Cred ca nu sunt singurul care strange resturile de prin cutiile consumate. Amestecurile rezultate contin diverse tipuri de tutun (virginii, latakii, orientale, putine aromatice), de regula cu o umiditate scazuta. Rareori s-a intamplat ca rezultatul sa fie multumitor, poate din cauza prezentei aromaticelor si poate, mai sigur, din cauza faptului ca mare parte din ingrediente au fost tabacuri pe care nu le-am placut prea tare sub forma lor originala.
La reuniunile clubului am avut ocazia sa degust cateva blenduri americane, multumita lui Molia si Jazzmoke, si m-am indragostit de mirosul si gustul lor usor otetit ("vinegarish smell/taste"). Asadar, m-am gandit ca putin otet nu ar strica, cel putin pentru reumidificarea carcaletelui. Am presat si l-am lasat intr-o cutie etansa 24 de ore (mai mult nu am avut rabdare ). Rezultatul a fost oarecum peste asteptari, mirosul de otet s-a estompat repede iar aromele s-au topit, fumata fiind mult imbunatatita sub toate aspectele.
Ma gandesc sa experimentez in continuare, marind adaosul de otet si timpul de maturare ...