Aged Burley Flake

Moderator: Cinabru

Cum evaluati acest tutun ?

Foarte slab
0
Niciun vot
Slab
0
Niciun vot
Mediu
0
Niciun vot
Bun
4
31%
Foarte bun
9
69%
 
Voturi totale : 13

Aged Burley Flake

Mesajde zudo » 17 Mar 2010, 18:16

[img]http://pipe-shop.net/Shop/gbilder/kk_1424412.jpg[/img]

Descriere: cutie mica, vaacumata, cu 50 g de Burley pur, invechit , taiat sub forma de flake.
La deschidere se observa flake-uri compacte, ordonate, asemanatoare cu cele de la Peterson University Flake, de culoare maro inchis cu suvite galbene.
Mirosul degajat este frapant de similar cu cel al drojdiei de bere, proaspata. Umiditatea este putin cam mare, chiar si pentru mine. Aprinderea decurge, insa, relativ usor . Odata pornita nu necesita efort mare de mentinere si este lenta. Fumul este consistent si rece.
Prima impresie gustativa este de nuci usor mucegaite iar abia mai tarziu de ciocolata neagra. Un tutun onest, de o calitate ireprosabila.
Fumat lent, ofera o experienta placuta, alaturi de o cafea sau un capucino dulce. Cu putin efort de imaginatie te poti transpune intr-un fotoliu din piele, inconjurat de o biblioteca cu multe carti vechi. Nu este un tutun de toata ziua.
Se preteaza ca ingredient pentru mixturi sau pentru parfait-uri (incercati-l cu Red Virginia - de la McConnell !), dar e pacat sa nu-l savurezi si ca atare. Dintre pipele in care l-am incercat recomand meerschaum.
Taria nicotinica este medie. Gradul de acceptare al civililor este putin sub mediu. Il votez "foarte bun".

L.E. imi propun sa procur o cantitate mai mare, pe care sa o transform in X.O. Aged Burley Flake.
Avatar utilizator
zudo
Membru de onoare
 
Mesaje: 694
Membru din: 04 Feb 2009, 21:48
Localitate: Bucuresti

Re: Aged Burley Flake

Mesajde zudo » 12 Apr 2010, 20:29

O mica rectificare: are un casing de ciocolata, conform marturisirilor blenderului (Kolhase & Kopp). :oops:

L.E.: http://www.kohlhase-tobacco.com/site/index.php?id=332
Avatar utilizator
zudo
Membru de onoare
 
Mesaje: 694
Membru din: 04 Feb 2009, 21:48
Localitate: Bucuresti

Re: Aged Burley Flake

Mesajde Humidor » 03 Iul 2010, 19:10

[attachment=1]
SolaniAgedBurley_1.jpg

Producatorul foloseste pentru aceasta mixtura trei tutunuri, cultivate pe trei continente, toate fiind burley, brun inchis din Kentucky, light Burley din Brazilia si white Burley din Malawi - Africa de sud-est. Tutunul a venit impachetat intr-o cutie metalica patrata. Aceste cutii nu se inchid la fel de bine precum cele rotunde dar se pare ca Solani nu pune mare pret pe acest aspect, poate doar pentru mixturle aromate. Pe de alta parte, cutiile patrate sunt mai usor de transportat, incap mai bine in borseta si se potrivesc mai bine tutunului flake.
La deschiderea, ne intampina o aroma de ciocolata neagra. In compozitie nu intra nici un fel de toping, aroma fiind naturala, obtinuta prin invechire. Tutunul este taiat cu precizie in bucati de forma lamelor de guma de mestecat, lipite una de alta, fara urme de faramitare. Pentru o pipa mica, se poate folosi o singura lamela de flake. Eu prefer sa folosesc o pipa cu bol mare si sa impaturesc flakeul in 4 rotindu-l usor intre degete pentru a se desprinde, fara a-l faramita. La introducerea in bol ma straduiesc sa-l intepenesc in partea de sus a bolului, avand grija sa nu fie totusi prea strans, ingreunand arderea dar nici prea lejer indesat ca sa nu se duca spre fundul bolului la tasarea cu futacul. Pentru un bol mare folosesc o lamela si jumatate.
Mixtura vine tocmai buna de fumat, nefiind necesara aerisirea. Dupa aprindere, tutunul arde bine, incet si rece. Condensul este aproape inexistent, fumat dintr-o pipa din meerschaum si nu deranjeaza fumat dintr-o pipa din briar cu filtru. Aroma este placuta, pe langa mirosul de tutun de calitate, mai sunt nuante de ciocolata neagra si gust de... biscuiti (sau biscuiti cu ciocolata). Fumul este catifelat, fara piscaturi si fara vre-un postgust neplacut. Aroma lasta in camera este placuta.
Desi am citit alte pareri, ca ar avea un continut ridicat de nicotina, nu am perceput acest lucru. Tutunul de tip burley este unul cu un continut mai ridicat de nicotina dar aceasta se reduce odata cu invechirea si teoretic avem de-a face cu un o tarie medie dar mai sunt si alte variabile in ecuatie.
Una peste alta, primeste nota maxima si intra in topul preferintelor mele.
[attachment=0]
SolaniAgedBurley_2.jpg
Humidor
 

Re: Aged Burley Flake

Mesajde Cinabru » 09 Mai 2011, 20:50

Am inceput sa inteleg destul de tarziu burley-ul, dupa ce trecusem prin latakii (dupa inevitabila si remanenta perioada de aromatice) si descoperisem cu o fascinatie pe care nu o pot intelege decat alti fumatori flake-urile de virginie, eventual cu un pic de perique. Sau fara. Primul sortiment cu o doza serioada de burley a fost Peterson University Flake, iar acel gust de nuca, cu personalitatea sa, completand inspirat dulceata usor intepatoare a virginiilor, m-a atras de la primele fumate. Si de fiecare data cand descopeream pe o cutie cuvantul "burley" aparea emotia anticiparii.

Solani Aged Burley Flake, un amestec bine gandit din trei feluri de burley - Kentucky, Malawi, Brazilia - este mai mult decat un tutun "didactic", o mixtura care sa te invete sa gusti un burley prelucrat cu grija. Este mixtura perfecta pentru cei care vor doar burley, nimic altceva, burley sub forma flake-urile elegante, amestec de cafeniu inchis si punctisoare aurii, prezentate in cutie de 50 de grame si mirosind delicios a ciocolata amaruie. In ciuda primei impresii, aroma este obtinuta prin fermentarea naturala a tutunului si nu prin adaugarea de casing-uri. Recomand o usoara aerisire, lamele de tutun sunt destul de umede initial. L-am fumat si pliat, si rupt in bucatele (mai ales cand incepe sa se usuce) si cred ca prima varianta este cea mai potrivita pentru ca Solani Aged Burley Flake sa isi dezvolte cu adevarat gustul.

Pus in pipa se aprinde relativ usor pentru un flake, si ofera o fumata de cursa lunga, fara probleme de condens sau intepaturi de limba (fumat fara filtru, in briar). Gustul... Este (pana acum) cel mai intens si mai bine prelucrat burley pe care l-am incercat. Un fum dens, alb, rece (daca nu il fortezi nebuneste), gustul de nuca, eteric, cu o puternica nota de ciocolata amaruie care se mentine pana spre jumatatea bolului, cand devine mai greu, mai tare, lasand densitatea tutunului sa se joace in voie. Pe toata durata fumatei este un tutun natural, bine prelucrat, bine ales, o mixtura care ar putea fi prezentata ca exemplu de manual. La final ramane scrum cenusiu-inchis, fin. Mirosul in camera ar putea fi tolerat de un nefumator, datorita accentelor dulci, dar nu excesiv. Incarcatura de vitamina N relativ ridicata, mai ales ca in ultima vreme m-am rasfatat cu aromatice destul de usoare, cu mult cavendish si virginii blonde.

Solani Aged Burley Flake este unul dintre cele mai bune tutunuri descoperite in ultima perioada (destul de saraca in experimente nicotinice) si a intrat deja in topul preferintelor. Poate ca un incepator nu l-ar intelege/accepta/degusta, un burley fara companioni fiind prea mult, mai ales ca nu este tocmai un tabac usor, de vara, de zi cu zi. Genul de flake pe care il pastrezi pentru momentele de solitudine si meditatie, ori pentru o intalnire cu un alt pipar (ori mai multi). Numai astfel se devoaleaza din plin aroma bine lucrata, taria ingenios temperata, evolutia gustului. Recomand.
Avatar utilizator
Cinabru
Membru de onoare
 
Mesaje: 151
Membru din: 27 Oct 2008, 16:43
Localitate: Bucuresti

Re: Aged Burley Flake

Mesajde colyalbaitz » 29 Oct 2011, 21:26

Un tutun foarte bun dupa parerea mea, cu o aroma foarte distincta si unica, masculina pot spune cu un caracter aparte si cu toate ca nu mai contine alte tipuri de tutun eu il consider ca pe un atu si il fac unic din punctul meu de vedere.
Avatar utilizator
colyalbaitz
 
Mesaje: 25
Membru din: 25 Dec 2010, 20:45
Localitate: Constanta

Re: Aged Burley Flake

Mesajde Twain » 01 Apr 2013, 14:46

Am re-descoperit acest tutun în urmă cu vreo 2-3 săptămâni.
L-am cumpărat în 2011, ca urmare a review-urilor citite aici. Prima oară când l-am fumat, imediat după ce am deschis cutia, nu mi-a făcut o impresie prea bună. E drept, nici rău nu mi s-a părut, dar - din cauză că eu, pentru burley, am ca etalon University Flake - mi-a lăsat atunci un gust destul de insipid şi de indecis ("...mda, e bunicel, dar parcă nu mă dă pe spate."). Aşa că l-am "arhivat" în borcan, l-am etichetat şi l-am băgat tocmai în fundul sertarului.
L-am încercat din nou pe la începutul acestei luni, într-o zi în care am vrut un tutun din afara rutinei mele. Am scos borcanul de unde îl dosisem, i-am şters stratul gros de praf care îl acoperise (he-he, glumesc) şi l-am destupat. Primul lucru pe care l-am observat a fost că, după circa doi ani de învechire, şi-a păstrat destul de mult din umezeala iniţială, iar mirosul de burley a rămas distinct. La umplerea pipei flake-urile s-au împăturit frumos, fără să se rupă ca vreascurile, iar aprinderea a decurs fără probleme.
Încă de la primele pufăituri, ce surpriză!!! Aroma tutunului mi s-a părut că e mai catifelată decât o ţineam minte şi, brusc, a ajuns să concureze serios cu University Flake în preferinţele mele. Până la ora actuală am fumat de încă vreo 4-5 ori din acest tutun şi am constatat că, de fiecare dată, am rămas cu senzaţia că nu mă satur de el, că nu l-am savurat suficient. Chiar şi acum, când scriu aceste rânduri, pufăi cu nesaţ Aged Burley Flake şi nu am altă grijă decât să nu încing pipa. Pentru că - trebuie să vă mărturisesc - din cauza avidităţii cu care l-am fumat dăţile anterioare, am înfierbântat tutunul ca un începător şi i-am cam stricat savoarea pe final. Cu toate acestea, ore bune după stingerea pipei am rămas cu un persistent post-gust agreabil, pe care îl simţeam estompat în nas.
De asemenea, am observat că în cameră lasă un miros foarte plăcut, care generează un WAF foarte ridicat ("...mmm, iar ţi-ai pus tutun de-ăla meseriaş!")
Are "Foarte bun" de la mine, deşi nu sunt prea sigur cât de mult l-a influenţat învechirea. Poate că zilele astea o să-mi cumpăr o cutie nouă, pentru comparaţie, fără să mai aştept terminarea actualei provizii.
[color=#ECF3F7].[/color]
The old pipe gives the sweetest smoke
- Irish proverb ---
Avatar utilizator
Twain
Membru de onoare
 
Mesaje: 395
Membru din: 26 Oct 2008, 12:01
Localitate: Bucuresti

Re: Aged Burley Flake

Mesajde Insuratelu Cristi » 11 Feb 2014, 20:04

[quote="zudo"]

Se preteaza ca ingredient pentru mixturi sau pentru parfait-uri (incercati-l cu Red Virginia - de la McConnell !), dar e pacat sa nu-l savurezi si ca atare.


Ca atare l-am incercat si in varianta direct din cutie (ud) si uscat bine si parca a fost altceva. Cu cat este uscat mai bine cu atat fumul devine laptos, cremos chiar.
Totusi nu am reusit sa descifrez "povestea" lui. Pur si simplu este un tabac bun. Bun pentru amestecuri. Am luat 2 parti ABF cu o parte Danske club black & virginia si a fost super.

Si apropos [color=#0000FF]Zudo[/color]. Cam cum as putea intra in posesia unor amestecuri de ale tale atat de laudate aici :41)
Avatar utilizator
Insuratelu Cristi
 
Mesaje: 73
Membru din: 04 Feb 2014, 09:47
Localitate: focsani
Fumez pipa din: 0- 0-2000
Sus

Re: Aged Burley Flake

Mesajde Insuratelu Cristi » 12 Feb 2014, 18:44

Am revenit asupra comentariului meu de mai sus. Amestecat cu [url=http://forum.pipa-bucuresti.ro/viewtopic.php?f=52&t=1765]hal-o-the wind[/url] a iesit un tutun divin pe care ar trebui sa-l incercati cu totii. Pur si simplu se potenteaza unul pe altul intr-un mod fantastic. Buna idee zudo :41)
Avatar utilizator
Insuratelu Cristi
 
Mesaje: 73
Membru din: 04 Feb 2014, 09:47
Localitate: focsani
Fumez pipa din: 0- 0-2000

Re: Aged Burley Flake

Mesajde Learned » 21 Iul 2014, 22:47

Unul din tutunurile mele favorite. Mirosul in cutie e delicios, iar fumul cand e aprins nu dezamageste.

Asta e genul de tutun care vreau sa il am in permanenta la dispozitie si Imi cumpar o cutie cu mult timp inainte de a termina ce am deja.

I-am dedicat o pipa si din cand in cand nu ma pot opri sa adulmec vatra, mirosul lasat este foarte placut.
Pe tobaccoreviews spun ca nu are nici o aroma adaugata: http://www.tobaccoreviews.com/blend/279 ... rley-flake

Simt aroma daca il fumez la scurt timd de la deschiderea cutiei, daca stat mai mult de o luna nu se mai simte(eu cel putin no o mai simt).
O aroma foarte usoara de ciocolata neagra parca?!?
Avatar utilizator
Learned
 
Mesaje: 94
Membru din: 05 Dec 2013, 23:51
Localitate: Bucuresti
Fumez pipa din: 08 Feb 2013

Re: Aged Burley Flake

Mesajde Twain » 24 Iul 2014, 11:41

[quote="Learned"]Simt aroma daca il fumez la scurt timd de la deschiderea cutiei, daca stat mai mult de o luna nu se mai simte(eu cel putin no o mai simt).

Pune-l la borcan. Aroma se va păstra mult mai mult timp. Metodă verificată personal. :1)
[color=#ECF3F7].[/color]
The old pipe gives the sweetest smoke
- Irish proverb ---
Avatar utilizator
Twain
Membru de onoare
 
Mesaje: 395
Membru din: 26 Oct 2008, 12:01
Localitate: Bucuresti
Sus


Înapoi la Solani

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron