Stanwell Danske Club no.166

Stanwell Danske Club no.166

Mesajde Ankh » 28 Oct 2008, 11:49

E prima mea pipa.
[img]http://www.piber.dk/Graphics/Products/7279.jpg[/img]
Nu am fost fumator pana acum.
Fumand-o am senzatia ca dupa tot ce-am citit in ulimele 2 saptamani, tot sunt noob.

-se stinge de la un fum la altul (si trag ca la carte ... 10-15s intre fumuri) - foarte probabil fac ceva gresit, desi am aplicat metoda "de 3 ori";
-i-am pus filtre de balsa si cand o aprind ma ustura putin gatul;

Tutunul (W.O.Larsen - Signature)
[img]http://www.marscigars.com/ProductImages/signaturelarsen.jpg[/img]
l-am ales pentru ca avea multe review-uri bune pe http://www.tobaccoreviews.com, iar acum imi dau seama ca acolo primesc review-uri bune doar tutunurile adevarate. (ca pentru pirati! :)) ) Ma asteptam sa se simta ca o tarta cu fructe ... cand colo, parca fumez o talpa de papuc.
El in cutine miroase superb, cand il ard ... deja e alta poveste.
-daca asta are calificativ "pleasant" la room note, nu vreau sa ma gandesc cum sunt alea "tolerable"...

Tot ce-am scris mai sus probabil suna a blasfemie, dar am pornit pe acest drum cu o cu totul alta viziune asupra pipei. Cred ca totul tine de tutun... trebuia sa iau ceva cu un miros nesimtit de puternic de cireasa sau vanilie. (dar deh, alea au doar 1-2 stele pe TobaccoReviews ... si cum as putea eu sa fumez asemenea naspeturi (cel putin asta aveam in cap inainte sa cumpar tutunul asta). Imi vine sa-mi dau una ... tare de tot!)
Ankh
 

Re: Stanwell Danske Club no.166

Mesajde Humidor » 28 Oct 2008, 12:41

Sa o pipezi cu placere, frumoasa pipa.
Nu inteleg de ce te ustura gatul, tragi cumva fumul in plamani? :o

Incearca ceva mai slab pentru inceput, un Kentucky Bird cum spunea si Baaron.
Cu cat o sa incerci tutunuri mai aromate cu atat o sa te usture limba si in gat mai mult. Trebuie sa fii mai moderat si sa tragi mai rar din pipa. Conteaza si cum ai facut umplerea.

Trebuie sa stii ca la prima fumata o pipa noua are si mirosuri neplacute, provenite de la praful de prelucrare, vapori de vopsea, etc.
La a doua deja nu se mai simte dar va trebui sa astepti pana maine.
Humidor
 

Re: Stanwell Danske Club no.166

Mesajde Ankh » 28 Oct 2008, 13:15

Nu trag fumul in plamani, voluntar. Trag din pipa cu simt de raspundere cand o aprind si astfel ajunge mai spre gat. Deh, dezavantajul de a nu avea o bricheta speciala pentru pipa...

Cred ca pe la o vineri o sa o pot fuma cum trebuie... :lol: Pana atunci incerc s-o aduc pe calea cea buna.

Early bird cred ca mi-ar placea foarte mult, dar nu stiu de unde sa-l cumpar in Bucuresti. Tutunul cu care am inceput l-am luat de la JPB, unde n-aveau decat W.O.Larsen si Stanwell.

Abia astept prima intalnire a piparilor pentru un crash-course despre fumatul lulelei.
Ankh
 

Re: Stanwell Danske Club no.166

Mesajde Baaron » 28 Oct 2008, 16:55

Salut Ankh

Felicitari pentru prima pipa in primul rand...in al doilea rand nu este probabil nimic gresit in modul cum tragi din pipa.
Problema este alta:
-Tutunul Signature fiind aromat vine destul de umed la plicul vidat, din aceasta cauza eu recomand tuturor sa usuce bine de tot tutunul inainte de a-l fuma (spre exemplu cum ar trebui sa procedezi tu acum:- deschizi plicul de tabac, il versi pe o folie de aluminiu si nu pe una de hartie ca sa nu absoarba hartia aroma si il lasi la uscat cel putin 48 de ore, la 12-15 ore il rasfiri printre degete si il mai amesteci ca sa se usuce uniform)...dupa ce ai uscat tabacul il poti aprinde si ai sa simti diferenta.

Gatul te ustura de la taninul din briar, fiind pipa noua ea trebuie rodata cateva fumate pana se depunde o scoarta subtire de tot de turta...deja dupa 5-6 fumate nu vei mai avea aceasta problema.
Filtrul de balsa ingreuneaza fumatul, incearca sa fumezi pipa fara filtru....de multe ori pipele noi au orificiile un pic astupate in urma manufacturii, mai raman "pe teava" mici aschii de lemn...trebuie sa cureti sarguincios pipa inainte de fumata, daca vezi ca futacul nu patrunde cum trebuie prin orificiu inseamna ca sunt niste aschii pe care trebuie sa le indepartezi.
Sa eviti sa fumezi tutun de cirese...o data ce ai fumat tutun de cirese intr-o pipa nu mai iese mirosul dulceag din ea neam...la fel si la vanilie.
Signature e un tabac bun, cam prea aromatizat ca si Sunday Fantasy de la Radford....numai ca asa cum ti-am spus el trebuie uscat bine de tot....din cauza umezelii se si stinge foarte des si de aici neplacerea de a aprinde intruna pipa.
Baaron
 

Re: Stanwell Danske Club no.166

Mesajde Ankh » 28 Oct 2008, 18:24

Multumesc pentru raspuns.

Fiind primul pachet de tutun pe care am avut placerea sa-l deschid, l-am luat intre degete si mi s-a parut uscat. (constatare facuta in urma comparatiei facute de cineva pe youtube intre un tutun uscat si unul umed). Foarte probabil ai dreptate si o sa-l pun la uscat pe o folie de aluminiu.

Habar n-aveam de taninul din pipa... e bine de stiut ca "suferinta" gatului va inceta dupa cateva fumate. Va fi numai buna cand imi sarbatoresc aniversarea. :)

Cred ca ma duc sa cumpar vreo 2 CornCob-uri si un tutun dulce, pana se mai usuca Signature-ul.
Ankh
 

Re: Stanwell Danske Club no.166

Mesajde Baaron » 28 Oct 2008, 18:46

Daca tot te duci sa iti iei un tabac dulce, incearca Stanwell Melange....foarte dulce, nu pisca la limba si il poti fuma imediat dupa ce ai desfacut punga de tabac...
Baaron
 

Re: Stanwell Danske Club no.166

Mesajde Cinabru » 28 Oct 2008, 19:24

Daca vrei ceva de vanilie, incearca Skandinavik Vanilla. Sau pentru un gust aparte, fructat, Stanwell Guarana. Ar trebui sa le gasesti tot in Calea Victoriei.
Avatar utilizator
Cinabru
Membru de onoare
 
Mesaje: 151
Membru din: 27 Oct 2008, 16:43
Localitate: Bucuresti

Re: Stanwell Danske Club no.166

Mesajde Ankh » 29 Oct 2008, 13:16

Am un feeling ca voi primi de ziua mea niste tutunuri din cele mai sus mentionate. :lol: (am avut grija sa afle toata lumea...); si vreo 2-3 corncob-uri ca sa vad care-mi place mai mult.

Astazi a avut loc ce-a de-a doua fumata a noii pipe. A decurs mult mai bine decat ieri:
-am umplut pipa mai bine;
-am avut grija sa aprind tutunul mai bine;
-am invatat sa pufai fara sa ma piste la limba si nici spre gat n-a mai apucat sa ajunga fumul;
-am exersat suflatul inapoi pentru mentinerea arderii cat timp ma gandesc la alte chestii si nu vreau sa pufai;
-parca si tutunul a fost mai bun (ieri l-am insirat pe folii de aluminiu si azi era mai uscat). Mentiune: nu faceti asta in camera in care dormiti ... o sa va fure somnul foarte repede! A fost deajuns sa stau 1h in mirosul puternic de fructe de padure si tutun incat sa am sezatia ca fumez pipa si trag in plamani. :lol:
-abia astept noile tutunuri pentru ca asta mi se pare aromat doar nears... :D
Ankh
 

Re: Stanwell Danske Club no.166

Mesajde stefanita » 12 Noi 2008, 04:02

Salut, Ankh!
Pentru ca suntem amandoi destul de recenti pe acest forum si pentru ca pataniile tale au trezit in mine nostalgii, imi permit sa iti dau si eu cateva sfaturi. Citeste-le, gandeste-te la ele si ia numai ceea ce crezi ca merita si ti se potriveste.
In primul rand, pipa ta este foarte frumoasa. As numi-o, dupa forma, o “brandy-bent”, pentru ca este curbata si are forma unui pahar de cognac. “Danske” este firma “second” sub care un mare producator danez, poate cea mai mare fabrica din lume la ora actuala, Stanwell, isi comercializeaza produsele ce nu au atins pretentiile firmei “mama”. Atat din punct de vedere al pretului, cat si din cel al calitati este o achizitie buna de care te vei bucura in timp.
Acum. Inteleg ca este/a fost primul tau pas in sfera pipologica si ca nu a fost incununat de succesul pe care l-ai fi asteptat. Pentru a incepe insa cu... inceputul: una dintre primele greseli pe care cred ca le-ai facut a fost sa iti cumperi o pipa curbata – si asta drept prima ta pipa. Dupa cum in mod cert ai observat, tinzi, atunci cand fumezi, sa secreti mai multa saliva decat de obicei: faptul ca ai ceva in gura (mustiucul) si faptul ca tutunul este dulce sporeste aceasta secretie fireasca. In timp, dupa mai multe pipe si mai multa experienta acumulata, fenomenul se mai diminueaza. Mi-as permite sa iti recomand ca urmatoarea ta pipa sa fie una dreapta. In acest fel vei observa ca pana si acele sunete ciudate, galgaite, pe care pipa incepe sa le scoata dispar sau apar foarte tarziu. Apoi tutunul. Stanwell Melange primeste in asemenea situatii si recomadarea mea calduroasa. Este un tutun aromat, iti va placea foarte mult (cred), pentru ca lasa o aroma placuta in camera si, ceea ce este foarte important, este taiat in asa fel, incat premite o umplere usoara a pipei. Nu uita, cand umpli, sa presezi foarte putin tutunul de pe fund, cel de la mijloc un pic mai tare si cel de deasupra doar o idee mai tare. Pipa nu este aparat de fittness! :) Daca vei presa prea mult, atunci nu vei putea trage, pipa se va incinge; daca presezi prea putin, atunci pipa se va stinge – ceea ce banuiesc ca este chiar cazul tau. In genere, din cate cunosc eu, Stanwell produce pipe de volum mediu, ceea ce ar insemna nu mai mult de 5 gr. de tutun pe pipa. Futacul trebuie apoi sa iti fie la indemana, dar nu tebuie nici sa abuzezi de el! In timp, ritualul acesta, ce suna fff. complicat iti “va intra in sange” si vei putea sa fumezi si in somn... :)
Impotriva pipelor din coceni de porumb as avea doar doua lucruri de obiectat. Primul: dupa maximal 10 fumate le poti arunca cu inima impacata, caci nu isi mai indeplinesc functia – de aceea sunt si atat de ieftine. Al doilea: Nu iti vei putea controla fumatul, in sensul ca aceste pipe se incalzesc foarte putin. Nu vei sti astfel daca tragi prea tare, prea repede, sau, din contra, prea rar.
Sfatul cel mai important pe care as vrea in mod neaparat sa ti-l dau este sa nu iti cumperi niciodata o pipa pe care, de fapt, riguros vorbind, nu ti-o poti permite! Pipa este un obiect de care ne bucuram in diferite moduri, olfactiv, vizual, haptic si de aceea nu va trebui sa o asimilam nicicand cu o “gaura in buget”! Ne va strica placerea de a fuma din ea! Pretul unei pipe nu este (mereu) un garant al calitatii ei! Un bun inceput sunt acele seturi de incepatori, ce contin o pipa, un mic pachet de tutun, ceva cleaners, un futac etc. Pipele alea sunt doar niste jucarii, dar cu ele inveti, pe negandite, sa te pliezi pe “nazurile” pipelor de valoare, pe care le vei achizitiona mai tarziu. Sper doar ca asa ceva este de gasit in Bucuresti.
Ar fi multe de spus/scris, dar deja cred ca am exagerat un pic cu postarea mea. Inchei aici. Mult succes!!!
stefanita
 

Re: Stanwell Danske Club no.166

Mesajde Ankh » 12 Noi 2008, 13:03

Intre timp i-am facut burn-in-ul pipei, si mi-am dat seama ca nu greseam atat de mult pe cat era pipa de jalnica la inceput. Acum fumeaza foarte bine in ciuda faptului ca e din categoria low-class. Tot de la ultima postare si pana acum am pus mana pe Melange (care nu imi este atat de potrivit precum Signature-ul cu care m-am obisnuit si care chiar a inceput sa-mi placa), am incercat un flake cu latakia (miroase oribil in cutie, dar are un gust foarte bun cand incepi sa-l arzi), Celini a fost o surpriza placuta (pacat ca are un iz de migdale - samburi ai caror gust / miros il detest), si un tutun, courtesy of Molia (cred ca era "Fireplace" sau ceva de genul asta) care e placut dar n-are suficient "punch"... aduce a tutun de dame.

Urmatoarele pipe vor veni sub forma de blocuri de briar ... fie gaurite, fie nu. ;) Voi incerca sa-mi fac propriile pipe, pentru ca design-ul celor actuale nu e pe aceeasi lungime de unda cu viziunea mea asupra formelor moderniste.

Cred ca am scris ceva gresit, dar balutze nu mi-au curs in pipa niciodata pana acum, fie ea si curbata. :)
Ankh
 

Re: Stanwell Danske Club no.166

Mesajde Pioneru » 12 Noi 2008, 19:23

Venerabile coleg (intr-ale pipei) daca imi permti un scurt comentariu...un Danske nu este niciodata un low class doar pentru ca e Danske...crede-ma cand cu timpul vei junge la o colectie care va depasi numarul 12 vei descoperi singur ca sunt multe situatii in care un aparent low class va fuma mai bine si iti va oferi mai multa satisfactie decat un high class...
Altfel, continua sa fii rabdator si in limita posibilitatilor incearca cat mai multe tutunuri. Te vor ajuta sa-ti perfectionezi tehnica si iti vor oferi o directie clara inspre ce-ti place de fapt..vorba celor batrani rabdare si...tutun !

Toate cele bune
Avatar utilizator
Pioneru
Membru de onoare
 
Mesaje: 72
Membru din: 30 Oct 2008, 17:43
Localitate: Bucuresti

Re: Stanwell Danske Club no.166

Mesajde stefanita » 12 Noi 2008, 20:03

Subscriu cu toata inima la cele spuse de colegul "pionerul", in apararea unei foarte cochete Parker 267, un "pot" ce pastreaza inca marcajul 4 (in cerc) de la "mama" Dunhill si care m-a costat 30 de euro. Musticul e de ebonita (deci si dintii mei tresalta de bucurie...), iar pipa fumeaza excelent! Danske nu este o firma proasta, ci ofera, indeobste, asemeni pipelor de la Stanwell, un foarte bun raport intre pret si calitate. Cum spuneam - pretul nu este (mereu) un garant al calitatii, la care as adauga ca acest lucru este valabil si pentru tutun.
stefanita
 

Re: Stanwell Danske Club no.166

Mesajde mrg » 13 Noi 2008, 11:03

Subscriu intru-totul la posturile Pionierului si al lui Stefanita. Detin un Danske estate, bol larg, model vechi, rusticat - excelent. Recent, saptamana asta, am achizitionat un nou Danske de la JPB, nu-i stiu numarul pe dinafara, aduce cu un model tomato - care m-a atras din prima. L-am probat ieri dimineata cu un Samuel Gawith, Commonwealth si a functionat excelent - nici urma de condens, tiraj f bun (e adevarat, fumez fara filtru, cu adaptor), senzatie agreabila mustiuc. ce sa mai, ok la toate capitolele. E adevarat, daca privesti din pct. de vedere al desenului fibrelor, nu este o capodopera, dar nici rau nu arata. Iar la pretul de 125-130 ron sa mai ai pretentia sa si fumeze ok si sa mai ai si cross-grain etc. ar fi prea mult! Parerea mea vizavi de Danske Club: raport calitate-pret excelent!
PS - inca nu l-am pozat, dar voi posta si o foto cat de curand
Avatar utilizator
mrg
Membru fondator PCB
 
Mesaje: 252
Membru din: 24 Oct 2008, 11:55
Localitate: Bucuresti
Fumez pipa din: 0- 0-2007

Re: Stanwell Danske Club no.166

Mesajde Ankh » 13 Noi 2008, 18:38

N-are sens sa deschid thread nou pentru ceva ce sigur are toata lumea prin casa...

Astazi mi-am luat un CornCob, fara filtru ... mare greseala. In felul asta mi-am dat seama ca nu-mi place sa fumez fara el. De nevoie, am luat un filtru de balsa si l-am adaptat pipei (care spre norocul meu are stem-ul destul de larg, iar ca sa fiu sigur ca nu ramane acolo, l-am legat cu aţă (ca pe un tampon 8-) ). Acum fumeaza bestial. Nu credeam ca fumul poate fi atat de rece si atat de dens in acelasi timp. Folosind acelasi mod de a fuma ca la Danske Club, CornCob-ul se incinge; si uite asa invat sa fumez cat mai corect posibil. Dar mai presus de toate, sa nu ma grabesc si sa savurez cu adevarat o pipa. :41)
Ankh
 


Înapoi la Cea mai recenta pipă

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 7 vizitatori

cron