat ca fiecare autor incearca sa aduca operei sale literare informatii cat mai complete, in aceasta competitie de descoperire a unor noi valori, de fiecare data). 
Fiecare isi considera opera unica: :D "This is the first attempt to write the history of smoking in this country from the social point of view. There have been many books written about tobacco—F.W. Fairholt's "History of Tobacco," 1859, and the "Tobacco" (1857) of Andrew Steinmetz, are still valuable authorities—but hitherto no one has told the story of the fluctuations of fashion in respect of the practice of smoking" spune autorul.

Este o lectura placuta si usoara care aduce completari cartii scrise de Fairholt si expune si alte surse istoriografice de baza.

Cartea aceasta poate fi consultata (am gasit-o ulterior si pe google) la adresa: http://www.gutenberg.org/ebooks/18096
"Mă pot numi cum doresc, dar nu mă pot împiedica să fiu ceea ce sunt."
Avatar utilizator
napoleon
Membru de onoare
 
Mesaje: 284
Images: 35
Membru din: 17 Ian 2011, 21:27
Fumez pipa din: 25 Oct 2010

Înapoi la Blogosferă, Literatură si Presă

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron