Se cauta un pepene mare, bine copt, rotofei (din cele verzi complet nu cu dungi)... se ia o sticla de alcool facut in casa (tuica, palinka etc)...si cu o seringa mare se introduce alcoolul in pepene, incet, fara apasari bruste...cam 500 de ml ar trebui sa intre, in functie de volumul pepenelui.
Dupa operatiunea asta se toarna putina ceara topita ca sa se astupe gaura facuta de seringa...
Se lasa la macerat 3-4 saptamani dupa care se baga circa doua zile la frigider...iar apoi se da cep si se strecoara licoarea intr-o sticla curata urmand a fi consumata ca bautura digestiva.
In functie de cat de copt este pepenele, tot asa de aromata va iesi si licoarea....pepenata.
Eu am incercat-o anul trecut si am de gand sa o mai incerc si anul acesta....merge de minune cu Virginia, dupa o masa copioasa sau un gratar haiducesc.
Spor la treaba!
[attachment=0]
- Pepenata.jpg (40.43 KiB) Vizualizat de 19389 ori