Bună ziua

Aici membrii noi se prezinta
Reguli forum
Aici membrii noi se prezinta. Nu uitati sa va completati [url=http://forum.pipa-bucuresti.ro/ucp.php?i=164]profilul personal[/url] si in special orasul in care locuiti.
Atentie! Inactivitatea unui membru pe o perioada mai mare de 6 luni duce la dezactivarea contului.

Bună ziua

Mesajde Tudor » 08 Noi 2012, 12:31

În primul rând trebuie să spun că sunt foarte încântat de cunoștință, de faptul că acest club există pentru că m-a ajutat foarte mult să pun bazele acestei noi pasiuni.
Da, pentru mine, Tudor Georgescu, este o nouă pasiune începută în urmă cu 2 luni atunci când mergând pe stradă mi-a atras privirea un domn care ținea în colțul gurii o pipă. Acest domn nu era un oarecare trecător era și este o personalitate cu care mi-a fost dat de multe ori să mă intersectez, însă până în acel moment doar în plan profesional, în instanțele de judecată, atât eu cât și el fiind avocați. Este un maestru pentru care am o considerațiune foarte mare fiindu-mi la un moment dat, pentru o scurtă perioadă de timp și profesor, și la care pe lângă intelect întotdeauna am apreciat prezența și stilul desăvârșit. Așadar acest eveniment a fost preludiul acestei pasiuni, inițial, probabil din dorința de a imita, mai apoi adăugându-se și alte justificări personale, subiective care o țin permanent vie.
Îmi place să gust aroma tutunului dintr-o pipă, mai cu seamă seara atunci când contemplez la ziua care este pe cale să se închieie și reflectez la cea care, inevitabil, va veni mâine. În cele două luni am realizat că îmi place să fumez pipă din aceleași considerente pentru care îmi place să mă bărbieresc folosind săpun de bărbierit sau pentru care îmi place să mă plimb prin anticariate sau pentru care ador discurile din vinil și pe Hamingway, în fine pentru că îmi place ca activitățile pe care le numesc pasiuni să-mi provoace nostalgie, să mă lege oarecum cu trecutul, să presupună un anumit tabiet, caracteristici cel mai bine descrise prin expresia joie de vivre.
Prima pipă aleasă, după ce am consultat pe acest forum secțiunile consacrate acestui subiect, este o pipă Stanwell Naval Captain, iar tutunul care îmi place cel mai mult, cu toate că nu am degustat din foarte multe sortimente, este Rattray's 7 Reserve.

Acestea fiind spuse, închei cu speranța că voi avea plăcerea să vă cunosc la întâlnirile bilunare.

Cu stimă,
Tudor Georgescu
“But man is not made for defeat," he said. "A man can be destroyed but not defeated. ” Ernest Hemingway, The Old Man and the Sea
Avatar utilizator
Tudor
 
Mesaje: 4
Membru din: 09 Oct 2012, 10:12

Re: Bună ziua

Mesajde atzitzi » 08 Noi 2012, 14:05

Tudor, bine ai venit pe forumul nostru.
In ceea ce priveste intilnirile binulare, poti profita de ocazia oferita de intilnirea de miine. Cit despre alegerile facute, jos palaria, Naval Captain este o pipa "tomato" extrem de frumoasa, Stanwell fiind o firma respectabila, iar faptul ca numai dupa doua luni declari ca-ti place 7 reserve, desi slab "aromatizat" cu latakia, spune mare lucru.
La intilniri vei putea descoperi si alte tutunuri pe care, fie le vei aprecia, fie vei sti sa le eviti.
"Drier tobacco smoked slowly will offer you much more flavor than overly moist tobacco smoked quickly." - John Patton
Avatar utilizator
atzitzi
Membru de onoare
 
Mesaje: 253
Images: 19
Membru din: 29 Aug 2011, 15:35
Localitate: Bucuresti
Fumez pipa din: 0- 0-2011

Re: Bună ziua

Mesajde Twain » 08 Noi 2012, 16:35

[quote="Tudor"]... îmi place ca activitățile pe care le numesc pasiuni să-mi provoace nostalgie, să mă lege oarecum cu trecutul, să presupună un anumit tabiet, caracteristici cel mai bine descrise prin expresia joie de vivre.

Bun venit pe forum. Îţi împărtăşesc întru totul ideile de mai sus.

[quote="Tudor"]Prima pipă aleasă, după ce am consultat pe acest forum secțiunile consacrate acestui subiect, este o pipă Stanwell Naval Captain, iar tutunul care îmi place cel mai mult, cu toate că nu am degustat din foarte multe sortimente, este Rattray's 7 Reserve.

Naval Captain e o gamă întreagă. Ce număr este pipa ta?
În ce priveşte tutunul ales, bravo! Latakist din prima. Ai ars nişte etape, din câte văd. Cei care abia încep să deguste pipa nu agreează, de obicei, aroma de tăciune a latakiei.
[color=#ECF3F7].[/color]
The old pipe gives the sweetest smoke
- Irish proverb ---
Avatar utilizator
Twain
Membru de onoare
 
Mesaje: 395
Membru din: 26 Oct 2008, 12:01
Localitate: Bucuresti

Re: Bună ziua

Mesajde napoleon » 08 Noi 2012, 17:10

Bine ai venit Tudor! Felicitari pentru alegerile de inceput. Te asteptam si la intalnirile membrilor clubului. Vei gasi pipari care apreciaza, in mod special, blendul si brandul mentionate de tine :1)
"Mă pot numi cum doresc, dar nu mă pot împiedica să fiu ceea ce sunt."
Avatar utilizator
napoleon
Membru de onoare
 
Mesaje: 284
Images: 35
Membru din: 17 Ian 2011, 21:27
Fumez pipa din: 25 Oct 2010

Re: Bună ziua

Mesajde Tudor » 08 Noi 2012, 17:23

Vă mulțumesc pentru urările de bunvenit și sper să pot ajunge mâine la întâlnire, iar în caz contrar pe următoarea cu siguranță nu o voi rata.

De asemenea, sunt copleșit de părerile dumneavoastră referitoare la alegerile făcute. Cu privire la pipă, forma este #242, singura formă pe care o mai aveau la JPB Victoriei în ziua în care am achiziționat-o. Așa cum am precizat alegerea am făcut-o grație informațiilor găsite pe forum și apreciind că este mult mai bine să încep cu o pipă care fumează bine, chiar dacă este ceva mai scumpă în raport cu cele recomandate începătorilor. Cu toate acestea, greșelile nu m-au ocolit, degeaba este pipa bună dacă cel care o mânuiește este un profan. Dar nu m-am lăsat bătut, îmi plac grașelile pentru că așa știu că am de învățat și-mi place să învăț.

La capitolul tutun îmi este greu să-mi justific alegerea pentru că simțurile mele nu disting încă aromele ascunse în diferitele tipuri de tutun, dar, repet, am să învăț.

Cu stimă,
Tudor
“But man is not made for defeat," he said. "A man can be destroyed but not defeated. ” Ernest Hemingway, The Old Man and the Sea
Avatar utilizator
Tudor
 
Mesaje: 4
Membru din: 09 Oct 2012, 10:12

Re: Bună ziua

Mesajde LEGIONNAIRE » 16 Noi 2012, 01:21

Bun venit pe forum si astept sa ne cunoastem la intalnirile organizate de catre club.
Toate cele bune si FUM RECE !

Cu stima, Catalin
" The Legion dies; It does not surrender ! "
Avatar utilizator
LEGIONNAIRE
 
Mesaje: 48
Membru din: 02 Noi 2012, 18:58
Localitate: Bucuresti
Fumez pipa din: 18 Noi 2012

Re: Bună ziua

Mesajde Tudor » 20 Noi 2012, 10:03

De asemenea, încântat de cunoștință. Din păcate am ratat ultima înâlnire, dar la următoarea voi veni negreșit ... cel mai probabil cu ocazia concursului de fumat pipă lunându-mi un loc la peluză.

Numai bine și fum rece.
“But man is not made for defeat," he said. "A man can be destroyed but not defeated. ” Ernest Hemingway, The Old Man and the Sea
Avatar utilizator
Tudor
 
Mesaje: 4
Membru din: 09 Oct 2012, 10:12


Înapoi la Membri noi

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 11 vizitatori

cron