[img]http://www.smokingpipes.com/images/products/003-024-0004.jpg[/img]
Un alt produs de la Esoterica care nu m-a dezamagit deloc. Chiar sint foarte multumit ca l-am adaugat la lista mea de tutunuri degustate.
Un amestec de virginia si burley. Burley-ul este in proportie foarte foarte mica. Este broad cut cum scrie si pe cutie si foarte umed. Mi-am dat seama ca nu va fi usor de aprins asa ca am tocat foarte putin tutunul intrun aparat din bucatarie si l-am pus sa se aeriseasca aproximativ 12 ore. A ajuns la o umiditate cat de cat perfecta pentru gustul meu. Am mai uscat si portiile inainte de a pregati bolurile.
Mirosul care m-a lovit in nas din cutia este de smochine uscate si de putin ciocolata. Virginia pura pura!
S-a aprins bine si am putut sa fumez foarte lejer pana la sfarsit. Gustul virginiei este foarte de tabac si dulce. Dulcele natural al virginiei bineinteles. Aceasta nu dureaza mult, burley-ul chiar daca este foarte putin adaugat isi da silinta si se adauga gustul acela uscat. Se formeaza o combinatie cu totul altceva. Inteleg ca nu orice combinatie de virginia/burley este si un tutun de pipa!
Tutunul nu va face surprize. Se fumeaza unidimensional, cum zic Americanii. Acest lucru s-ar putea sa va para monoton, insa nu este asa pentru un iubitor de virginia care nu se satura de agest gust. Tarie tutunului creste treptat fara sa-mi dau seama. Chiar si la sfarsit nu este deranjant. Pipa se termina lejer fara eforturi cu ultima parte.
Scrumul este foarte foarte fin, ca praful. Ramane un strat foarte mic de praf care pur si simplu cade din pipa.
Votez foarte bun si recomand cu caldura. Sa faceti tot posibilul sa cumparati o cutie de Tilbury. Daca nu va place, iau eu cutia oferind pretul dublu.