Robert McConnell - Red Virginia

Moderator: Cinabru

Cum apreciati acest tutun?

Foarte slab
0
Niciun vot
Slab
2
13%
Mediu
1
7%
Bun
8
53%
Foarte bun
4
27%
 
Voturi totale : 15

Robert McConnell - Red Virginia

Mesajde Humidor » 27 Oct 2008, 21:45

[img]http://forum.humidor.ro/images/Pipe/mcconnellredvirginia1.JPG[/img]

Aroma la deschiderea cutiei este de chec, prune sau poate poame. Taietura este short ribbon. Amesetec format din virgina cu adaos de perique si putina aroma sintetica. Piparii mai vechi spun ca acest tabac era produs in anii 80 fara dressing, avand aceeasi aroma dar naturala.

Tarie medie, aroma usoara spre medie, miros in camera placut. Este printre primele tabacuri pe care le-am cumparat de pe pipe-shop (alaturi de oriental). Am folosit atunci acest tutun si pentru un amestec propriu Humidor.ro Premium Mixture No. 1

Aprinderea decurge mai greu dar odata pornita, arderea este buna pana la consumarea bolului, fumul este rece si putin umed in cazul folosirii unei pipe fara filtru. La final cenusa este curata, fara impuritati. Imi place sa pipez acest tutun dintr-o pipa meerschaum.
Fişiere ataşate
mcconnellredvirginia2.jpg
mcconnellredvirginia2.jpg (34.28 KiB) Vizualizat de 11020 ori
Humidor
 

Re: Robert McConnell - Red Virginia

Mesajde Augustinus » 10 Noi 2008, 20:36

De la bun inceput trebuie sa spun ca imi plac virginiile, asa ca al meu comentariu poate fi in mare masura subiectiv. Ei bine, Red Virginia este o prezenta inedita in spatiul tabacurilor bune. Combinatia diferitelor sortimente de virginia il transforma intr-un adevarat obstacol (in sensul bun) pentru papilele gustative ale celui ce are onoarea sa-l incerce. Aroma este, in prima instanta, de nuca, putin dulceag, asa cum ne-am obisnuit la mai toate tutunurile de acest soi. Dichisul este ca Red Virginia evolueaza impresionant pe intregul parcurs al pipei. Dupa primul bol, aroma de nuca se atenueza lansand loc unui gust asemanator lemnului crud, mai putin dulceag, insa destul de pregnant. La jumatatea pipei, senzatia se transforma in gust de chec, cum bine spunea Humidor, pentru ca la final checul asta sa se arda putin si prin aceasta sa devina si mai savuros. Tutunul arde pana la capat, cu unele variatii, care il fac un tutun ideal pentru concursuri (eu am scos un timp bunicel cu Red Virginia). Mai are o calitatea: "infloreste" in pipa. Datorita elasticitatii (semn al calitatii, de altfel), tutunul se intinde precum pisicile la soare, acopera toata suprafata bolului si, pe deasupra, lasa o cenusa de toata frumusetea, gri spre alb, pe care iti vine sa o pastrezi drept mostra de tutun desavarsit ars. Gata, ca m-am cam intins cu aprecierile. Ce sa mai, cumparati si vedeti daca este bun sau nu!
Avatar utilizator
Augustinus
Membru de onoare
 
Mesaje: 102
Membru din: 24 Oct 2008, 12:49
Localitate: Bucuresti

Re: Robert McConnell - Red Virginia

Mesajde Cinabru » 23 Mar 2009, 21:25

Un tutun exceptional (dupa parerea mea) pe care l-am descoperit la prima intalnire la care am participat, si de care nu reusesc sa ma plictisesc. L-am fumat prima oara, dupa ce il adulmecasem la Molia (daca retin corect). Si mi-am luat pentru acasa o mostra consistenta, pentru care le multumesc piparilor generosi.

Am inceput ca mai toata lumea cu aromaticele, dar de ceva timp m-am dedulcit la virginii si mai apoi am descoperit latakia. Red Virginia este – pana acum - pe locul intai in prima categorie. Taietura short ribbon, amestec de tonuri aurii marunte, moale, putin afanat, potrivit de uscat. Mirosul e ciudat de placut, desi are si ceva artificial : dulceag, parfumat (in cel mai bun sens), insinuant, intre prajitura cu ceva vanilie si mult zahar si ceva ce aminteste de miezul de nuca inca putin umed.

Pus in pipa se umfla usor la aprindere, arde relativ bine si la final ramane o cenusa fina, cenusie batand spre alb. Dar gustul... Gustul, aroma, dulceata. La inceput se insinueaza dulceata putin zaharata a virginiilor, perique-ul se simte abia mai tarziu, usor picant, discret, cat sa potenteze fara a deranja. Nu inteapa limba si nu infierbanta pipa, se fumeaza usor si bine. Gustul dulce se pastreaza, fumul e matasos si usor, desi cu destula nicotina, iar in a doua jumatate a bolului nuantele dulcege se estompeaza, se simte parca mai bine gustul de perique, iar fumul e mai greu. Mirosul in camera este placut, usor, parca de chec, de prajitura de casa. Galbena, pufoasa, cu stafide si coaja de portocala.

Concluzie : un tutun excelent, cea mai buna virginie fumata pana acum si o mixtura pe care o recomand. :0)
Avatar utilizator
Cinabru
Membru de onoare
 
Mesaje: 151
Membru din: 27 Oct 2008, 16:43
Localitate: Bucuresti

Re: Robert McConnell - Red Virginia

Mesajde Molia » 17 Mai 2009, 15:09

Din fericire eu n-am simtit mirosul de coaja de portocala, ca abandonam tutunul. Din nefericire la mine nu arde chiar perfect deoarece il fumez cu prea multa pofta. Am incercat cateva virginii, dar nimic apropiat calitativ. Poate Dunhill Navy Rolls, dar si acelea, trecand peste pretul dublu, au inconvenientul de a cere atentie la indesarea in pipa si la aprindere. Red Virginia aproape ca se indeasa in pipa singur, se aprinde singur si cere in schimb doar sufletul tau cu totul. ::36)
Evolutia tutunului pe parcursul unei pipe simt nevoia sa o mentionez si eu: incepe dulce si se termina sec, trecand prin demidulce si demisec lent, cu multa gratie. Ii reprosez doar ca nu vine in bundle cu o punga pentru cuburi de gheata, ideale pentru bautura servita langa el, oricare ar fi aceasta, mai ales spre sfarsitul pipei.
Molia
 

Re: Robert McConnell - Red Virginia

Mesajde mrg » 18 Mai 2009, 16:14

Am fumat Red Virginia de vreo 3 ori cred, cu ocazia reuniunilor si ultimele 2 dati mi-au confirmat prima impresie - este excelent! Nu sunt un fan al virginiilor, ci optez spre Latakia in majoritatea cazurilor, insa tutunul asta m-a convins inca o data ca ar fi o stupiditate sa ma cantonez intr-o singura zona si sa nu mai incerc nimic. Si apropo de paralela Red Virginia - Dunhill Navy Rolls (pe al doilea l-am pipat ceva mai mult), mi se pare (la nivelul meu actual de cunoastere intr-ale virginiilor) RV net superior.
Avatar utilizator
mrg
Membru fondator PCB
 
Mesaje: 252
Membru din: 24 Oct 2008, 11:55
Localitate: Bucuresti
Fumez pipa din: 0- 0-2007

Re: Robert McConnell - Red Virginia

Mesajde alguhan » 08 Iul 2009, 10:53

Am consumat cam jumatate din cutia de 100 gr. Ca un fan al virginiilor din pacate nu am gasit cea ce cautam la acest tutun. L-am votat slab.
Gustul dulce-acrisor si nesatisfacator din punct de vedere al gustului adevarat de tutun m-a dezamagit. Cu toate ca sint un iubitor de perique, m-a dezamagit si adaosul de perique, care doar contribuie la acest gust acru.
Gustul este de fruct acru-dulce, parca de capsuni dar am simtit si de coaja de portocale foarte putin.
Totusi in zilele calde de vara acum in Bucuresti, mi-a oferit o experienta unica. Dar nu prea cred ca o sa-l cumpar in viitor.
Avatar utilizator
alguhan
Membru fondator PCB
 
Mesaje: 235
Membru din: 30 Ian 2009, 13:19
Localitate: Çorlu, Turkey

Re: Robert McConnell - Red Virginia

Mesajde zudo » 08 Iul 2009, 18:17

In prima parte a bolului nu este grozav, primele fumuri sunt foarte aromate, intens fructate. Dupa un timp, insa, totul se transforma continuu, aromele de fructe se subtiaza si rafineaza, fiind inlocuite , dar nu eliminate, de gustul dulce de virginii si cel piperat de Perique - care domina finalul fara sa fie suparator-. O experienta placuta si interesanta, indeosebi dintr-un meerschaum. Il voi comanda in viitor negresit. Dupa ce am gustat din mixtura lui Humidor cred ca merge foarte bine si in combinatii cu latakii si/sau orientale.
Avatar utilizator
zudo
Membru de onoare
 
Mesaje: 694
Membru din: 04 Feb 2009, 21:48
Localitate: Bucuresti


Înapoi la Robert McConnell

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron