[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 384: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 384: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
Pipe & Cigar Club Bucureşti • Vezi subiect - Planta - Presbyterian Mixture

Planta - Presbyterian Mixture

Moderator: Cinabru

Cum apreciati acest tutun?

Foarte slab
0
Niciun vot
Slab
0
Niciun vot
Mediu
0
Niciun vot
Bun
4
50%
Foarte bun
4
50%
 
Voturi totale : 8

Planta - Presbyterian Mixture

Mesajde Humidor » 28 Dec 2008, 14:04

Denumire tabac: Planta - Presbyterian
Producator: Planta
Taietura: Coarse Cut


[div=center][img]http://forum.humidor.ro/images/Pipe/Presbyterian2.jpg[/img][/div]

Aceasta veche mixtura, initial nu a avut un nume fiind produsa prima oara inainte de primul Razboi mondial pentru John White, presedinte al Adunarii Generale din Scotia. Mai tarziu el a prezentat amestecul altor personalitati din acea vreme, mai intai lui Stanley Baldwin si apoi lui Earl Baldwin, prim ministru in 1924, 1925 si 1935. Acesta a apreciat amestecul astfel incat a inceput sa-l aprovizioneze regulat, numindu-l "Presbyterian Mixture".

[div=center][attachment=0]Presbyterian1.jpg
[/div]

Amestecul este compus din tutun virginia din SUA si oriental din Macedonia.
Tutunul miroase bine si la deschiderea cutiei, si pe timpul fumatei lasand si un miros placut in camera.
Aprinderea se face ceva mai greu, 2-3 bete. Odata pornit arderea este lenta, oferind peste o ora de relaxare. La final raman cateva fire nearse, neesential pe langa amintirea placuta a gustului din timpul fumatei. Gustul este usor dulceag de virginia cu nuante de smochine si cu inalta tinuta data de parfumul tutunului oriental.

In ansamblu, acest amestec este recomandat tuturor, incepand de la piparii incepatori la cei cu experienta si de la amatorii de virginia la latakistii convinsi.
Humidor
 

Re: Planta - Presbyterian Mixture

Mesajde Cinabru » 06 Dec 2009, 23:57

Un tutun interesant, pe care l-am fumat la una sau doua intalniri si pe care l-am “aprofundat” dupa ce Zudo mi-a donat o mostra generoasa. Un tutun pe care l-am fumat ceva timp, dar in final l-as pune in categoria bun, poate doar mediu spre bun, pentru ca totusi nu m-a impresionat cu adevarat.

Amestec de trei tutunuri, in care virginia e factorul dominant, cu o doza – cred – generoasa de tutun oriental si putina latakie, mai mult pentru aroma decat pentru gust, e si o mixtura cu o interesanta istorie, pe care o puteti citi aici. Cand deschizi cutia se simte mirosul de latakie, un oriental bine lucrat, nu atat de dur cat sa deranjeze la prima impresie. Citeam ca s-a discutat mult, pro si contra, daca in Presbyterian Mixture s-ar gasi latakie. Doua tabere inversunate. Mie mi se pare ca are, desi foarte putina, de condiment. Tutunurile sunt taiate in panglici subtiri, medii ca lungime, si mai era inca putin umed, asa ca de fiecare data l-am lasat un pic la aerisit. Fumat in doua pipe, cu si fara filtru, poate fi un tutun de seara sau un tutun de toata ziua, nu am avut probleme de condens sau de incins pipa. Insa mi s-a intamplat (de mai multe ori) ca pipa sa se stinga, cu toata aerisirea. Poate trebuia sa-l mai las, dar ma temeam sa nu-si piarda aroma.

Aroma care este surprinzatoare la inceput – baza consistenta de virginie, un pic de oriental-latakie, cat sa-ti dea acea placuta amareala – dar spre jumatatea pipei incepe sa-si piarda din intensitate si sa devina plata, chiar monotona. Un start bun, un final mediocru. Mirosul in camera este placut, la final ramane cenusa inchisa la culoare, cu mici bucatele de tutun nears.

Concluzie : un tutun bun, dar nu memorabil. L-as mai fuma daca as avea ocazia, dar nu l-as cumpara prea curand, cand sunt atatea alte mixturi de gustat/descoperit. Cred totusi ca e bun mai ales la inceput, cand vrei sa descoperi un oriental nu foarte puternic, nu foarte dur.
Avatar utilizator
Cinabru
Membru de onoare
 
Mesaje: 151
Membru din: 27 Oct 2008, 16:43
Localitate: Bucuresti

Re: Planta - Presbyterian Mixture

Mesajde Radu-Mihai » 16 Feb 2012, 12:46

Am primit in dar acest tabac zilele trecute,cumparat la Londra!...
Deschizand cutia,cu nerabdare recunosc,m-a invaluit mirosul de virginie si oriental cu usoare urme de latakie.
Eu am dorit Commonwealth-ul de la Samuel Gawith...dar cum "Calu' de dar nu se cauta la dinti",am zis fie si acesta...
Un tutun mediu spre bun,o latakie "light",numai buna de initiere in acest tip de tutunuri!
Recomandat incepatorilor si nu doar acestora, ca o alternativa la "aromate"... ;)
[color=#FF0000]Micile vicii dau farmec unei vieti monotone![/color]
Avatar utilizator
Radu-Mihai
Membru fondator PCB
 
Mesaje: 364
Images: 8
Membru din: 25 Iun 2009, 14:56
Localitate: Bucuresti
Fumez pipa din: 0- 0-1995

PRESBYTERIAN

Mesajde Passepartout » 03 Aug 2014, 12:48

Mixture Melange

[color=#0000FF]Este un tutun cu o istorie impresionantă - creat după reţeta originală a lui Earl Baldwin (the first) of Bewdley, prim-ministru al Angliei (1935-1937). De fapt, atunci a intrat „în legalitate” ca marcă recunoscută, iniţial (înainte de primul război mondial) fiind creat special pentru Reverentul Catedralei Barony din Glasgow, Dr. John White; la acea vreme minunata mixtură neavând un nume. Numele Presbyterian, pus de „naşul” Earl Baldwin, este inspirat pe fondul acestei istorii adevărate a Reverentului John White, de religie Presbiteriană (o combinaţie a celor două religii creştine Calvinistă şi Protestantă).
Cu toate că pe lateralul capacului cutiei scrie „Made in EU”, eu am procurat o cutie rotundă metalică 50g din State – în Europa mi-a fost imposibil să găsesc aşa ceva. Mai mult, în interiorul cutiei am găsit un carton ce are menirea de a etanşeiza, carton pe care este făcută o prezentare a tutunului în limba germană – cei care se ocupă de această mixtură a zilelor noastre fiind Compania Planta- iată aşadar un tutun plimbat din bătrâna Europă în Americi, pentru ca mai apoi să revină la origini şi să poposească glorios într-una din pipele mele.
Poza de pe capacul cutiei (culoare albă pe fond albastru marin) reprezintă Catedrala Barony.
Nici nu am desfăcut bine cutia şi am fost impresionat de aroma care a venit din interior - nu cred că o pot descrie – aer tare de munte...amestecat cu o notă medievală – chiar dacă nu am trăit în evul mediu, îmi las imaginaţia să zburde! Calitatea mixturii este desăvârşită, un tutun mediu spre tare (la final), arde excelent, uniform, lăsând în urmă o cenuşă fină, aproape albă. Un tutun englezesc atât la atingere cât şi la pipat, un englezesc pur, adevărat pe care l-aş fuma fără întrerupere fie în lungile seri de iarnă, fie în ploioasele dimineţi de toamnă târzie. Un tutun de solitudine şi de amintiri – este tutunul care nu te „îmbrobodeşte” cu arome, astfel gîndurile se profilează strict pe pipat - tutunul adevărului, domnilor!
Tăietura este grosieră, fapt care adaugă un plus de „old but gold”. Virginia din din plin – o proporţie de 70-80% (din State) , amestecată aproape perfect cu Latakia din Macedonia.
Un tutun care merită fumat într-un bol mare, în timp ce aroma lemnului ars în şemineu sau sobă s-ar împleti de minune cu aroma interesantă emanată de pipă. Tutun cu o umiditate relativă peste medie, are o particularitate – după primele 10-15 fumuri gustul devine din ce in ce mai dulceag, deşi iniţial nu te aştepţi la o aşa surpriză plăcută; acestă „dulcegărie” persistă preţ de câteva minute bune după ce pipa a trecut să se odihnească.

Un bol mare cu Presbyterian, arde aproape o oră nestins – dacă savurezi întreaga quintesenţă fără să o poetizezi. Poate fi compensat cu o cafea tare - cu miros fin, cu un ceai negru sau cu un vin roşu foarte aspru. Papilele gustative sunt încoronate cu un gust ameţitor, indescifrabil şi dulceag mai apoi, fără să se resimtă prin pişcăturile cunoscute ale tutunului de Latakia. Este care va să zică un tutun pe care i l-aş fi recomandat doctorului Watson, când trebuia să cugete la un caz nou, o mixtură nobilă, fină, cu personalitate. Presbyterian-ul îl recomand începătorilor, care încă nu şi-au format o părere despre latakia – acest tutun poate fi un punct de inflexiune în alegerile lor viitoare; îl recomand celor care preţuiesc latakia şi tutunurile englezeşti - vor descoperi noutăţi şi variaţiuni foarte interesante unui simţ de gentilom.
Personal, i-am găsit punctul culminant, fumâdu-l într-o pipă de briar Peterson – Hudson, cu bol mediu, amestecat cu două cristale absorbante, dimpreună cu o cafea Arabica, făcută pe aragaz la ibric.[/color]
Fişiere ataşate
DSC06430.JPG
DSC06428.JPG
DSC06426.JPG
Avatar utilizator
Passepartout
 
Mesaje: 8
Membru din: 22 Iul 2014, 11:34
Localitate: Fetesti
Fumez pipa din: 01 Oct 2007


Înapoi la Planta

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron