Pagina 1 din 1

Mac Baren - Golden Ambrosia

MesajScris: 11 Mar 2010, 10:33
de Cinabru
Cu tutunurile Mac Baren sunt intr-o relatie de tip love-hate. Nu sunt tutunuri rele, chiar deloc, se gasesc si la noi, au numeroase sortimente (cu accentul pus pe aromatice). Gustul este bun sau foarte bun, si ard bine. Dar cu doua exceptii notabile - HH Vintage Syrian si Navy Flake - toate tabacurile Mac Baren mi-au intepat limba, de la "usor neplacuta" la "the pain, the pain, the horrible pain". Si asta indiferent cum le-am uscat, indiferent de pipa sau de momentul zile, de umiditate sau de presiunea atmosferica. Asa ca sunt destul de reticent sa incerc un tabac Mac Baren. La ultima reuniune PCB am fumat o pipa de Golden Ambrosia si am luat si o mostra pentru acasa.

Cutia de 100 de grame e plina cu amestecul de Virginia si Burley, nu atat de umed pe cat ma asteptam, iar mirosul este unul clasic pentru tabacurile aromatice : fructat, cu un adaos vanilat, dulce si spre prajitura. Taietura e interesanta, in locul celei ready rubbed la care ma asteptasem e mai curand un broken flake marunt. De fiecare data s-a aprins un pic mai greu, a ars destul de inconstant pana la jumatate, dupa care combustia a fost foarte buna. Gustul este egal si se amaraste dupa jumatatea pipei : fructe, un pic de vanilie, dulceag si placut. Dar apare aceeasi veche problema - indiferent de ritm inteapa la limba, si cand este forjat inteapa destul de rau, asa ca trebuie pipat lent si usor. Din fericire cu o bere rece si amaruie s-a completat bine, iar fumat cu filtru de balsa a devenit un tutun mai usor de tinut in frau.

Mirosul in camera este placut, sotia a fost surprinsa ca mai renunt la mixturile cu aroma delicioasa de "pisica moarta" (orice are latakie) dar s-a si disipat curand. Pipa se poate infierbanta daca este grabita, iar la final ramane un scrum inchis la culoare si cu bucatele marunte de tutun. Nu are prea multa nicotina, asa ca ar merge fumat in orice moment, plus ca se comporta bine in societate.

Concluzie : e un aromatic interesant, dar tot inteapa un pic. E bun, dar nu excelent sau memorabil, merge ca schimbare de ritm si ca sa treci in catastif un nou tutun bifat de la Mac Baren. Recomand in continuare de la ei Navy Flake, pana acum mi s-a parut cel mai bun din gama Mac Baren. S-ar putea totusi ca amatorii de aromatice sa il gaseasca mai bun decat mi s-a parut mie.

golden.jpg

Re: Mac Baren - Golden Ambrosia

MesajScris: 11 Mar 2010, 11:27
de mrg
L-as fi votat si eu ca mediu spre bun, dar nu am gasit "urna" ::3) . L-am fumat la ultima intalnire, la final si am ramas impresionat de calitate, chiar daca nu sunt un fan al virginiilor usor aromate. L-am reluat saptamana aceasta, intr-o dimineata, la cafea, insa impresia nu a mai fost aceeasi, mi s-a parut cam prea slab si cam prea aromat. Dupa 1/2 bol insa gustul a evoluat binisor spre o usoara tenta amaruie, care chiar mi-a placut. Ce-i drept, mi-ar fi placut si ceva mai multa tarie de virginie. Arderea a fost OK, nu mi-a ridicat probleme la aprindere (ba chiar cred ca daca mi-as fi dat silinta si i-asi fi acordat mai multa atentie as fi putut sa ma apropii de recordul personal de aprinderi). Cat despre intepaturi, hmm, ce sa spun, l-am simti usor acid, dar am calmat tirajul (taman ce citisem un articol scris de GL Pease despre virginii - o sa pun cateva citate pe blog) si totul a decurs normal. Concluzia mea: un tutun mediu spre bun, pe care insa il voi folosi ca secund, respectiv dupa o pipa cu un tabac mai tare.

Re: Mac Baren - Golden Ambrosia

MesajScris: 11 Mar 2010, 13:57
de Lifelover
Iaca, a venit si urna.

Incercand si eu putin la ultima intalnire, m-am intalnit cu o aroma foarte placuta in cutie si cu un amestec nu foarte coerent de citrice, fructe de padure, vanilie si... parca si un strop de vin alb. M-a piscat destul de agresiv de limba, poate si din cauza unui tiraj mai alert (recuperam dupa Pure Perique ::21) ), dar, una peste alta, n-a fost deloc o experienta neplacuta, desi eu nu cred c-am sa-mi cumpar vreodata; de la mine primeste Mediu.

Re: Mac Baren - Golden Ambrosia

MesajScris: 11 Mar 2010, 14:10
de zudo
Pentru un tutun din categoria virginie aromata este ok. Aroma nu acopera de tot gustul virginiei de calitate, taietura si arderea sunt pe placul meu, nu pisca la limba precum alte MacBaren-uri (Plumcake, Virginia no.1) si este agreabil pentru civili. L-am Votat "Bun" !

Re: Mac Baren - Golden Ambrosia

MesajScris: 15 Ian 2015, 23:02
de TLGTLC
Un blend care nu creaza probleme decat daca tii neaparat, se aprinde usor, umiditatea e destul de scazuta astfel ca aerisirea nu e necesara, arde usor si nu prea lasa resturi. Am senzatia ca e acelasi amestec de tutun ca la Golden Blend insa usor aomatizat cu ceva fructe (nu le-am identificat prea bine) care nu ,,imput" pipa. Are oarecare tarie astfel ca furnizeaza si ceva vitamina N spre deosebire de fratele de culoare Black Ambrosia caruia ii lipseste. Daca nu l-ati fumat nu ati pierdut nimic! Nota mea e 7/10.