HU-Tobacco - Makhuwa

Moderator: Cinabru

Cum apreciati acest tutun?

Foarte slab
0
Niciun vot
Slab
0
Niciun vot
Mediu
1
20%
Bun
0
Niciun vot
Foarte bun
4
80%
 
Voturi totale : 5

HU-Tobacco - Makhuwa

Mesajde atzitzi » 13 Noi 2012, 21:57

Makhuwa - populatia majoritara din Mozambic

Descrierea originala:

The Makhuwa – a good and medium-strong Burley blend. Strong and chocolaty Malawi Burley forms the basis for this blend, mixed with a little Red Virginia, Louisiana Perique and a Virginia/White Burley cube cut. Wonderfully spicy, sweet and slightly nutty nuances in taste are characteristics of the Makhuwa. The Makhuwa – a robust, nutty and spicy mixture for fans of individuated blends.
Nicotine: 4 
Aromatisation: -- 
Flavor: natural
Chart: 1 (light) to 6 (strong)


Primul tutun testat din seria "Foundation by musico", produsa de Hans Wiedemann.
Makhuwa este poate unul dintre cele mai bune blend-uri pe baza de Burley pe care le-am fumat vreodata. Sa fie oare "de vina" taietura "cube" a tutunului din Malawi, cine stie? Cert este ca am gasit o compozitie excelenta, continind tutunuri de o calitate deosebita. Fumat dimineata acompaniat de o cafea tare, acest tutun cu o nota discreta de ciocolata amaruie iti poate bucura cu adevarat inceputul zilei.
Impachetarea este usoara, "broken flake"-urile presarate cu "cube"-uri permit o incarcare extrem de facila a vetrei. Arderea este cursiva si lenta, permitind fumate de peste o ora.
Evolutia este graduala, de la gustul de ciocolata amaruie cu nuci pina la o ciocolata extrem de condimentata cu piper, parca, trecind printr-o perioada de acalmie dulceaga, sustinuta de Virginii. Cantitatea de nicotina este sesizabila, fara a depasi limita suportabilului, recomandind acest tutun atit ca unul de toata ziua (pentru dependenti) cit si ca o alternativa pentru serile racoroase care vor urma. After taste-ul este persistent, aroma degajata fiind agreata si de nefumatorii moderati.

Il votez, fara ezitare, ca fiind foarte bun.
Fişiere ataşate
Makhuwa.jpg
"Drier tobacco smoked slowly will offer you much more flavor than overly moist tobacco smoked quickly." - John Patton
Avatar utilizator
atzitzi
Membru de onoare
 
Mesaje: 253
Images: 19
Membru din: 29 Aug 2011, 15:35
Localitate: Bucuresti
Fumez pipa din: 0- 0-2011

Re: HU-Tobacco - Makhuwa

Mesajde Twain » 08 Oct 2013, 16:35

Un tutun absolut superb, într-adevăr.
Adineauri am terminat de fumat mostra primită vineri de la atzitzi (căruia îi mulţumesc încă o dată!) şi, sincer, îmi pare rău că pipa a durat numai o oră şi jumătate.
Tutunul neaprins miroase un pic cam dulce, a aromatic, ceea ce m-a cam făcut să pornesc fumata cu oarecare prejudecăţi (eu şi aromaticele ne-am certat acum câţiva ani). Numai cîteva minute mai târziu aveam să constat cât mă înşelasem!
Primul lucru pe care l-am observat atunci când mi-am umplut pipa a fost acela că tutunul şi-a păstrat umiditatea, deşi a stat 4 zile într-un pliculeţ zip-lock. Asta nu l-a împiedicat, însă, să se aprindă ca la carte, cu cele două beţe de chibrit "regulamentare".
Încă de la primele pufăituri, am simţit şi eu aroma de ciocolată, descrisă de atzitzi, şi trebuie să spun că o aşteptam cu o oarecare repulsie. Ultimul tutun fumat cu această aromă, ceva de la W.O.Larsen, fusese cât pe ce să-mi întoarcă stomacul pe dos.
De data aceasta, spre surprinderea mea, mi-a plăcut foarte mult. Nu ştiu cum a făcut blenderul, dar a reuşit să împletească Burley-ul, Perique-ul şi Virginia într-o mixtură magistrală.
Am fumat tutunul cu mult nesaţ, bucurându-mă de fiecare particulă (he-he!) aromată, iar la final am rămas cu senzaţia că mai vreau. Ca să se înţeleagă cât de mult mi-a plăcut, trebuie să spun că acesta a fost primul tutun care mi s-a terminat înaintea cafelei. De obicei mi se întâmplă invers, din cauză că folosesc cafeaua/ceaiul ca să mai "înmoi" cu câte o înghiţitură asprimea fumului tras din pipă. Şi de multe ori nu-mi ajunge o cană întreagă pentru asta. Astăzi m-am pomenit cu nu mai puţin de jumătate de cană de cafea nebăută în momentul în care am rămas numai cu scrum în pipă!!
Categoric, acest tutun va fi pe lista mea, la viitoarea comandă de la HU Tobacco. I-am acordat nota maximă.
[color=#ECF3F7].[/color]
The old pipe gives the sweetest smoke
- Irish proverb ---
Avatar utilizator
Twain
Membru de onoare
 
Mesaje: 395
Membru din: 26 Oct 2008, 12:01
Localitate: Bucuresti

Re: HU-Tobacco - Makhuwa

Mesajde BAIJ » 07 Iun 2014, 18:20

Multumesc Dairen pentru mostra de tutun!
Amestecurile cu burley imi placeau oricum, si, de cand m-am lasat de consumul de zahar sub orice forma-si ca o consecinta, mananc spre exemplu numai ciocolata neagra intense-acum apreciez si mai mult gustul acestor mixturi.
Makhuwa este excelent. Miroase bine, arde bine, are un gust minunat impletit intre ciocolatiul burley, dulcea virginie si un strop foarte mititel de iuteala de perique.
Arde relativ rece, nu incinge pipa asa ca nu cere pauze de racorire a vetrei.
Ca tarie, as zice ca este mediu, si se potriveste de minune cu o cafea aromata (fara zahar, evident :) ).
L-am votat "foarte bun" fara retineri.
Avatar utilizator
BAIJ
Membru fondator PCB
 
Mesaje: 121
Membru din: 08 Noi 2009, 08:25
Localitate: Bucuresti
Fumez pipa din: 0- 4-2009


Înapoi la HU-Tobacco

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron