Pagina 1 din 1

Dunhill - Standard Mixture Medium

MesajScris: 06 Noi 2008, 20:08
de Humidor
Denumire tabac: Standard Mixture Medium
Producator: Dunhill
Taietura: ribbon


Imagine


Aroma tipic englezeasca, latakia, oriental si virginia armonios combinate pe tot parcursul fumatei. Aroma in camera este placuta, ardere constanta si cenusa gri deschis fara impuritati.
Un tabac excelent, de fumat in fiecare zi dupa parerea mea.

Tutunul a fost achizitionat de la pipe-shop la pretul de 9,95euro. Merge cu un vin rosu sec cum ar fi o Cadarca de Minis.

cadarcaminis.JPG


dunhillstandardmixturemedium2.JPG

Re: Dunhill - Standard Mixture Medium

MesajScris: 08 Noi 2008, 13:41
de Augustinus
Standar Mixture de la Dunhill este primul meu tutun cu latakia, fumat prin 2002, din generozitatea unor fosti colegi de facultate. Atunci mi s-a parut ca tutunul este...stricat, nu mai fumasem niciodata latakia, nici macar nu auzisem de asa ceva, experientele mele tobaconiste rezumandu-se la Captain Black, Amphora si, desigur, Tillbury. Ulterior am aflat ca mirosul acela "dubios" este marca unui tutun aparte, destinat celor dornici de senzatii tari, foarte apreciat in lumea fumatorilor de pipa. De atunci am tot incercat mixturi pe baza de latakia si inca nu m-am plictisit, asa cum nu m-am plictisit nici de Dunhill Standard Mixture. Este un tutun bun, taietura tipic englezeasca, amestec echilibrat de virginia, oleaca de burley si latakia.Arde constant, are gust laptos, fara piscaturi si umflaturi de limba, cenusa gri spre alb, ce sa mai, o placere. Mai are, de asemenea, o calitate: este tolerat bine de sotie si nu sunt nevoit sa ma refugiez in balcon.

Re: Dunhill - Standard Mixture Medium

MesajScris: 05 Feb 2009, 11:53
de alguhan
Uneori si visez la gustul specific acestei tutun. Acest tutun e o dragoste pentru mine.

Re: Dunhill - Standard Mixture Medium

MesajScris: 05 Feb 2014, 20:04
de Insuratelu Cristi
Fumat intr-o pipa cu bol mare mi-a oferit undeva la o ora si jumatate de placere. Un tutun plin, fum onctuos, ardere curata si aproape fara nici un fel de probleme. L-am lasat 15 minute sa se aeriseasca (din cutie mi se pare un pic prea umed) si apoi l-am indesat in pipa dupa metoda frank. S-a aprins usor si pana aproape de final nu a avut nevoie de nici o aprindere. Un amestec complet in care toate tutunurile enumerate pe cutie se impletesc intr-o armonie perfecta, doar spre final am simtit parca o idee in plus gustul de virginie. In rest toate aromele date de tutunurile de calitate (latakie, orientale, virginia) nu disoneaza deloc ci creeaza un gust unic - o simfonie. Un tutun de toata ziua cu incarcatura N suficienta. Atmosfera lasata in camera e barbateasca si placuta. Recomandat. Un must have.