Anniversary 1977-2010

Moderator: Cinabru

Cum apreciați acest tutun:

Foarte slab
0
Niciun vot
Slab
0
Niciun vot
Mediu
0
Niciun vot
Bun
1
50%
Foarte bun
1
50%
 
Voturi totale : 2

Anniversary 1977-2010

Mesajde sergiuniculescu » 26 Aug 2015, 11:18

[quote]"An elegant matured Virginia ribbon-cut blend, naturally sweet with that clarity of flavor possessed by only the best Virginias. Seasoned lightly with fine, cool-smoking Cyprian Latakia. Aged for months to mellow."

Lansat inițial în 2002 pentru a comemora 25 de ani a producției de tutun McClelland, au fost produse doar 3000 de cutii, fiind învelite în hârtie de culoare ecru (culoarea mătăsii naturale nealbite) purtând deasupra un sigiliu din ceară roșie. A doua lansare al acestui blend a avut in loc in anul 2005, cutiile având un sigiliu din ceară verde, iar la a treia ediție ce a început in 2010, cutiile au purtat un sigiliu din ceară naturală de culoare maronie având ștanțată balena specifică blazonului McClelland.

[img]http://i.imgur.com/Twh8fbGl.jpg[/img]

Personal nu sunt fan cutiilor de conservă tipice americane, acestea fiind un chin la transport. Chiar și cele de 50g sunt total incomode, nu mai zic de cele de 100g care nu încap nici în borsetă, nici in buzunare.

[img]http://i.imgur.com/Rk7mRS5l.jpg[/img]

Aflându-mă spre finalul cutiei, pot spune că este un blend foarte reușit chiar mai bunicel ca mult consacratul Frog Morton, bine echilibrat, ușor de "digerat" ce merge fumat pe tot parcursul zilei. Nicotina aproape că lipsește, cel puțin așa mi s-a părut mie, după ce am băgat 2 boluri mari unul după altul și nu am simțit nimic prin vene :)

[img]http://i.imgur.com/bYQljtfl.jpg[/img]

Nu este un English blend și nici un aromatic. Eu îl văd ca o tranziție între un englezesc spre un blend ușor aromatic/natural. Umiditatea este perfectă, tăietura "ribbon", numai bun de îndesat în pipă.
Se simte clar dulceața virginiilor potențată și nuanțată foarte bine de gustul specific al Latakiei cipriote. Începutul bolului este dulceag și cremos ce mă duce cu gândul la un Cappucino îndulcit cu zahăr brun, apoi spre jumătatea bolului se simt arome de fructe copt-uscate, smochine, lămâie dulce, apoi spre finalul bolului devine un Frog Morton ușor dulceag. Lasă un fum lăptos, care parcă învinge atât forța gravitațională cât și curenții de aer și plutește ca o negură prin cameră până când se dispersează. Secretul este să îl fumezi ușor și să nu îl forjezi absolut deloc. Trebuie lăsat să îți ofere el aromele și să nu i le ceri forțat.

[img]http://i.imgur.com/XivVyovl.jpg[/img]

Am observat că este importantă și pipa cu care fumați acest blend. Recomand o pipă cu circumferința bolului mai mare, de preferat straight ori semi-bent sau orice pipă în care știți că merg bine virginiile. Am avut parte de 2, 3 boluri ratate, cu pipe care pur si simplu nu mergea de nici o culoare acest blend.

[img]http://i.imgur.com/uuQ5sV9l.jpg[/img]

Personal recomand acest tutun în special fanilor de Frog Morton și de McClelland în general, care vor să încerce ceva mai rafinat și misterios sau tuturor celor care sunt în căutarea unui blend "ușor" ce se asortează la orice ocazie, în orice moment al zilei și încă nu l-au găsit.

Fum rece! :1)
[color=#800000]You never really own a pipe. You are its caretaker until you pass it on.[/color]

[img]http://www.gifs.net/Animation11/Everything_Else/Smoking/Pipe.gif[/img]
Avatar utilizator
sergiuniculescu
 
Mesaje: 26
Membru din: 02 Sep 2014, 10:49
Localitate: Buzău

Re: Anniversary 1977-2010

Mesajde Twain » 27 Aug 2015, 17:45

Excelent textul şi foarte frumoase fotografiile. Chiar mi s-a făcut poftă să încerc şi eu o dată acest tutun.
Mulţumim pentru contribuţie.
[color=#ECF3F7].[/color]
The old pipe gives the sweetest smoke
- Irish proverb ---
Avatar utilizator
Twain
Membru de onoare
 
Mesaje: 395
Membru din: 26 Oct 2008, 12:01
Localitate: Bucuresti

Re: Anniversary 1977-2010

Mesajde TLGTLC » 04 Oct 2015, 22:06

Dupa review-ul impecabil facut de Sergiu nu pot adauga decat atat, pentru iubitorii de Frog Morton clasic, printre care ma numar si eu, adauga un pic de corpolenta si gustul e mai plin. In rest, impecabil. Ardere, gust in timpul si dupa fumata, umiditate etc. Singurul regret e faptul ca nu e usor de procurat.
Avatar utilizator
TLGTLC
 
Mesaje: 133
Membru din: 01 Dec 2010, 17:32
Fumez pipa din: 01 Noi 2010


Înapoi la McClelland

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron