Pagina 1 din 1

Samuel Gawith - Chocolate Flake

MesajScris: 09 Oct 2010, 15:44
de Humidor
SamuelGawithChocolateFlake_1.jpg

Chocolate Flake de la Samuel Gawith are un continut format din virginia, burley si latakia cu taietura flake. Taria este undeva catre mediu, la fel aroma si gustul. Aroma lasata in camera este destul de placuta. La acest tutun, producatorul a adaugat aroma de ciocolata, de unde si denumirea. Aceasta aroma se simte permanent in spate, nefiind foarte pronuntata dar contribuind la aroma placuta lasata in camera, invaluind nuanta de tamaie lasata de latakie. Gustul ramas dupa fumata este unul cremos, de ciocolata cu lapte iar in timpul fumatei se simte si un strop de piper.

Tutunul trebuie uscat temeinic pentru rezultate bune, ca de altfel la majoritatea flakeurilor acestui producator. Eu l-am fumat atat simplu dar si in combinatie cu flake-uri de virginie (Capstan), amestecul fiind mai matasos.

I-am acordat 3 din 5 puncte.
SamuelGawithChocolateFlake_2.jpg

Re: Samuel Gawith - Chocolate Flake

MesajScris: 09 Oct 2010, 16:11
de zudo
Adevarat, SGCF trebuie uscat temeinic inainte de a-l aprinde. Uscarea e bine sa se faca un timp mai indelungat (eu am lasat cutia deschisa mai multe zile, si nu pot spune ca sunt un fan al tabacului uscat) pentru ca flakes-urile sunt aproape uleioase. Astfel, te poti bucura de o fumata foarte placuta pana la final si nu doar pana la jumatate. Aroma de ciocolata se pastreaza si domina usor latakia, din fundal. Putini blenderi au reusit sa foloseasca aroma de ciocolata atat de bine incat sa se simta gustul pe tot parcursul fumatei. Mi-ar placea sa cred ca adaosul de ciocolata este autentic ... :ymsmug:

Re: Samuel Gawith - Chocolate Flake

MesajScris: 11 Mai 2011, 20:09
de Cinabru
Chocolate Flake de la Samuel Gawith a fost de la prima experienta un tutun interesant si contradictoriu - latakie cu ciocolata ? Parea genul de combinatie de evitat, o struto-camila de aromatic si englezesc, numai ca aici rezultatul este surprinzator. In sens bun. Flake-urile taiate neregulat, in stilul clasic pentru Samuel Gawith, sunt destul de umede si elastice (as recomanda o aerisire inainte de fumare), de un cafeniu inchis, cu fire aurii. Aroma este in principal de cacao/ciocolata - mi-e greu sa aleg intre cele doua - impletita cu mirosul de tutun bun, bine prelucrat, natural, mai mult a virginie decat a latakie. Apetisant si ispititor.

Amestecand burley de calitate (imi place burley-ul, de regula mixturile care il contin ma surprind de fiecare data) cu virginie si destul de putina latakie, cat sa ii dea un pic de personalitate fara a domina amestecul, un flake este suficient pentru o fumata decenta ca durata. Se aprinde mai greu, poate si din cauza casing-ului, dar odata pornit arde monoton si constant pana spre sfarsit, fara sa necesite prea multe reaprinderi. Gustul ? Tutun natural, dens, peste suprapunandu-se gustul dulce si puternic de ciocolata cu multa cacao. Spre jumatatea pipei burley-ul incepe sa se simta mai puternic decat virginia, ciocolata devine putin mai amaruie si face cativa pasi spre fundal, in tot acest timp latakia ramanand o prezenta discreta, un adaos interesant. Principala caracteristica a fumului : cremos. Dulce, puternic, dens, cu destula nicotina pentru o fumata relaxata. Nimic dintr-un aromatic neinspirat, asa cum m-am gandit prima oara la citirea cuvantului "chocolate".

Un tutun care mi-a placut de fiecare data, desi nu l-as fuma in fiecare zi. Recomandat daca vrei sa fumezi flake-uri care sa aiba chiar gust de ciocolata, dar si de tutunuri bune.

Re: Samuel Gawith - Chocolate Flake

MesajScris: 03 Mar 2016, 17:19
de Learned
Maxim de la mine, e delicios. Singura problema este uscarea, daca nu e perfect cand il pui in pipa(din punct de vedere al umezeli)o sa fie oribil.

Daca e prea umed, nu arde, pisca limba si gustul e neplacut.

Daca e prea uscat e iute si are gust de cacao ars.

Nu am simtit gust de latakie, doar textura fumului e cremoasa ca la latakie, dar fara acel gust de pin/foc de tabara. Nivelul niotinei as spune... destul de mare :)