Wow nici nu ma mandeam ca o sa am parte de asa o primire de calduroasa. Sa incerc sa cuprind tot ce s-a discutat pana acum...
napoleon scrie:Stiu ca la un moment dat a existat printre piparii clujeni o initiativa avand drept scop organizarea unor intalniri periodice. Cerceteaza si afla in ce stadiu mai sunt.
Altfel, la Sibiu este un Cerc al Fumatorilor de pipa si trabuc unde poti participa daca timpul si dispozitia iti permit.
Te asteptam, bineinteles, si la intalnirile noastre bilunare daca ajungi in Bucuresti, sa impartasim pasiunea comuna.
Am vazut asta si o sa incerc sa vad ce se intampla aici si cu siguranta ne vom vedea si prin Bucuresti(vine perioada de cursuri), Sibiul e mai aproape si nu e exclus sa fac prezenta acolo, daca in Cluj s-a renuntat la idee

motzu scrie:Frumusica pipa
Sa o fumesi sanatos
Din experienta proprie . Incearca si o pipa bent sau half bent mai ales daca vei fuma ( si vei fuma) tutunuri mai umede si cu predilectie la "glurgaiala"

[ zeama aia care iti ajunge in gura dupa ce pipa e mai incinsa ]
Daca te apuci de reconditionat iti pot da cu drag o tona de sfaturi.
Succes
Multumesc, cred ca o sa am nevoie de sfaturi, pentru ca se pare ca micile trucuri de estetica nu sunt scrise pe nicaieri. Cat despre bent/halfbent, e pe drum un Chacom Champion. Cu sunetul ala am razolvat-o relativ simplu(la alta pipa) cu un tub spiralat din aluminiu care ajunge pana in bol/shank/cuva(nu stiu exact cum sa-i zic) facut din o bucata de doza de pepsi(daca nu se incinge capatul suficient cat sa evapore, atunci se scurge inapoi in bol/shank/cuva. Pt mine a mers de exceptie si desi stiu ca poate nu e indicat, dar le curat dupa fiecare utilizare cu izopropilic, putin bicarbonat de sodiu si cateva picaturi de otet(se pare ca e mai eficient decat cu retorta) si cateva ore stau in frigider(uscare prin racire) si asa am garantia ca nu prind niciun iz aiurea.
mrg scrie:Abordarea ta cu pipele estate, pentru perioada de inceput, este, in buna parte, corecta. Operatiunile de reconditionare te familiarizeaza cu obiectul in sine, cu metodele de igienizare, cu posibilele defecte si modurile in care poti le remedia.
Dar de aici pana la a distruge o pipa e ceva cale de batut daca ai de gand sa o deteriorezi prin utilizare si nu prin experimente (cum ar fi o modificare a formei, largirea canalului de fum etc.) sau manevre nerecomandate (cum ar fi golirea bolului lovindu-l cu buza de marginea unui obiect dur sau lovindu-l "dorsal" cu futacul, arzand buza pipei etc.).
Iti recomand sa nu te concentrezi doar pe pipe, ci sa acorzi atentia cuvenita si "obiectului muncii", respectiv tutunului, ca far' de el nu vei ajunge fumator, ci doar colectionar de pipe

(Asta si apropo de faptul ca nu am inteles din primul tau post ce tutun fumezi de fapt.)
Fum rece!
Sincer, nu am nici cea mai mica idee ce reprezinta "estate", dar banuiesc ca are de-a face cu forma. De experimentat, va urma deoarece am achizitionat un Chelsea London, care pe langa condensul abundent(problema rezolvata) se si incinge fantastic de tare(inca in studiu). Tutunul nu e un brand, ci il iau de la o persoana care il cultiva si il trateaza ca atare(uscare, fermentare, tratare termica etc) si fara arome adaugate. E doar aroma de virginia si burley, de asta am zis de "aroma de aluna", cel putin asa mi se pare mie. Asta l-am avut la indemana cand am renuntat sa mai fac tigari si sa-i dau inainte cu pipa. Urmeaza sa experimentez si tutunuri, ca doar Ungaria e destul de aproape si mereu ma intrebam cum e la gust Cavendish-ul

.
Acum am si eu o intrebare... Cu pipa Chelsea a venit la pachet o alta, neagra, cu aspect de scoarta de copac, potrivita ca marime si are pe mustiuc doar un "E" intr-un cerc si niciun alt marcaj. Sunt curios ce e cu ea pt ca se fumeaza foarte bine... nu se incinge deloc, nu condenseaza, tutunul arde pana la capat fara sa o reaprind, iar fumul iese usor caldut. Aveti idee de a cui poate fi?
Si acum ca am inteles si eu urarea "fum rece", asta va doresc si eu: Fum rece cu aroma preferata sa aveti
