Dunhill - My Mixture No. 965

Moderator: Cinabru

Cum apreciati acest tutun?

Foarte slab
0
Niciun vot
Slab
0
Niciun vot
Mediu
2
8%
Bun
13
52%
Foarte bun
10
40%
 
Voturi totale : 25

Dunhill - My Mixture No. 965

Mesajde Humidor » 27 Oct 2008, 21:38

Acesta este un amestec clasic englezesc, poate unul dintre cele mai cunoscute si unul dintre cele mai bune fabricate sub marca Dunhill.
Continutul de latakia este echilibrat iar adaosul de Oriental si cavendish aduc un gust usor dulce, laptos cu aroma de nuca.

[img]http://forum.humidor.ro/images/Pipe/DunhillMyMix965.jpg[/img]

Amestecul arde bine, uscat si rece. Tabacul este mediu spre tare lasand o aroma puternica in camera.

Pipaprii mai batrani sustin ca noua versiune fabricata in UE nu se compara cu cea veche produsa in Anglia. Neavand ocazia sa incerc vechea versiune, aceasta mi se pare excelenta.
Fişiere ataşate
DunhillMyMix9651.jpg
DunhillMyMix9651.jpg (24.61 KiB) Vizualizat de 35938 ori
Humidor
 

Re: Dunhill - My Mixture No. 965

Mesajde Augustinus » 02 Noi 2008, 19:04

Cei mai multi pipari cu care am discutat spun ca My Mixture no. 965 este cel mai bun produs Dunhill. Spre deosebire de Standard Mixture sau de Nightcap este mult mai "moale", chiar laptos si mult mai tolerabil pentru fumatorii de cursa lunga. Eu insumi am stat numai pe My Mixture 965 o luna si jumatate. Am descoperit, insa, ca Dunhill ofera alte surprize cu mult mai placute: Early Morning si Royal Yacht, primul cu latakia si cel de-al doilea pe baza de virginii. Fanii Dunhill trebuie sa incerce neaparat aceste tutunuri.
Avatar utilizator
Augustinus
Membru de onoare
 
Mesaje: 102
Membru din: 24 Oct 2008, 12:49
Localitate: Bucuresti

Re: Dunhill - My Mixture No. 965

Mesajde Twain » 02 Noi 2008, 19:24

[quote="augustinus"]... Am descoperit, insa, ca Dunhill ofera alte surprize cu mult mai placute: Early Morning si Royal Yacht...

Într-adevăr, asta e şi părerea mea. :1)
Eu am descoperit Early Morning înaintea lui 965 şi am fost entuziasmat de ce gust catifelat are latakia din compoziţie. Când am avut ocazia să fumez şi o porţie de 965, mi s-a părut mai aspru. Aşa că am rămas la Early Morning. (Şi am pe lista de tabacuri viitoare o cutie de Royal Yacht.)
[color=#ECF3F7].[/color]
The old pipe gives the sweetest smoke
- Irish proverb ---
Avatar utilizator
Twain
Membru de onoare
 
Mesaje: 395
Membru din: 26 Oct 2008, 12:01
Localitate: Bucuresti

Re: Dunhill - My Mixture No. 965

Mesajde cristi_l » 08 Noi 2008, 16:54

doar ce am terminat un bol de 965 si mi s-a parut un tutun foarte bun, destul de slab ca tarie..de cursa luna cum a spus si augustinus si cu GFAF (girl friend acceptance factor) :lol: ridicat...pacat ca era destul de umed deoarece deschisesem cutia prima data cu saptamani in urma si de atunci am lasat-o de o parte si se stingea cam des si a lasat multa zeama si s-a amarat dupe 2/3 din bol, dar fumat uscat ca lumea cred ca este excelent
cristi_l
 

Re: Dunhill - My Mixture No. 965

Mesajde Augustinus » 08 Noi 2008, 17:06

Atentie la treaba cu uscatul! De regula, tutunurile aromatizate necesita un astfel de proces. Mixturile englezesti, in conditiile in care nu au fost "parazitate" de cavendish-uri se fumeaza ca atare, asa cum le gasesti cand deschizi cutia. Cum Mixture 965 nu are cavendish in el, este foarte posibil ca ritmul tau de fumare sa fi fost prea alert. Chiar si pipa iti poate juca feste, in special din cauza unei turte prea mari sau a constructiei in sine. Din cate imi pot da seama, ai folosit o pipa din categoria bent-urilor, altfel nu prea avea ce sa caute "zeama" in bol, ca sa-ti amarasca fumata. Oricum, nu cred ca este vreun pipar pe lumea asta care sa n-o fi patit-o cu umezirea ultimului sfert de bol, asa ca stai linistit si nu usca 965-ul. Va deveni inecacios si isi va pierde foarte multe din caracteristici. Pentru probarea celor spuse mai sus, iti recomand sa-l fumezi intr-o pipa dreapta, cu bol larg. In caz ca nu ai una, merge si cu bent-uri, dar atentie la cum indesi tutunul si la ritmul in care tragi!
Spor la treaba si te asteptam eventual la o fumata on-line de Dunhill Mixture 965.
Avatar utilizator
Augustinus
Membru de onoare
 
Mesaje: 102
Membru din: 24 Oct 2008, 12:49
Localitate: Bucuresti

Re: Dunhill - My Mixture No. 965

Mesajde alguhan » 05 Feb 2009, 11:28

Al doilea preferat al meu de la dunhill, dupa standart mixture. Cand stocul meu ramane fara 965 devin un om trist.
Il fumez numai cand sint linistit si cu timp disponibil. Din pacate asta inseamna o data sau de 2 ori pe saptamana :) Sper sa nu se schimba calitate acestei tutun pana cand ies in pensie. :)
Avatar utilizator
alguhan
Membru fondator PCB
 
Mesaje: 235
Membru din: 30 Ian 2009, 13:19
Localitate: Çorlu, Turkey

Re: Dunhill - My Mixture No. 965

Mesajde Humidor » 26 Iun 2009, 21:07

De data ast,a productie Murray 2002 (sau mai vechi, in 2002 a incetat productie). Este destul de diferit de tutunul care se gaseste acum, un pic mai aspru si aroma de lapte este mai predominanta. Seamana mai mult, oarecum, cu Erinmore Balkan mixture dar avand in vedere invechirea de peste 7 ani, tutunul a capatat alte nuante. De mult vroiam sa incerc vechile arome Dunhill si abia acum am avut ocazia sa cumpar de pe eBay.
Aroma lasata in camera este destul de interesanta, amintindu-mi de mirosul unei turme de oi :58)
Am incercat tutunul de doua ori, din briar si din meerschaum. Tutunul se fumeaza excelent din meerschaum. Briarul ii da o aroma de carton... sau poate fiind prima incercare si luand tutunul lipit pe capacul din carton timp de 7 ani, asta sa fie motivul.
Una peste alta, o experienta placuta si unica. Pretul este un pic cam mare, la 40$/50gr, tutunul are mai mult valoare de colectie dar nici calitatea nu este mai prejos.
Va astept vineri 03.07.2009 la o degustare (cu ce mai ramane) viewtopic.php?f=26&t=594
II dau foarte bun, desi nu mai am posibilitatea sa votez a doua oara.
[img]http://forum.pipa-bucuresti.ro/download/file.php?id=1200&t=1[/img]
[img]http://forum.pipa-bucuresti.ro/download/file.php?id=1199&t=1[/img]
[img]http://forum.pipa-bucuresti.ro/download/file.php?id=1198&t=1[/img]
Ultima oară modificat de Humidor pe 28 Mar 2010, 16:51, modificat de 2 ori în total.
Motiv: corectat $ in loc de euro
Humidor
 

Re: Dunhill - My Mixture No. 965

Mesajde zudo » 04 Iul 2009, 15:08

Cel mai bun mixture cu latakia de la Dunhill. Asemanator cu Oriental de la McConnell si Artisan's Blend dela Ashton, cred ca datorita orientalului turcesc mai bine reprezentat. L-as fi votat foarte bun daca n-as fi gustat inainte din cel invechit, prezentat mai sus de Humidor, care este intr-adevar excelent.
Avatar utilizator
zudo
Membru de onoare
 
Mesaje: 694
Membru din: 04 Feb 2009, 21:48
Localitate: Bucuresti

Re: Dunhill - My Mixture No. 965

Mesajde catalindm » 06 Oct 2009, 11:15

L-am testat imediat ce l-am primit vineri la intrunire, chiar daca e recomandat de a fi aerisit inainte. Momentan nu pot sa-l compar decat cu Old Dublin de la Peterson. E un tutun foarte bun, ceva mai bland in tarie fata de OD si parca nu asa de laptos cum e OD. Cantitatea de nicotina e mai mica, arde mult mai constant iar aroma e si ea la fel de constanta. Fum rece si oricat m-am chinuit nu am reusit sa incing pipa. La final in pipa ramane putina cenusa, de un gri deschis si destul de fina.
Un tutun excelent, pe care sigur l-as prefera in locul OD de la Peterson, dar nici acesta din urma nu-i de lepadat.
"Daca as sti cum se face o fotografie buna, as face-o tot timpul." - Robert Doisneau
Avatar utilizator
catalindm
 
Mesaje: 17
Membru din: 11 Aug 2009, 14:44
Localitate: bucuresti

Re: Dunhill - My Mixture No. 965

Mesajde Cinabru » 11 Mar 2010, 10:34

Aceeasi prezentare de top cu care m-am obisnuit la Dunhill : cutie de 50 de grame plina cu tutun ribbon in trei nuante - negru, galben deschis si cafeniu - putin umed, invelit cu grija in hartie si cu un capac de carton. Nu s-a intamplat sa nu-mi placa ceva de la Dunhill, chiar daca un Nightcap, de exemplu, m-a cam ametit la inceputurile experientelor cu latakia. My Mixture 965 este mult mai usor, dar in egala masura o mixtura englezeasca plina de personalitate.

Cand deschizi cutia mirosul este de latakie, intens si placut, dar cu ceva dulceag in fundal, odihnitor, relaxant. Latakie, dar nu cat sa iti reteze avantul. Merge aerisit putin inainte de a fi pus in pipa, desi l-am fumat si direct din cutie fara mai mult de trei reaprinderi la o pipa medie. Dupa toastare porneste usor si rapid, iar prima aroma este cea intensa de latakie, dar nu prea puternica, echilibrata mai ales de la jumatate de cavendish (nu sunt neaparat un fan cavendish, dar aici completeaza foarte bine) si un strop, doar un strop de oriental, ca o nota picanta. Termenul definitoriu pentru My Mixture 965 este "matasos". Un fum alb si rece, destul de consistent, un gust constant pana aproape de sfarsit si caracteristic pentru o mixtura englezeasca, o aroma care se insinueaza si ramane in memorie. Deloc monoton, cu o doza de nicotina decenta. Nu inteapa limba si nu infierbanta pipa, oricat am incercat sa o fortez. Mirosul in camera, nu foarte placut pentru "civili", se risipeste destul de repede. Prefer sa-l fumez din cele doua Federico Rivera, pipe medii spre mici, si un plin este suficient.

Concluzie : un tabac excelent, pe care il fumez in diminetile de weekend, eventual alaturi de o cafea dulceaga si zdravana. Delicios, potrivit de tare pentru a te pune in miscare pentru tot restul zilei, aromat si foarte "english". Merge pentru orice moment al zilei, si l-as recomanda celor care vor sa descopere latakia fara a fi intimidati de tarie. Pana acum vad ca Dunhill nu m-a dezamagit cu nici un sortiment.
Avatar utilizator
Cinabru
Membru de onoare
 
Mesaje: 151
Membru din: 27 Oct 2008, 16:43
Localitate: Bucuresti

Re: Dunhill - My Mixture No. 965

Mesajde Gordon » 17 Feb 2011, 15:17

Revin cu o informatie interesanta: Dunhill 965 inseamna 9 parti Latakia, 6 parti Macedonian Bright si 5 parti Brown Cavendish (45%, 30%, 25%). Cel putin asa a fost reteta initiala: http://www.pipesmokingtobacco.com/blogs ... &tb=1&pb=1
Avatar utilizator
Gordon
Membru fondator PCB
 
Mesaje: 661
Images: 813
Membru din: 22 Oct 2008, 22:09
Localitate: Bucuresti
Fumez pipa din: 0- 0-2007

Re: Dunhill - My Mixture No. 965

Mesajde Twain » 17 Feb 2011, 19:59

[quote="Humidor"]45%, 30%, 35%

He-he, cred că s-a strecurat o greşeală pe undeva, pentru că suma dă 110%. :D
[color=#ECF3F7].[/color]
The old pipe gives the sweetest smoke
- Irish proverb ---
Avatar utilizator
Twain
Membru de onoare
 
Mesaje: 395
Membru din: 26 Oct 2008, 12:01
Localitate: Bucuresti

Re: Dunhill - My Mixture No. 965

Mesajde Gordon » 17 Feb 2011, 21:55

[quote="Twain"][quote="Humidor"]45%, 30%, 35%

He-he, cred că s-a strecurat o greşeală pe undeva, pentru că suma dă 110%. :D


Da, multumesc, am corectat: 45-30-25 ::44)
Avatar utilizator
Gordon
Membru fondator PCB
 
Mesaje: 661
Images: 813
Membru din: 22 Oct 2008, 22:09
Localitate: Bucuresti
Fumez pipa din: 0- 0-2007
Sus

Re: Dunhill - My Mixture No. 965

Mesajde Twain » 19 Feb 2011, 02:44

Revenind la un ton mai serios, linkul tău de mai sus mi s-a părut, într-adevăr, foarte interesant. Citindu-l, am aflat despre Dunhill două lucruri noi:

[color=#000080]"I would like to remind you that Dunhill's first started in 1907 as a "Tobacco Specialist", not a simple pipe shop--but a specialized "bespoke" tobacconist--very similar in operation to a custom clothier tailor making clothes to individuals, or a pharmacist (chemist) formulating a medicine for a customer to achieve a positive result."
"Thousands of customers put their blends into Dunhill's "MY Mixture" book, to be archived and later referenced. How many of these entries were honest efforts at arriving to an acceptable blend for a customer versus people just wanting the social status of having something recorded under their name in the famous book, I don't know. The fact does remain--that the book does indeed exist, and a hand full of tobacco formulae were so extraordinarily good that Dunhill adopted them and sold them worldwide: Examples: Dunhill 965, London Mixture, Nightcap, Standard mixture, Durbar, Royal Yacht, etc. ."
[/color]

Folosind o traducere aproximativă, am citit cele ce urmează:

[color=#400000]"Doresc să vă amintesc faptul că Dunhill a început în 1907 ca "specialist în domeniul tutunului", adică nu avea doar un simplu magazin de tabac, ci făcea amestecuri la comandă, într-un mod de lucru similar cu cel al unui croitor particular, care face clientului haine unicat, sau mai degrabă cu cel al unui farmacist, care prepară pacientului un medicament particularizat, după reţeta de la medic."
"Mii de clienţi şi-au trecut într-un caiet, intitulat "My Mixture", amestecurile lor preferate, pentru a fi păstrate şi, ulterior, folosite. Nu se ştie câte din aceste contribuţii au avut în spate dorinţa onestă de a participa la găsirea unui amestec acceptabil şi câte au fost mânate doar de intenţia de a avea numele înregistrat în deja faimosul caiet. Concret, câteva din respectivele blenduri au fost atât de bune încât Dunhill şi le-a însuşit şi le-a vândut în lumea întreagă. Ca exemplu: Dunhill 965, London Mixture, Nightcap, Standard Mixture, Durbar, Royal Yacht , etc. ."
[/color]

Asta dărâmă în mare parte aura de geniu pe care o purta Dunhill în mintea mea, ale cărui tabacuri Nightcap şi Early Morning Pipe le consider nişte capodopere. Eu credeam că sunt creaţiile proprii ale lui Dunhill şi eram uimit de inspiraţia care l-a dus la astfel de amestecuri minunate. În realitate, iată că aceste blenduri sunt născocite de altcineva, persoane obscure în ziua de azi, ale căror nume mai figurează, pesemne, doar în caietul "My Mixture" de care se vorbeşte în respectivul articol.
[color=#ECF3F7].[/color]
The old pipe gives the sweetest smoke
- Irish proverb ---
Avatar utilizator
Twain
Membru de onoare
 
Mesaje: 395
Membru din: 26 Oct 2008, 12:01
Localitate: Bucuresti

Re: Dunhill - My Mixture No. 965

Mesajde DSM » 23 Feb 2011, 22:26

Sunt curios a cui a fost reteta de "Nightcap". Ar fi interesant de rasfoit un astfel de catalog fie si in format digital.
“The value of tobacco is best understood when it is the last you possess and there is no chance of getting more.”
-Bismarck.
[url]http://darksatanicmill.com/[/url]
Avatar utilizator
DSM
Membru fondator PCB
 
Mesaje: 115
Membru din: 11 Noi 2009, 20:17
Localitate: Timisoara

Re: Dunhill - My Mixture No. 965

Mesajde AugustBurnsRed » 25 Noi 2013, 09:13

Un tabac care merita toate aprecierile de mai sus...dar, din punctul meu de vedere numai pentru prima jumatate a bolului. Dupa prima 1/2, devine iute ca un chilli, incepand sa piste limba din ce in ce mai tare, pe ultimul sfert devenind chiar de nefumat. Am fumat si umed si uscat si din meerschaum si din briar...Aceeasi situatie. Ma abtin de la vot, deoarece pot fi subiectiv..
Avatar utilizator
AugustBurnsRed
 
Mesaje: 46
Membru din: 31 Mai 2012, 09:49
Localitate: Bucuresti

Re: Dunhill - My Mixture No. 965

Mesajde Gordon » 25 Noi 2013, 10:44

[quote="AugustBurnsRed"]Ma abtin de la vot, deoarece pot fi subiectiv..


Nu te abtine, toate comentariile si voturile sunt subiective.
Avatar utilizator
Gordon
Membru fondator PCB
 
Mesaje: 661
Images: 813
Membru din: 22 Oct 2008, 22:09
Localitate: Bucuresti
Fumez pipa din: 0- 0-2007
Sus

Re: Dunhill - My Mixture No. 965

Mesajde AugustBurnsRed » 25 Noi 2013, 11:40

Ma gandeam ca pot fi prea subiectiv. L-am votat mediu.
Avatar utilizator
AugustBurnsRed
 
Mesaje: 46
Membru din: 31 Mai 2012, 09:49
Localitate: Bucuresti

Re: Dunhill - My Mixture No. 965

Mesajde Insuratelu Cristi » 06 Apr 2014, 15:35

[quote="Cinabru"]Termenul definitoriu pentru My Mixture 965 este "matasos". Un fum alb si rece, destul de consistent, un gust constant pana aproape de sfarsit si caracteristic pentru o mixtura englezeasca, o aroma care se insinueaza si ramane in memorie. Deloc monoton, cu o doza de nicotina decenta. Nu inteapa limba si nu infierbanta pipa, oricat am incercat sa o fortez.


Perfect de acord cu [color=#40BF00]Cinabru[/color] si la care mai adaug ca aceasta mixtura este o adevarata simfonie de gusturi care se reliefeaza diferit pe parcursul fumatei. Un amestec TOTAL, echilibrat si cam cu tot ce isi poate dori un fumator de pipa(amator de tabacuri englezesti si nu numai). Acest tabac este un "must try", iar pentru mine sta in varful clasamentului alaturi de Early Morning Pipe la capitolul "latakii"
Avatar utilizator
Insuratelu Cristi
 
Mesaje: 73
Membru din: 04 Feb 2014, 09:47
Localitate: focsani
Fumez pipa din: 0- 0-2000
Sus

Re: Dunhill - My Mixture No. 965

Mesajde TLGTLC » 18 Sep 2014, 21:47

L-am fumat dupa Early Morning, Night Cap si London Mixture. Daca ar fi sa-i fac o caracterizare raportandu-ma la celelalte, este aspru ca Early Morning, tare ca Night Cap, laptos ca London Mixture insa impresia lasata e ca se afla in urma tuturor. E bun, iti spune clar ca e un Dunhill dar parca nu e ce speram. Dupa multe ,,americane" incercate, 965 imi scoate un ,,Bun" dat cu multa indulgenta.
Avatar utilizator
TLGTLC
 
Mesaje: 133
Membru din: 01 Dec 2010, 17:32
Fumez pipa din: 01 Noi 2010


Înapoi la Dunhill

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori

cron