Peterson - University Flake

Moderator: Cinabru

Cum apreciati acest tutun?

Foarte slab
0
Niciun vot
Slab
0
Niciun vot
Mediu
4
14%
Bun
9
31%
Foarte bun
16
55%
 
Voturi totale : 29

Peterson - University Flake

Mesajde Cinabru » 23 Mar 2009, 21:27

Marca : University Flake
Producator : Peterson
Tutun : Burley, Virginia
Aspect tutun : flake
Aroma : tutun natural, tare, foarte putin aroma fructata
Tarie : ridicata
WAF : scazut
Prezentare : cutie metalica 50 g
Pret : 39.50 Ron

Prima data cand incerc un flake. Am vrut sa imi iau un aromatic, tot un Peterson, dar pana la urma m-am decis sa iau o cutie de University Flake. Primele impresii : cutia este mai mica decat o cutie obisnuita de 50 de grame, patrata, mai compacta, si de aceea poate pare mai grea. Eticheta albastru inchis, cu sigla Peterson, flake-uri asezate unul langa altul sunt invelite intr-un ambalaj auriu, sigilat. Simplu si elegant. O cutie are cam 20 de flake-uri (nu mi-a venit ideea sa le numar la desigilare), de 2 x 7.5 cm (plus ceva maruntis). Putin umede la deschidere, amestec de tutun cafeniu inchis si foarte putin galben deschis, bine presat, aroma de tutun natural si o idee de fructe de padure, aproape insesizabila.

Am gasit pe net detalii si filmulete despre cum se fumeaza flake-ul, am incercat prima si a doua varianta, adica flake impaturit si faramitat. Cea de a doua mi s-a parut mult mai usoara, pipata a decurs bine, tutunul s-a aprins repede si a ars constant, cu 2-3 reaprinderi, pret de mai bine de o ora. Prima, flake-ul impaturit (Mac Baren), s-a dovedit mai dificila, dar mai interesanta. Se aprinde mai greu, de fiecare data are nevoie de mai multe reaprinderi, dar cand a pornit – o pipata de cel putin o ora. Si aroma mi s-a parut mai intensa. De fiecare data am lasat flake-ul la uscat macar cateva ore.

Peterson University Flake se fumeaza rece, uscat si bine, fara sa intepe la limba. Pipa se poate incinge spre final, dar dupa atata timp mi se pare firesc. Oricum, de fiecare data am fumat un flake (niciodata mai mult de unul) in reprize, pentru ca nivelul nicotinei este foarte ridicat. Cel putin pentru mine. La inceput m-a ametit putin, fumat cu pauze se tolereaza mai usor. Aroma initiala este de tutun natural, Virginia intens, cu o umbra de fructe de padure acrisoare, pentru ca dupa prima treime fumul sa devina mai dens, mai tare, Virginia cu putin Burley si ceva aparte. La final gustul de Burley este puternic si acopera totul, fumul este mult mai amar si mai greu. Scrumul este de culoare intunecata si fin.

Concluzii : din cate stiu, singurul flake disponibil pe piata romaneasca. Un tutun care m-a surprins placut, chiar daca mai imi trebuie ceva experienta pentru a-l descoperi cu totul. Clar inca nu l-am gustat si priceput cu totul. M-a facut insa sa nu mai fiu prea atras de aromatice si sa incep sa descopar si alte mixturi. Mai mult decat recomandat, fie doar ca incercare. Multa nicotina, un gust echilibrat si bun.

[attachment=0]peterson_university_flake.jpg
Avatar utilizator
Cinabru
Membru de onoare
 
Mesaje: 151
Membru din: 27 Oct 2008, 16:43
Localitate: Bucuresti

Re: Peterson - University Flake

Mesajde alguhan » 30 Mar 2009, 12:13

Proportie de burley din acest amestec e cam mult pentru gustul meu. As fi preferat totusi sa aiba mai multa virginia si eventual o aroma mai puternica.
Foliile sint prea dense. Ar crea mari dificultati de aprindere/stingere la incepatori si incalzirea bolului.
Eu am votat "bun" pentru tutunul asta. Acest lucru este valabil doar cand am chef si timp disponibil sa-l fumez. Cu o pipa de marime peste medie si 2 foi din acest tutun va duce aproape 2 ore de fumat, care devine deseori plictisitor pentru mine. Foarte rar as putea sa fumez atat de mult. Cu canadianul meu recent facut l-am fumat 1 ora si 50 de minute in timp ce ma uitam la copii mei cum se jucau in park, la vreme frumoasa si cu cateva cafele. Rar mai gasesc o asemena ocazie.
Avatar utilizator
alguhan
Membru fondator PCB
 
Mesaje: 235
Membru din: 30 Ian 2009, 13:19
Localitate: Çorlu, Turkey

Re: Peterson - University Flake

Mesajde Molia » 30 Mar 2009, 14:22

Petersonurile exagereaza un pic, dar asta mi se pare educativ. Cu Peterson am inteles ce-i aia burley, perique, latakia. Sunt tutunuri banale, dar care ajuta mult sa-ti definesti preferintele.
University flake m-a lamurit cat de importanta e evolutia aromei pe parcursul unei fumate. Mi se pare ca gustul lui evolueaza minunat, presupunand ca tutunul nu-i exagerat de uscat sau umed. Dar tot raman fan ribbon cut.
Molia
 

Re: Peterson - University Flake

Mesajde alguhan » 30 Mar 2009, 14:36

[quote="Molia"]Petersonurile exagereaza un pic, dar asta mi se pare educativ. Cu Peterson am inteles ce-i aia burley, perique, latakia. Sunt tutunuri banale, dar care ajuta mult sa-ti definesti preferintele.

Exact! Sint de aceasi parere ca si tine.
O data pe cativa ani si cand raman fara ceva mai preferat, merge sa cumpar o cutie de University Flake.
Avatar utilizator
alguhan
Membru fondator PCB
 
Mesaje: 235
Membru din: 30 Ian 2009, 13:19
Localitate: Çorlu, Turkey

Re: Peterson - University Flake

Mesajde Twain » 30 Mar 2009, 15:01

E unul dintre tabacurile mele favorite. Întotdeauna am o cutie de UF în sertar.
Un tutun bun, dar destul de pretenţios. Dacă sunt grăbit, nu îl pot fuma în mod satisfacător.
De asemenea, am descoperit că este unul dintre acele tutunuri care au nevoie de o pipă dedicată, pentru a-şi devoala gustul minunat. Amestecat cu alte arome de tutunuri, îşi pierde din savoare şi devine chiar un pic bizar.
Nu am reuşit niciodată să îl fumez altfel decât fărâmiţat. De fiecare dată când l-am împăturit, mi-a cerut prea multă atenţie şi mi-a stricat plăcerea fumatei.
Nu este un tutun de "toată ziua". Încărcătura de nicotină e destul de mare. M-am întrecut o dată cu gluma şi am fumat două pipe, una după alta (aveam ceva plictisitor de făcut). Cu primele două a fost destul de OK, dar, după ce am aprins-o şi pe a treia, în 15 minute m-a luat cu vertij, am transpirat rece şi a început să mi se ridice stomacul în gât.
Are o notă WAF bună. Cei din jur (şi, în special, femeile fumătoare) adulmecă fumul cu uşoare "mormăieli" de plăcere când îmi aprind câte o porţie de UF.
Îl recomand.
[color=#ECF3F7].[/color]
The old pipe gives the sweetest smoke
- Irish proverb ---
Avatar utilizator
Twain
Membru de onoare
 
Mesaje: 395
Membru din: 26 Oct 2008, 12:01
Localitate: Bucuresti

Re: Peterson - University Flake

Mesajde elekes » 07 Apr 2009, 19:09

Tocmai acum am terminat o pipa de University Flake.
Am fumat in aer liber dintr-o pipa straight si a durat cam o ora jumate.
Prima treime a fost slaba din punctul de vedere a gustului.
In a doua treime a inceput miracolul, a avut un gust extraordinar de bun...Gust de migdale, nuca si nuca de hicori..Mi-a placut...A treia treime a fost oribila. Nu stiu de ce dar si-a pierdut gustul ,avea un gust acru ametitor.
Dar totusi merita pentru ca la jumatate a fost senzational chiar si putin dulce...(probabil din turta ramas in pipa din tutunuri aromate)
Chiar asa... imi place tutunul asta..
elekes
 

Re: Peterson - University Flake

Mesajde Cinabru » 07 Apr 2009, 19:21

Ciudat, mie nu mi s-a intamplat. Dimpotriva, dupa jumatate gustul de tutunuri s-a potentat, s-a nuantat, a fost mai plin, mai bun. Cine stie...
Avatar utilizator
Cinabru
Membru de onoare
 
Mesaje: 151
Membru din: 27 Oct 2008, 16:43
Localitate: Bucuresti

Re: Peterson - University Flake

Mesajde zudo » 07 Apr 2009, 19:27

Un tutun de baza pentru mine. Cand nu il am sufar, mi-a creat dependenta. Cu U.F. am invatat ce inseamna o fumata adevarata. Este un tutun care te educa, daca nu-l asculti te pedepseste, daca esti calm te rasplateste. Dedicat reveriei, langa un pahar de vin rosu sec (Merlot, Feteasca Neagra). 8-)
Avatar utilizator
zudo
Membru de onoare
 
Mesaje: 694
Membru din: 04 Feb 2009, 21:48
Localitate: Bucuresti

Re: Peterson - University Flake

Mesajde Augustinus » 08 Apr 2009, 13:26

University Flakes's a fost unul dintre primele tutunuri flakes pe care le-am fuman. Initial, am dat peste un Erinmore Flakes, un tutun extrem de tare care m-a cam dat peste cap. Cu University Flakes a inceput insa o dragoste ce pare sa nu se fi epuizat, desi sunt ceva ani de cand am incercat prima oara tutunul. Mi-a placut foarte mult descrierea lui Zudo: U.F. este un tutun ce trebuie respectat, apreciat si tratat ca atare, altfel risti sa pierzi una dintre marile revelatii ale fumatului de pipa.
Avatar utilizator
Augustinus
Membru de onoare
 
Mesaje: 102
Membru din: 24 Oct 2008, 12:49
Localitate: Bucuresti

Re: Peterson - University Flake

Mesajde suicune » 25 Apr 2009, 15:32

Pentru mine, initial, U.F. mi s-a parut un tutun tare, poate si din cauza ca l-am pus in cea mai mare pipa a mea (o pipa in care incap cam doua bucati de flake). Taria m-a dat peste cap asa ca a doua oara l-am incercat intr-o pipa mai mica, in care incape doar o singura "lama". Chiar pot sa spun ca altfel l-am simtit. Intr-adevar, este un tutun foarte bun si, avand in vedere oferta de tutunuri de pipa de la noi, este un lux. Atata doar ca, datorita tariei, trebuie fumat cu pauze ca altfel devine coplesitor. Oricum, in mod sigur o sa-mi mai cumpar una.
suicune
 

Re: Peterson - University Flake

Mesajde mrg » 03 Mar 2010, 15:57

Am redescoperit UF azi dimineata, in varianta uscata. Aprindere si ardere foarte bune. Aroma de virginie a fost foarte puternica pana la peste 1/2 din doza, dupa nu am mai putut sa o decelez. Per total, o fumata excelenta. Pe alocuri, chiar mai buna decat in varianta proaspata. :1)
Avatar utilizator
mrg
Membru fondator PCB
 
Mesaje: 252
Membru din: 24 Oct 2008, 11:55
Localitate: Bucuresti
Fumez pipa din: 0- 0-2007

Re: Peterson - University Flake

Mesajde BAIJ » 21 Iul 2010, 11:34

Din cand in cand mai cumpar cate o cutie de University Flake si de fiecare data satisfactia este deplina.
Este unul dintre putinele tutunuri care este si foarte bun pentru fumatorul de mixturi curate, si acceptabil ca miros persoanelor dimprejur.
Izul de "magiun de prune" din cutie nu se transfera in gust, in opinia mea.
Eu unul faramitez bine flake-ul si-l las la aerisit o vreme, dupa care aprinderea si fumata decurg foarte bine. Am incercat si impaturirea flake-ului dar atunci trebuie sa te lupti mai mult cu re-aprinderile.
Tarie medie, dupa parerea mea, cu o tranzitie foarte placuta de gust de la virginia spre burley, la sfarsit.
Concluzia: foarte bun.
Avatar utilizator
BAIJ
Membru fondator PCB
 
Mesaje: 121
Membru din: 08 Noi 2009, 08:25
Localitate: Bucuresti
Fumez pipa din: 0- 4-2009

Re: Peterson - University Flake

Mesajde Alien » 03 Aug 2010, 14:36

Alaturi de 3P, este unul din cele mai bune din putinele pe care le-am incercat.
I ate his liver with some fava beans and a nice Chianti...
Avatar utilizator
Alien
 
Mesaje: 104
Membru din: 22 Iun 2010, 01:02
Localitate: Moreni/Craiova

Re: Peterson - University Flake

Mesajde atzitzi » 01 Sep 2011, 21:44

La mine, poate si prin natura meseriei, lucrurile se impart in alb si negru sau 0 si 1, dupa preferinta. Pentru fiecare parte a zilei fumez un anumit tip de tutun, daca dimineata pufai un Scottish Flake (Robert McConnel) pus la aerisit de cu seara (direct in pipa), iar pe timpul zilei trag, cu pauze, de niste mixturi balkanice, University Flake incepe sa se cristalizeze ca fiind tutunul meu de seara.
Flake-ul farimitat si indesat cu semi-sirg in vatra, arde frumos si constant. Scrumul fin si alb trebuie tasat din cind in cind.
Taria este peste media tutunurilor, de altfel putine, pe care le-am fumat pina acum. In timp ce scriu acest post incerc pentru prima data un flake fumat fara filtru. Senzatia este complet diferita, gustul se pastreaza pe intreaga durata a fumatei, iar vatra nu se incinge absolut deloc. E drept ca parca si taria a crescut, daca tragi accidental in piept acest lucru se simte.
Una peste alta votez acest tutun ca fiind foarte bun.
"Drier tobacco smoked slowly will offer you much more flavor than overly moist tobacco smoked quickly." - John Patton
Avatar utilizator
atzitzi
Membru de onoare
 
Mesaje: 253
Images: 19
Membru din: 29 Aug 2011, 15:35
Localitate: Bucuresti
Fumez pipa din: 0- 0-2011

Re: Peterson - University Flake

Mesajde alecos » 22 Mar 2013, 10:53

Vad ca e un tutun favorit pentru multi utilizatori si de aici si de pe tobaccoreviews.
Foarte bine pentru voi, din pacate pentru mine, e trist sa fii singur intr-o lume a oilor (si a serpilor, in alta ordine de idei). Nu ca ar fi rau, dar nici bun nu e, ce sa mai vorbesc de supriza placuta. E un chin, ca toate astea de la Peterson. Trebuie uscat in draci (adica o saptamana), altfel se aprinde foarte greu, cam pisca pe limba si nu are un gust prea elaborat. E un burley sec si de o calitate cel mult medie cu putina virginia, a carei dulceata se simte mai spre finalul pipei. Nu la primele pipe ci asa dupa ce ai terminat jumatate cutiuta. Nu ca nu as aprecia burley-ul, ba chiar imi place mai mult ca virginia, pentru ca e mai puternic si mai bogat gustativ.
Flake-urile mai au si dezavantajul ca se termina foarte repede, nu cred ca pot fuma mai mult de 18 pipe la o cutie, fata de cam 30 la cele ribbon.
Avatar utilizator
alecos
 
Mesaje: 12
Membru din: 02 Feb 2012, 17:20
Localitate: cluj
Fumez pipa din: 0- 0-2011

Re: Peterson - University Flake

Mesajde MarcBarbu » 22 Mar 2013, 12:07

Da. Cam 18 ies din 50gr de flakeuri si cam 30 de pipe din 100 de gr de ribbon :D
Avatar utilizator
MarcBarbu
 
Mesaje: 128
Membru din: 09 Noi 2012, 01:43
Localitate: bucuresti

Re: Peterson - University Flake

Mesajde Gordon » 22 Mar 2013, 15:56

Eu am fumat acest tutun o singura data, din cate-mi amintesc. Era vara, arsita si eram la Green Tea. M-a lovit atat de tare incat nu-mi aduc aminte sa-l mai fi incercat dupa aceea. Dar nu era rau la gust. Mi-a placut, mai putin efectele secundare. Acum nu cred ca m-ar mai lovi la fel de tare dar exista si alte tutunuri mult mai interesante ca sa-i mai acord atentie.
Avatar utilizator
Gordon
Membru fondator PCB
 
Mesaje: 661
Images: 813
Membru din: 22 Oct 2008, 22:09
Localitate: Bucuresti
Fumez pipa din: 0- 0-2007

Re: Peterson - University Flake

Mesajde Insuratelu Cristi » 10 Feb 2014, 20:30

#:-s [quote="alguhan"]
O data pe cativa ani si cand raman fara ceva mai preferat, merge sa cumpar o cutie de University Flake.

Raman in asentimentul lui [color=#0000FF]alguhan[/color]. Un tutun dur cu multa nicotina si gudron. Ar merge la o bere nefiltrata sau la o vodca "no name". Pentru un single malt as prefera un alt flake bazat pe mai multa virginie. Personal mie nu mi-a spus decat "sunt un dur si am sa te fac". Gustul lui mi-a persitat mult in gura dar nu a fost ceva de care sa-mi aduc aminte cu placere. Poate de petrecerile pe care le faceam la 20 de ani cu mult, foarte mult tutun(tigara) si bautura proasta. L-am incercat maruntit, impaturit, lasat la uscat multa vreme. Dupa doua cutii am ramas la aceeasi impresie slaba. Il recomand celor puternici . Eu raman la lucruri fine.
Avatar utilizator
Insuratelu Cristi
 
Mesaje: 73
Membru din: 04 Feb 2014, 09:47
Localitate: focsani
Fumez pipa din: 0- 0-2000
Sus

Re: Peterson - University Flake

Mesajde Laroche » 23 Iun 2017, 23:25

Un tabac foarte bun,ba chiar delicios pentru gustul meu.Primul meu flake pe care il fumez din putinele tutunuri achizitionate pana acum.Si inca mai am ceva flakes'uri in cutiuta.La prima fumata am indesat un flake intreg in al meu Capitol Bruyere,flake care ma cam pus in "cap",adevarul.
E un tabac ce trebuie respectat,acordandu-i timp,ca la randu-i sa te rasplateasca cu ce-i mai bun din el.Iar o fumata de UF e de durata,dar ptr mine deloc plictisitoare.Asadar intre timp am inceput sa il cunosc din ce in ce mai bine si deja e unul din tabacurile mele favorite..
Mai nou,mi-a sosit si noua mea cutie de Peterson Perfect Plug pe care abia astept sa o degust..Pe final ce as putea spune despre University Flake in cateva cuvinte?Tarie,gust si caracter. :41)
Avatar utilizator
Laroche
 
Mesaje: 14
Membru din: 20 Iun 2017, 14:25
Localitate: Focsani
Fumez pipa din: 0- 0-2015


Înapoi la Peterson

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron