Navy Flake

Moderator: Cinabru

Cum apreciati acest tutun?

Foarte slab
0
Niciun vot
Slab
0
Niciun vot
Mediu
1
10%
Bun
5
50%
Foarte bun
4
40%
 
Voturi totale : 10

Navy Flake

Mesajde DSM » 03 Mar 2010, 12:51

[attachment=0]
0000002925_navy flake.jpg
0000002925_navy flake.jpg (29.79 KiB) Vizualizat de 35099 ori


Imi aduc aminte de o zicala - Always read the small print. Exact asata nu am facut cu acest tutun. Am omis sa citesc ce scria cu litere mici pe ambalaj.Pe cutie decorata cu o corabie scrie mare NAVY si Flake deci ma astetptam la un falek de virginia cu o aroma usoara de rom. La deschiderea cutiei m-a lovit un miros de latakia cu rom. Da, mic pe cutie scrie : "choice virginias blended with latakia".
Surprins un pic de mirosul de latakia, care imi place dar ma asteptam la altceva, a trebuit sa schimb pipa pe care am pregatit-o pentru un virginia flake. Am ales una din pipele de latakia. Tutunul in cutie se prezinta in forma de flake, broken in cazul meu in ciuda faptului ca pe net am vazut poze cu acest tutun tait impecabil.
Am scos un flake si inca jumate, l-am aerisit aproximativ 15 minute si le-am indesat in pipa. Spre deosebire de alte flake-uri se indeasa usor si se aprinde si mai usor. Primele fumuri sunt dense, matasoase, specifice latakiei. Spre mijloc incepe sa se faca simtita si virginia insa mult mai subtil. Aroma de rom este foarte decenta, nu acopera aroma naturala de tutun, mai degraba o insoteste in mod placut. Din pacate nu aceasi parere au si cei din camera despre acest tutun. In opinia sotiei pute la fel de tare ca si restul blendurilor cu latakia.
Pentru o ardere perfecta tutunul cere aceasi atentie ca restul flake-urilor adica indesare, amestecare si reaprindere deasa. Fiind un fan de flakeuri nu ma dereanjeaza acest aspect mai ales ca acest tutun l-a fumat cu aproximativ 3 reaprinderi. Arde perfect pana la capat, lasand in urma o cenusa tare cu reminescente de flake.
Aroma tutunului este constanta pana la sfarsit, romul uneori dispare dominat de latakia dar revine in prezenta virginieie care cere experienta spre a fi observat.
Este un tutun bun spre foarte bun (depinde de cat apreciem latakia) care isi are locul in stocul meu de tutunuri din camara.

Pe scurt:
Producator: Samuel Gawith
Descrierea producatorului: Choice Virginias blended with Latakia
Forma tutunului : flake
Ambalaj: cutie metalica de 50 grm
Pret: Usor peste media mea de achizitie - 14 euro dar se gaseste si sub acest pret.
Tara de origine: UK
Continut de tutun: Latakia, Virginia
Aroma adugate/casing: Rom
Taria /(nicotina): medie
Aroma din ambalaj: tare
Aroma fumului: mediu
Aroma din camera: greu tolerabila de nefumatori
“The value of tobacco is best understood when it is the last you possess and there is no chance of getting more.”
-Bismarck.
[url]http://darksatanicmill.com/[/url]
Avatar utilizator
DSM
Membru fondator PCB
 
Mesaje: 115
Membru din: 11 Noi 2009, 20:17
Localitate: Timisoara

Re: Navy Flake

Mesajde alecos » 31 Oct 2013, 14:48

Fumez pipa de 2 ani, si dupa cateva - cam prea putine - experiente placute si o multime de dezamagiri, imi cam pierdusem entuziasmul initial pentru obiceiul asta, asa de retro si de atipic zilelor noastre, desi atat de la moda acum un veac. Mi-am zis ca poate m-am apucat dintr-un moft si, ca e mai multa legenda in povestile piparilor decat adevar. Filozofiile si discursurile, demne de eseuri literare, din descrierile experientelor fumatelor imi devenisera nesuferite mostre de pretiozitati, ale unor pseudointelectuali cu veleitati de personaje aristocratice.
Ei bine asta a fost pana am descoperit tutunul asta. E cel mai bun pe care l-am fumat si macar pentru experienta asta merita sa fumez pipa.
Are un gust dulce, usor astringent, parca de miere cu lamaie, care se simte oricand fie ca acum l-ai aprins, fie ca mai tragi ultimele fumuri chinuite de pe fundudul bolului. Nu face fumaraia imposibila specifica tutunurilor Peterson sau Ashton si nu lasa in camera imbacseala altor tabacuri. Mirosul dulceag se simte in incapere cateva ore dupa ce ai terminat, alaturi de izul de lemn ars al latakiei. Se aeriseste insa usor si nu lasa in urma vreun parfum gretos. E poetic in comportament, ca un vizitator elegant care nu te inoportuneaza excesiv. Prezenta latakiei e mai semnificativa in nota de camera decat pe parcursul fumatei, e un companion placut pentru virginii, dandu-le o usoara nota grea, care se simte in stomac spre finalul bolului. Singurul defect e ca porneste greu, chiar uscat in prealabil cateva zile, dar faptul ca nu incinge pipa si da fum rece compenseaza pe deplin. Am simtit si eu pana la urma fumul rece, ca ajunsesem sa cred ca e vreo aiureala vanatoreasca. Romul din casing nu se simte decat la deschiderea cutiei si nu afecteaza negativ fumata, poate doar pozitiv. Desi nu as putea spune pentru ca nu sunt bautor de spirtoase.
E primul tutun de pipa care mi-a daruit o satisfactie completa si care mi-a incantat simturile ca nici un altul pana acum.
Avatar utilizator
alecos
 
Mesaje: 12
Membru din: 02 Feb 2012, 17:20
Localitate: cluj
Fumez pipa din: 0- 0-2011

Re: Navy Flake

Mesajde TLGTLC » 26 Iul 2014, 13:09

Eu cred ca este unul din cele mai bune tabacuri fumate de mine vreodata! Are de toate...corpolenta, tarie, aroma, gust. Desi am urmat si sfaturile cf carora flake-ul trebuie uscat in prealabil, cel mai delicios este cu flake-ul fumat direct din cutie chiar daca asta presupune o aprindere dificila plus multe alte reaprinderi. Intr-adevar e dificil de fumat insa fumul este de-a dreptul demential. Uscarea lui usureaza enorm fumatul insa parca nu mai are acel ... ceva de care m-am indragostit!
Fumata dureaza mult si fiind dulceag nu merge acompaniat de bauturi seci.
Fişiere ataşate
DSCF2106.jpg
Avatar utilizator
TLGTLC
 
Mesaje: 133
Membru din: 01 Dec 2010, 17:32
Fumez pipa din: 01 Noi 2010

Re: Navy Flake

Mesajde Learned » 18 Oct 2014, 18:09

Am comandat si eu o cutie, de pe http://www.tobacco-online.ro/Tutun-pent ... avy-Flake/
si azi a ajuns. Nu mi s-e pare demn de laudele primite. Pare un tutun decent, are un gust usor dulceag la inceput, spre sfarsit se simte latakia mai mult. Cred ca e espectul lui cel mai bun, trecerea pe durata fumatei, de la virginie gen cavendish la latakie.

Mirosul in cutie este de ketchup, foarte curios. Oare ce pun in el de ii da acel miros?!? Din fericire, gustul de ketchup nu se regaseste in fumata. Foarte interesant cum nu se simte deloc mirosul de latakie in flakurile nefumate, ce am simtit a fost pe exteriorul cutiei(da, inainte sa deschid o cutie o miros pe dinafara 0_0) si de la mijlocul fumatei spre sfarsit.
Tarie: slaba.
Pisca putin la inceput, dar nici nu la-m uscat destul. De obicei umiditatea crescuta creaza acel tongue bite, cel putin mi-e asa mi se pare.

Nu am simtit aroma de rom deloc ;_;

Tutunul pare de calitatea intai, dar gusturile mele sunt mai mult spre burley orientate. Asta si lipsa aromei de rom ma fac sa ii dau doar mediu.
Avatar utilizator
Learned
 
Mesaje: 94
Membru din: 05 Dec 2013, 23:51
Localitate: Bucuresti
Fumez pipa din: 08 Feb 2013

Re: Navy Flake

Mesajde napoleon » 18 Oct 2014, 18:58

Un tutun bun pe care l-am fumat la una din intalnirile noastre bilunare. Va reamintesc ca este disponibil, alaturi de alte tutunuri de la Samuel Gawith, la magazinele Docnet SRL (http://www.tobaccoshop.ro) din Magazinul Victoria, Magazinul Unirea et.4 si Magazinul Think Black din Auchan Palady.
Membrii PCB beneficiaza de reducere de 15% in tutungeriile amintite, pe baza legitimatiei de membru.
"Mă pot numi cum doresc, dar nu mă pot împiedica să fiu ceea ce sunt."
Avatar utilizator
napoleon
Membru de onoare
 
Mesaje: 284
Images: 35
Membru din: 17 Ian 2011, 21:27
Fumez pipa din: 25 Oct 2010

Re: Navy Flake

Mesajde TLGTLC » 20 Oct 2014, 15:04

Ca sa vedeti cat de diferit percepem tabacurile...pe mine m-a uns la suflet... Pana la urma raman doar niste impresii personale aceste review-uri!
Avatar utilizator
TLGTLC
 
Mesaje: 133
Membru din: 01 Dec 2010, 17:32
Fumez pipa din: 01 Noi 2010

Re: Navy Flake

Mesajde Gordon » 21 Oct 2014, 07:51

[quote="TLGTLC"]Pana la urma raman doar niste impresii personale aceste review-uri!

Asta si sunt. Insa in timp poti identifica cu cine te potrivesti la gusturi si astfel sa tii cont de parerea lui.

Despre tutun: E o latakie buna cum sunt majoritatea tutunurilor de la SG insa nu as fuma acest tutun zi de zi. Doar ocazional.
Avatar utilizator
Gordon
Membru fondator PCB
 
Mesaje: 661
Images: 813
Membru din: 22 Oct 2008, 22:09
Localitate: Bucuresti
Fumez pipa din: 0- 0-2007

Re: Navy Flake

Mesajde bau33 » 27 Oct 2016, 14:59

Am asteptat comanda de Navy flake cu mare nerabdare. La deschiderea cutiei am fost dezamagit - de la prezentarea vizuala al Rainer Long Flake la Navy Flake este o diferenta imensa...si nu in favoarea lui Navy-flakeurile arata ca naiba vizual- am avut impresia ca ceva a mers greait in procesul de fabricatie...
Am maruntit flakeurile cu mina , le-am indesat in pipa de latakia (ca scrie ca contine latakia) am aprins pipa si...dezamagire totala...un mix de arome fara nici o noima...asa ca l-am parcat.
Dupa citeva zile am decis sa-i mai dau o sansa - si sa incerc sa-l usuc. L-am pus pe calorifer pina s-a uscat, am umplut pipa cu o alta impachetare (air pocket) si i-am dat drumul obtinind...inca un esec total. Intr-o dimineata insa, verificind stocul de tutun, dau iara peste el-il miros si stupoare- mirosea extraordinar de bine. Ceva nu se lega - mirosea bine, are review-uri bune in schimb cind il fumez e ca naiba. Asa ca imi zic hai sa incerc ceva complet diferit - asa ca scot seara un flake si il las la uscat in camera. Dimineta, nu parea nici uscat nici ud, asa ca il tai cubulete. Si ca sa fie totul diferit, iau si pipa de virginia. Bag cubuletele in pipa, ii dau foc si nimic...mai incerc sa-i dau foc odata si tot nimic...asa ca insist cu bricheta vreo 20 secunde si cu greu se aprinde. Trag vreo citeva fumuri si...WOW - nu are nici o legatura cu experientele anterioare- este MIRIFIC- fum rece, dulce, matasos cu un strop de rom si ciocolata! Nimic din ce am mai fumat nu se apropie de experienta asta! Clar in top 2. Asa ca Navy este un tutun extraordinar de bun dar in acelasi timp extraordinar de pretentios - nu tre sa fie prea ud dar nici prea uscat , tre sa fie impachetat corespunzator si obligatoriu din pipa de Virginia.
bau33
 


Înapoi la Samuel Gawith

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron