Pagina 1 din 1

Mac Baren - Vintage Syrian

MesajScris: 23 Dec 2008, 19:24
de Humidor
Pe scurt, componeta acestui tabac este:
- Virginia
- Oriental turcesc
- Kentucky negru afumat - adica un soi de latakia de pe continentul american


Taietura: Loose cut (cred ca trebuie sa facem cumva o clasificare a taieturilor ca intotdeauna ma incurc si le iau ca atare)

P1011745.JPG


Tabacul miroase frumos inca de la deschiderea cutiei, este umed, dar lasat o saptamana dupa ce a fost devidat il face tocmai bun de indesat in pipa.
Aprinderea se face in cateva randuri, se stinge la inceput dar odata pornit nu se mai opreste. La o pipa normala pipata dureaza cam 1,5 ore.
Aroma este evident predominant de latkia, oriental si ceva "strain", o aroma veche de lemn putrezit. Ambianta inseamna totul, una este sa pipezi tabacul taman la masa cu musafiri si alta este in atelierul din curte sau in biblioteca ori in timp ce te uiti la albumul prafuit gasit in podul casei.

Nu ca ar lasa o aroma neplacuta, dar nu toti ti-ar intelege gestul.

Dupa parerea mea, acest tabac este unul de pipat de unul singur, sau in compania unui tovaras in timp ce desenati harta urmatorului traseu turistic sau va umpleti cartusele cu praf de pusca (atentie mare!).

Nu stiu de ce dar ma duce cu gandul la Indiana Jones.

:46)

P1011746.JPG

Re: Mac Baren - Vintage Syrian

MesajScris: 11 Mar 2009, 00:14
de alguhan
Eu am votat foarte bun pentru tutunul asta.
Este un tutun special, echilibrat impecabil. Kentucky si virginia reduc gustul amar al latakiei si gustul condimentat al orientalului Turcesc dar in acelasi timp tot va permite sa fumati un tutun cu duritate peste medie. Eu unul prefer sa-l am tot timpul in stoc.

Re: Mac Baren - Vintage Syrian

MesajScris: 11 Mar 2009, 07:28
de Twain
Am votat si eu "foarte bun".
E, intr-adevar, un tutun robust, puternic, care nu face tapaj cu jumatati de masura: ori iti place, ori nu, si treci mai departe.

Re: Mac Baren - Vintage Syrian

MesajScris: 01 Aug 2009, 14:17
de zudo
Inca un loc pe podiumul personal dedicat latakiilor, alaturi de Ashton Artisan's Blend si McConnell Oriental. Nu m-am hotarat insa pe care dintre locuri sa-l asez. Subscriu la cele spuse de Humidor, descrierea lui este excelenta. Cand il fumez si inchid ochii parca ma transpun in personajul Indiana Jones : actiune, mister, istorie, suspans... :46)... Am votat FB.

Re: Mac Baren - Vintage Syrian

MesajScris: 02 Aug 2009, 10:28
de Molia
Si la mine e pe podiumul latakiilor, dar per total ar fi pe un loc 4. Se distinge clar aroma siriana, se simt urme de oriental odihnitoare, iar baza de virginii e bine echilibrata. Se fumeaza relativ lent, rece, dar cum pofta nu ma lasa sa-l usuc destul, cam umed.