Vin fiert
Presupun ca toti am primit un vin nu tocmai pe gustul nostru, pe care l-ar mai fi gasit ani multi in camara daca nu ne impingea frigul sa-l fierbem, eventual direct in sticla, la foc de tabara.
Langa o pipa cu latakia, daca in momentul in care vinul (vinul acela de casa, despre care toate rudele noastre, degustatori de profesie in fantasmele lor, l-au laudat ca fiind mult mai bun decat orice gasesti pe rafturi) incepe sa fiarba, scapam un varf de cutit de scortisoara si oriunde intre o lingurita si un polonic de piper in functie de cat de "bun" era vinul inainte de a fi fiert, apoi adaugam zahar dupa gust, ne va ajuta cu siguranta sa uitam ca in urma cu 10 minute ne venea sa aruncam cu sticla dupa cel care ne-a adus vinul.
Cam astea sunt experientele mele in domeniu. Marturisesc ca am deschis topicul pentru ca iarna viitoare sa gasesc aici retete mai decente si sa-i las mamei vinurile adunate tot anul.