Bautura mea preferata este Martini.
La prima vedere pare o bautura obisnuita, gata preparata, pe care o poti cumpara de la orice magazin. Martini din magazin nu are nimic in comun cu bautura clasica numita Martini!!!
Incercati sa o preparati singuri.
Martini este o bautura in amestec, cunoscuta in lumea barmanilor ca fiind din categoria “make or brake”.
Reteta, desi pare simpla, are o multime de posibilitati de personalizare. Martini (in reteta de baza) este o combinatie de gin cu vermouth in proportie de 5 la 1 (5 parti gin si o parte vermouth). Ginul este un distilat de cereale care isi datoreaza aroma fructelor de ienupar si este o bautura prin excelenta dry. Unii prefera un martini sec, ca urmare proportia va fi de 9 la 1. Altii spun ca un strop de sherry sau scotch il face perfect.
La inceputuri, s-au incercat si alte variante ale retetei de Martini. Spre exemplu, in care ginul este inlocuit cu votka, sau cu vermouth dulce. Se pare ca aceste “abateri” nu au fost tolerate de fanii acestei bauturi.
Din multimea de povesti despre cine a inventat misteriosul si elevatul Martini, una spune ca acesta a fost amestecat pentru prima data de un barman din San Francisco, in timpul Goanei dupa Aur din California. Un minier – Martinez – tocmai descoperise aur. Pentru a sarbatori evenimentul a cerut barmanului sa serveasca altceva decat bere si whisky, ceea ce serveau in mod obisnuit. Barmanul s-a gandit ce ar putea combina astfel incat sa satisfaca gustul fantezist al europenilor. I-a venit ideea de a amesteca gin-foarte englezesc, cu vermouth-produs frantuzesc. Se pare ca proportia folosita a fost una de succes, astfel ca Martinez a trecut din bar in bar oferind tuturor noua bautura.
Va sugerez sa o preparati singuri pentru a o putea savura dupa propriul gust.
Astept postarile voastre in legatura cu tipul de tutun ce poate fi asociat acestei bauturi.
[attachment=0]Classicmartini.jpg