Pagina 1 din 1

Identificare pipe

MesajScris: 08 Apr 2017, 19:09
de Pipar 47
Buna ziua si multumesc pentru ca m-ati primit in grupul dumneavoastra. Sunt pipar incepator, fost fumator de tigarete (cu si fara filtru). Am tot auzit de la prietenii mei fumatori de trabuc ce experienta interesanta au trait cand au inceput sa fumeze trabuc si ce senzatii traiesc acum. Deasemenea i-am auzit povestind cum ca este un alt fel de fumat si ca pentru ei este o pasiune, un ritual si nici decum un viciu. Baliverne - imi ziceam. Pana am inceput sa fumez pipa (cu trabucul mai greu, pentru ca ma tem ca ma indeamna spre tigareta si numai eu stiu ce greu m-am lasat). De la prima fumata am simtit ca este cu adevarat altceva si ca o sa ma indragostesc de pipat si o sa ajung si eu sa fac din asta o pasiune, un ritual. Ca pipar incepator va rog sa ma ajutati cu identificarea a doua pipe, primite cadou de la persoane care nu sunt fumatoare de pipa, deci nu au putut sa ma ajute. Una dintre ele am primit-o de la o amica si este adusa din Anglia unde aceasta lucreaza. Este aceea pe care scrie OLD BOND. Nu este marcata pe nici una dintre ele vre-o firma cunoscuta mie (din citite pe internet) producatoare de pipe. Pe cealalta scrie doar BRUYERE si 2046. Am cautat pe internet dar nu am gasit referinte despre nici una dintre ele (cea pe care scrie BRUYERE banuiesc ca ar fi de prin Franta). In rest......am fumat cu si fara filtru metalic (cu altfel de filtru nu am incercat inca si nici nu cred ca voi incerca), am simtit „bolboroseala” sputei in pipa, dar sincer, nu ma deranjeaza. Cred ca voi incerca cu boabe de orez pe fundul pipei sa vad daca absoarbe condensul. Am incercat sa fac „turta”, nu stiu in ce masura am reusit, dar cert este ca fumatul pipei este intr-adevar ALTCEVA. Poate, mai tarziu voi incerca si trabuc. In speranta ca ma puteti ajuta sa identific cele doua pipe va imbratisez si va urez FUM RECE!

Re: Identificare pipe

MesajScris: 10 Apr 2017, 10:26
de Gordon
Bun venit.

Old Bond Street era o marca produsa de Orlik intre 1899 si 1980, cand compania a fost achizitionata de Cadogan - confoem pipedia.org
Old Bond este o strada in Londra, locul in care s-a infiintat Orlik. Daca nu scrie si ORLIK e posibil sa fie al producator.

Referior la BRUYERE, asta inseamna briar. Sunt multe firme care au folosit aceasta denumire, inclusiv Dunhill.
Din pozele tale nu se vede foarte clar ce mai scrie si nici nu ai descris tot. In afara de Old Bond in oval mai scrie ceva deasupra la care nu te-ai referit.
Incearca sa faci poze mai bune, altfel e greu de dedus ceva.

Re: Identificare pipe

MesajScris: 11 Apr 2017, 05:08
de Pipar 47
Multumesc mult pentru raspuns. Am refacut fotografiile si le postez din nou. Pe langa „OLD BOND”, deasupra scrie „REAL BRIAR”, iar dedesubt „FOREIGN .......” si inca ceva care s-a sters, iar pe cealalta, sub „BRUYERE” scrie numarul „2046”. Inca o data multumesc si voi studia de-acum pipedia.org. S-ar parea ca pot gasi informatii valoroase care sa ma ajute sa dezvolt aceasta pasiunea pentru pipe.

Re: Identificare pipe

MesajScris: 11 Apr 2017, 12:07
de Gordon
Din pacate nu cred ca sunt marci cunoscute. Mai poti studia si pe http://pipephil.eu/logos/en/index-en.html

Re: Identificare pipe

MesajScris: 12 Apr 2017, 04:38
de Pipar 47
Mulțumesc mult. Sunt foarte multumit de faptul ca fumeaza bine. Cred ca, mai putin conteaza sa fie fabricate de o firma cunoscuta......(iar daca as fi snob as putea considera ca pot fi in posesia unor pipe unicat..... :) ). Fum rece!