Thomas Radford's - Sunday's Fantasy

Moderator: Cinabru

Cum apreciati acest tutun?

Foarte slab
3
20%
Slab
3
20%
Mediu
8
53%
Bun
1
7%
Foarte bun
0
Niciun vot
 
Voturi totale : 15

Thomas Radford's - Sunday's Fantasy

Mesajde suicune » 24 Ian 2009, 00:39

Unul dintre cele mai populare tutunuri aromatice de la noi. Este produs de aceeasi companie care, culmea, face si Tilbury si Brookfield (cu care nici nu se compara).
Este ambalat in cutie de metal de 50 de grame si vidat, astfel calitatea se mentine pentru mai mult timp (eu cand l-am cumparat era ambalat de 2 ani). Aspectul cutiei este elegant iar imaginea de pe "coperta" este destul de sugestiva pentru tutun.
Este alcatuit din tutunuri Virginia si Cavendish iar la deschidere are un miros destul de pronuntat de prune uscate.
Taietura este broken flake, ceea ce face umplutul pipei destul de usoara, dar tutunul este cam umed asa ca ar trebui putin lasat la uscat, dar nu foarte mult.
Aprinderea se face usor iar inca de la inceput esti intampinat de aroma sa, care aduce putin a vanilie si fructe.
Nu arde foarte repede asa ca este suficient pentru a fi savurat. Nu pisca limba si nici nu incinge pipa. Mirosul lasat in camera este extrem de placut.
In concluzie, la categoria aromatice este un tutun de o calitate deosebita, fiind foarte bun pentru incepatori dar merge si pentru pipari mai experimentati.
[attachment=0]thradf_sundfan_do_50g_gr.gif
suicune
 

Re: Thomas Radford's - Sunday's Fantasy

Mesajde Twain » 24 Ian 2009, 13:00

Si mie imi place mirosul din cutie, dar gasesc ca se pierde ceva dupa aprindere. Nu e rau deloc, are o aroma placuta, dar nu mi-a creat dependenta.
Am intotdeauna o cutie desfacuta in dulap, insa nu fumez acest tutun decat atunci cand ma cam plictisesc de ceea ce am.

M-am uitat la cutia mea, cumparata din Romania, si am descoperit ca e diferita de cea din poza atasata de tine. Oare si acest tutun se fabrica in mai multe variante? (tocmai am vazut intr-un alt topic ca acelasi tutun de la Davidoff se fabrica intr-un fel pentru europeni si in alt fel pentru americani)

[attachment=0]SF-Ro.jpg
[color=#ECF3F7].[/color]
The old pipe gives the sweetest smoke
- Irish proverb ---
Avatar utilizator
Twain
Membru de onoare
 
Mesaje: 395
Membru din: 26 Oct 2008, 12:01
Localitate: Bucuresti

Re: Thomas Radford's - Sunday's Fantasy

Mesajde suicune » 24 Ian 2009, 15:30

Este produs in mai multe variante. Am vazut ca este disponibil si in plic de plastic dar si la cutie de 100 de g. La noi este disponibil doar cea in cutie de 50 de grame.[attachment=0]tp34.jpg
[attachment=1]Sunday's Fantasy 100g.JPG
suicune
 
Sus

Re: Thomas Radford's - Sunday's Fantasy

Mesajde stefanita » 01 Feb 2009, 22:39

Cred ca diferenta apare de la prostia aia de banda, pe care sunt obligati acum sa o lipeasca si pe cutiile si pachetele de tutun de pipa. Multi producatori au fost fortati sa schimbe un pic din design, pentru a-i face loc.
stefanita
 

Re: Thomas Radford's - Sunday's Fantasy

Mesajde Cinabru » 02 Feb 2009, 15:04

Mi-a placut enorm la inceputul, am crezut ca va fi mereu preferatul, astazi insa mi se pare mult prea dulce. Desi are o taietura si o aroma aparte. E bun la inceput, cred, pe urma e prea prajitura si prea floral.
Avatar utilizator
Cinabru
Membru de onoare
 
Mesaje: 151
Membru din: 27 Oct 2008, 16:43
Localitate: Bucuresti

Re: Thomas Radford's - Sunday's Fantasy

Mesajde TLGTLC » 14 Ian 2011, 09:53

Am fumat si eu asa ceva, insa am remarcat aroma fructelor de padure, a citricelor si a altor feluri de fructe. Fumul mirose de zici ca faci ceai de fructe de padure. Abia pe final distingi si tutunul. Fumul iti lasa si un gust acrisor. Interesanta combinatia dar parca nu ma da pe spate. Cred ca vara l-as fi perceput altfel.
Fişiere ataşate
sundayfantasi.jpg
sundayfantasi.jpg (19.81 KiB) Vizualizat de 17945 ori
Avatar utilizator
TLGTLC
 
Mesaje: 133
Membru din: 01 Dec 2010, 17:32
Fumez pipa din: 01 Noi 2010

Re: Thomas Radford's - Sunday's Fantasy

Mesajde alecos » 17 Iul 2012, 18:35

Are, prin comparatie cu alte aromatice, si in pofida unui miros destul de placut la deschidere, o incarcatura cam mare de chimicale. Nimic deosebit, dar acceptabil avand in vedere ca e destul de ieftin la Selgros. Totusi, daca tot e sa fumam aromatice ar fi recomadabile altele mai bune, de exemplu skandinavik vanilla. Daca la aromaticele de la Peterson, care miros bine dar nu se simt deloc in pipa, in cazul lui Sunday`s fantasy dulceata si parfumul (pacat ca e cam chimic) rezista pana aproape de sfarsitul bolului. E in fond un tutun prost bine aromat. Au scos ce se putea mai mult din el.
Avatar utilizator
alecos
 
Mesaje: 12
Membru din: 02 Feb 2012, 17:20
Localitate: cluj
Fumez pipa din: 0- 0-2011

Re: Thomas Radford's - Sunday's Fantasy

Mesajde Laroche » 29 Iul 2017, 10:44

Acesta este cel de-al doilea tabac aromatic pentru mine, după Tilbury Full Aroma, un alt Poschl. Primul fum al acestui tabac a fost în august 2016, într-o vacanță la Sighișoara.Era seara la balconul pensiunii unde eram cazat.Relaxat, după prima zi în care am vizitat frumoasa cetate.M-am așezat pe scaun și am început tacticos ritualul de pregătire a pipei.Am desfacut capacul cu eticheta retro de Thomas Radford Sundays Fantasy. Mirosul: Când am pus capacul într-o parte,ma acaparat o aroma foarte dulceaga,placuta.Spre deosebire de mirosul de tutun inainte de aprindere, mirosul fumului este mai decent, chiar placut.O aroma intensa si dulce, tipica amestecurilor ce contin Black Cavendish. De asemenea, foarte dulce. Miroseam fructe dulci..Vizual: Tutun foarte frumos de virginii galbene și cavendish negru cu o nouă tăietura pentru mine.Tutunul este într-o pungă transparentă și este un amestec colorat de bucăți mari și mai mici,mai deschise și mai întunecate de tutun.Se resimte o usoara aroma chimica,dar intr-un final placuta.Aceeasi problema ca si la Tilbury Full Aroma,incinge daca se grabeste fumatul si ca majoritatea aromaticelor,fumeaza fierbinte.Un tutun modest.
Avatar utilizator
Laroche
 
Mesaje: 14
Membru din: 20 Iun 2017, 14:25
Localitate: Focsani
Fumez pipa din: 0- 0-2015


Înapoi la Poeschl

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron